De wolventemmer: Opgejaagd – Barbara Jurgens

Wat was dat? Een meisje met een bontmuts en een lange wollen jas, die een troep wolven over de snelweg joeg? Zoiets hadden ze nog nooit gezien!

Korte inhoud
“Als wolventemmer is het Runa’s taak om de bedreigde wolven uit Italië naar een veilige plek te leiden. Met halfwolf Rocco en 49 wolven trekt ze dwars door de Alpen naar het Noorden, opgejaagd door de kinderbescherming, de politie en journalisten. En dan blijkt ook nog dat Runa’s grootste vijand en wolvenjager Giacomo ontsnapt is uit de gevangenis. Met hulp van de 11-jarige schaapsherder Vito, die Runa in de bergen ontmoet, neemt ze een alternatieve, levensgevaarlijke route. Zal ze het redden?”

Even waren ze allebei stil. Ze dachten aan de tocht die Runa nog te wachten stond. En de gevaren die ze daarbij liep.

Mijn mening
Ik genoot van het vorige boek, het eerste deel over Runa en de wolven, en ik hoopte op meer. Dat is er nu met dit tweede deel en ik kan vast verklappen: ik heb weer genoten!

Runa (bijna 15) is wolventemmer en dat betekent dat ze haar wolven (49 stuks) naar een veilig onderkomen moet zien te leiden. De plek in Italië waar ze woonden is dat niet meer, dus ze gaan op pad richting Noorden, niet wetende waar ze terecht zullen komen en wat ze allemaal zullen tegenkomen…
Een gevaarlijke tocht is het zeker; door de Alpen, met een bloeddorstige jager en zijn maatjes achter hun aan. Gelukkig krijgt Runa hulp, o.a. van haar wolven, waaronder halfwolf Rocco waar ze een speciale band mee heeft, maar ook van de jonge Vito die haar een geheime route laat zien over de Alpen.
Zullen Runa en haar wolven levend en wel een veilige plek weten te bereiken? Voordat de jager de wolven te pakken heeft en de kinderbescherming Runa?

Ik vind de band tussen Runa en de wolven zo onwijs mooi en ontroerend. Ze is, ondanks dat ze mens is, een van hen en ze weet in gedachten met hen te communiceren. Extra bijzonder is de band met Rocco, die vanbinnen een knappe jongen is. Heel erg gaaf bedacht! Het verhaal heeft mij weer helemaal weten betoveren en ik kon het niet wegleggen/loslaten…
De reis die Runa aflegt is één groot avontuur met overal gevaren op de loer, waarbij je de spanning voelt oplopen en de ruige omgeving tot leven ziet komen. Ik leefde ontzettend mee, raakte ontroerd en werd van begin tot eind echt meegesleept het verhaal in. Nu het boek uit is kan ik alleen maar verlangen naar nog meer Runa & Rocco! Ondanks dat het verhaal redelijk afgerond werd, blijft er toch wel een draadje over waar nog wat mee kan, dus ik heb hoop…  Ik heb weer genoten!!

‘Wat maakt het uit? Ik ken de weg. En als ik de weg ken, kan ik je die toch wijzen?’
‘Hoe dan?’
‘Dan breng ik je.’
Runa zweeg. Was het verstandig, om deze kleine wijsneus mee te nemen op haar gevaarlijke tocht?

De wolventemmer: Opgejaagd
ISBN 9789048846870 – Uitgeverij Moon – 288 pagina’s – Verschenen: oktober 2019 – Deel 2 in de serie over de Wolventemmer – Leeftijd: 11+

[bol_product_links block_id=”bol_5e60b1d5b03e7_selected-products” products=”9200000117614832,9200000081864905,9200000116883060,9200000081920798″ name=”wolven” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “De wolventemmer: Opgejaagd – Barbara Jurgens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.