#ikleesthuis 4x Cadeautip


Het is bijna Moederdag en wie weet zoek je nog een cadeautip? Of een boekcadeau voor een ander moment? Of een mooi/leuk boek voor jezelf?
Ik deel vandaag 4 cadeautips met jullie!
(Als je op de titel klikt kom je bij de beschrijving op de site van de uitgeverij)

JA, ik heb al deze katten echt nodig.

Crazy Cat Lady – Agnes Loonstra & Ester Scholten 
Dit boekje is perfect voor de kattenliefhebber!  Ik herkende er zo veel in en moest flink gniffelen bij alles wat er in dit boek staat.
De illustraties zijn humoristisch en heerlijk kleurrijk en de teksten erbij zijn ook heel grappig! Mooi dat er ook in het begin even een moderne definitie van het begrip ‘Crazy Cat Lady’ gegeven wordt; geen oude grijze dame die alleen woont met al haar katten, maar iemand die weet hoe waanzinnig geweldig katten zijn!

Luiaards zijn het toonbeeld van mindfulness. Ze doen dingen bedachtzaam, opzettelijk, relaxed en gefocust. 

Leef als een luiaard – Jennifer McCartney 
Als je het graag wat rustiger aan wilt doen dan is dit boekje vol luiaard-tips perfect!  Je maakt kennis met de SLOW-methode (Slaap uit, Laat je telefoon thuis, Ophouden, Waarom zo’n haast?) en leert dat het heel goed voor je kan zijn om alles eens wat langzamer en bewuster te doen en meer rust in je leven te creëren, zonder je wat aan te trekken van anderen. (“Stuur je kinderen naar een kostschool. (Dit is een grapje, maar mocht je het doen, dan is er wel meer rust en stilte om je heen. Dus… je moet het zelf weten.)”)
Er komen luiaardweetjes voorbij, wat grappige gedichten over luiaards, beroemde luiaards worden aangehaald en vooral krijg je allerlei nuttige tips voor het leven als een luiaard. Super leuk, inspirerend en humoristisch!
(“Knuffel een boom! Waarom niet; je zult je er beter door voelen.”)

Het goede aan de tijd die voorbijgaat is dat je steeds beter weet wat bij je past.

Ouder maar beter, maar ouder – Caroline de Maigret & Sophie Mas 
Ik heb gesmuld van het boek Altijd een Parisienne, waar je ook bent ook van deze twee dames (en nog twee vriendinnen), dus was heel benieuwd naar dit boek over ouder worden (als een Parisienne ). Dus als je een boek zoekt over stijlvol ouder worden…
De looks zijn in ieder geval weer heel geslaagd; stijlvol, aantrekkelijk en lekker leesbaar; weer een mooi cadeauboek! Het leest een beetje weg als een tijdschrift vond ik, leuke artikelen – met veel zelfspot geschreven – en aansprekende foto’s. Onderwerpen als midlife crisis, grijze haren, rimpels, botox, leesbril, relaties, exen en David Bowie komen aan bod. Een vermakelijk boek! Wel vond ik er persoonlijk niet veel herkenbaars in; ik ben waarschijnlijk nog net niet oud genoeg  én daarnaast niet mondain genoeg (lees: te saai ).

Die ochtend…
Er hing zoveel liefde in de lucht dat je haar kon beetpakken.
En niets anders had nog enig belang.

VerliefdHélène Delforge & Quentin Gréban 
Naast dat Mama van deze auteur en illustrator een geweldig cadeauboek is, is Verliefd dat ook! Weer zo’n plaatje!  Dit keer niet over moederliefde, maar over liefde in allerlei vormen en van alle tijden; tastbare liefde, liefde in oorlogstijd, verloren liefde, opnieuw gevonden liefde, oude liefde, nieuwe liefde, liefde tussen vrouwen (jammer dat er niet ook liefde tussen mannen in stond, klein kritiekpuntje)… De prachtige retro prenten van Quentin Gréban – stuk voor stuk kunstwerken om in te lijsten – en de ontroerende poëtische teksten van Hélène Delforge zijn echt een perfecte combinatie. Ik hoop op meer samenwerkingen, meer van dit soort prachtboeken!

Zit er iets moois tussen?
Heb ik jullie op een cadeau-idee kunnen brengen?
-X- Judith


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.