Remco leest: Ondergronds – David Baldacci

Hij ging uiterst behoedzaam rechtop staan, overbrugde voorzichtig de laatste halve meter naar de plek en keek naar beneden. Zijn sterke hoofdlamp verlichtte elk detail van de nachtmerrie die hij zojuist had ontdekt.

Korte inhoud
“Amos Decker en zijn FBI-collega Alex Jamison worden naar het plaatsje London in North-Dakota gestuurd. Daar komen ze er al spoedig achter dat het door gas- en oliewinning snel groeiende stadje een broeinest is van problemen. De enorme voorraad schaliegas in de bodem trekt een diverse groep nieuwkomers aan die stuk voor stuk van plan zijn zo snel mogelijk rijk te worden. Deze plotselinge groei levert een hoop trammelant op, van vechtpartijen en drugs tot prostitutie en… moord.
Decker en Jamison zijn ingevlogen om de dood te onderzoeken van Irene Cramer. Op haar lichaam is een autopsie uitgevoerd en vervolgens is het stoffelijk overschot in de wildernis gedumpt. Het is het begin van een zaak die van eigenaardigheden aan elkaar hangt. Wanneer de twee onderzoek doen naar het slachtoffer, blijkt dat zij ’s nachts als prostituee werkte en overdag als lerares op de school van een religieuze sekte. En die sekte is gehuisvest op een terrein dat nog niet zo lang geleden het eigendom was van een ultrageheime faciliteit van de luchtmacht.

Iedereen in London – van de keiharde zakenman tot de louche ambtenaar en de religieuze buitenstaander – lijkt een geheim te hebben. Wanneer er een nieuwe moord wordt gepleegd, moet Decker al zijn kwaliteiten als detective inzetten en terugvallen op zijn exceptionele geheugen om de zaak tot een goed einde te brengen. Daarbij krijgt hij hulp uit onverwachte hoek…”

Remco leest
Eindelijk weer een Amos Decker-thriller van Baldacci! Fijne serie! Gelukkig was ik net klaar met mijn vorige boek toen deze binnenkwam en kon ik meteen beginnen met lezen.

FBI agent Amos Decker en zijn collega Alex Jamison moeten een onderzoek gaan doen naar de moord op een vrouw in het plaatsje London. In eerste instantie is alleen niet duidelijk waarom dit een FBI-zaak is, maar gedurende het onderzoek komen ze daar wel achter…
Tijdens dat onderzoek blijkt ook algauw dat de tegenpartij bereid is heel ver te gaan, daarom hebben Amos en Alex bescherming nodig en die komt in de vorm van voor de Baldacci-lezer oude bekenden.
Lukt het ze met vereende krachten om deze zaak heelhuids tot een goed einde te brengen?

Wat leuk dat er personages van verschillende reeksen samenkomen en samenwerken in dit boek!
Het boek wist me vanaf de eerste pagina te boeien, het was dan ook heerlijk spannend, en ik had het voor mijn doen bijzonder snel uit. Ik vond de setting met een link naar de actualiteit goed door Baldacci neergezet en doordat het zo realistisch voelt zijn de keuzes en acties van de personages ook begrijpelijk. (Als we films zitten te kijken gebeuren er weleens dingen die totaal onlogisch zijn en waarbij we voor de grap tegen elkaar zeggen “dat het moest van de regisseur”, maar dat had ik hier dus totaal niet, zo geloofwaardig is het allemaal)
Ik kijk nu niet alleen met smart uit naar het volgende Amos Decker-boek, maar hoop ook dat er een nieuw boek in de reeks komt van die andere personages!

Ondergronds
ISBN 9789400512160 – Uitgeverij A.W. Bruna – 416 pagina’s – Verschenen: mei 2020 – Originele titel: Walk the Wire – Vertaald door: Jolanda te Lindert – Amos Decker deel 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.