Winde Wildeling (3) en de vallende ster – Gill Lewis & Rebecca Bagley

Ben je dapper genoeg om
de Wildernis te betreden?
Wanneer je de grens overgaat,
verander je voor altijd…

KORTE INHOUD 
“Achter de tuin van het huis waar Winde woont begint de Wildernis: een overwoekerd landgoed waar Winde en haar vrienden veranderen in de Wildelingen. Er is een ramp gebeurd. Het kamp van de Wildelingen is weggevaagd door een overstroming. Wat moeten ze doen?

Als het nou maar zou stoppen met regenen, konden ze misschien naar de vallende sterren kijken. Want als je een vallende ster ziet, mag je een wens doen. En Winde heeft een grote wens.

Maar dan valt er écht een ster naar beneden. De Wildelingen gaan op zoek…”

… het was een woestenij met een geheim. Het verborg de Wildernis waar Winde en haar vrienden op ontdekkingstocht gingen. Het was een wilde plek midden in de stad waar ze avonturen beleefden.

Ze keken toe hoe alles wegspoelde in de rivier.
‘Het is weg,’ zei Muis. ‘Het Rivierkamp is weg.’ 

MIJN MENING 
Het 3e deel in de heerlijk fantasierijke Winde Wildeling-serie! Na een groen en een oranje deel, nu een blauwe, met dus ook blauwe illustraties.

Freddie, het 3-jarige broertje van Winde Wildeling, moet weer naar het ziekenhuis. Zij mag logeren bij Raaf, een van haar Wildernis-vrienden.
Het is noodweer die dag en hun Rivierkamp dreigt weg te spoelen, dus ze moeten gauw de Wildernis in! Winde, Raaf, Vos, Haas, Beer en Muis doen wat ze kunnen om hun kamp te redden, maar helaas…
Als het weer toch nog opknapt, kunnen ze de meteorenzwerm zien die nacht, en een wens doen bij de vallende sterren! Iedereen heeft wel een grote wens…
Dan valt er zomaar een ster ín de Wildernis! De vrienden gaan op onderzoek uit…

‘Als je een vallende ster ziet, mag je een wens doen,’ zei Haas. ‘Ik zou ze wel willen zien en dan iets wensen.’ 

Wat verheug ik me iedere keer op een nieuw Winde Wildeling-verhaal! Ik geniet énorm van deze serie, die vol staat met o.a. liefde voor de natuur!
Dit keer leef je heel erg mee met Winde die een schuldgevoel heeft over dat haar broertje (met zwakke gezondheid) weer naar het ziekenhuis moet, nadat zij verkouden uit school gekomen is. Gelukkig heeft ze afleiding van haar Wildernis-vrienden (en haar hondje Snuf ) en moeten ze tijdens de storm hard aan het werk om hun Rivierkamp te beschermen tegen het water.
De vrienden beleven weer een heerlijk avontuur binnen en buiten de Wildernis! Het noodweer en de nacht met de volle maan en de (vallende) sterren spelen een grote rol dit keer. En het sterrenbeeld Zwaan! En de daaruit vallende ster die terecht komt ín hun Wildernis… Laat het nou ook precies de ster zijn waar Winde haar wens bij gedaan heeft… Ze móét hem vinden!
Dit verhaal is weer zo ontzettend lief (de zorgen van Winde om haar broertje ), avontuurlijk en vooral fantasierijk! Die vrienden die net een tikje wilder worden als ze de grens overgaan (wat meer hun naam eer aan doen), wat ze daar allemaal (denken te) zien en meemaken… (De wijze heks ) Echt zó leuk! Het is zó genieten van die kinderlijke fantasiewereld waar je helemaal in meegesleurd wordt. En daarnaast iedere keer die liefde voor de natuur die er vanaf spat! Ik ben echt fan van deze serie en ik hoop dat er nog vele avonturen volgen met deze fijne vriendengroep!

Het gebeurde zo snel. Een ronddraaiende gloeiende bal viel
lager,
lager,
lager.
En verdween in de zilveren mist boven de bomen.
Er was een vallende ster in de Wildernis beland.

De heks glimlachte. ‘Iedereen zal altijd ouder worden,’ zei ze. ‘Maar als je nieuwsgierig blijft, maakt het niet uit hoe oud je bent – dan is er altijd wel een avontuur te beleven.’

Winde Wildeling en de vallende ster 
ISBN 9789047714996 – Uitgeverij Lemniscaat – 118 pagina’s – Verschenen: juni 2024 – Vertaald door: Jesse Goossens – Illustraties: Rebecca Bagley – Deel 3 in de Winde Wildeling-serie – Leeftijd: 9+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.