De Wolventemmer – Barbara Jurgens

En toen zag ze het. Het bevond zich rechts van haar, op nog geen twee meter afstand, aan de overkant van de greppel, tussen de struiken. Een paar lichtgevende ogen, die haar aankeken.

Korte inhoud
Als Runa met haar moeder en zus Isa bij haar oma in een bergdorpje logeert, komt Isa na een skitocht niet meer thuis. De politie lijkt weinig te doen dus gaat Runa zelf op onderzoek uit. Veel dorpelingen verdenken de wolven uit de omliggende bergen van Isa’s vermissing, maar Runa is ervan overtuigd dat er iets anders aan de hand is. De wolven lijken haar juist iets te willen vertellen. Zouden zij meer weten over de verdwijning van Isa?

Ze zag een rode maan, laaghangend boven een helling. Het maanlicht wierp lange schaduwen van tientallen, honderden dieren in de sneeuw.

Auteur
“Barbara Jurgens schreef eerder succesvolle tv-series als Fort Alpha en Keyzer & de Boer Advocaten en de film Amazones. Haar jeugdfilm Vechtmeisje komt in 2018 in de bioscoop. De wolventemmer is haar debuut als kinderboekenauteur. Barbara woont en werkt in Amsterdam.”

Mijn mening
Allereerst wil ik even mijn liefde voor deze cover uiten, want: wow, wat een plaatje! Ik ben er zó weg van! Ik zou hem dolgraag als poster aan de muur hangen, zo mooi vind ik hem. Dat sterke meisje daar op de top van de berg, samen met de wolf, die prachtige silhouetten van een donkere en een lichte wolf, de vogels… En als je het boek gelezen hebt weet je dat de cover echt perfect gekozen is!

Runa, een buitenbeentje op school met haar donkere haren en felgroene ogen, komt op een dag op weg naar school een wolf tegen. Ze maakt op de een of andere manier contact met hem en krijgt beelden in haar hoofd te zien. Wat heeft het allemaal te betekenen?
Al gauw daarna vertrekt ze samen met haar Italiaanse moeder Eva en zus Isa naar het Italiaanse geboortedorp (in de bergen) van haar moeder, waar haar oma woont. Oma, Nonna, zit tijdelijk in een rolstoel en kan wel wat hulp gebruiken. De meisjes kunnen daar lekker skiën en Runa hoopt even helemaal los te komen van die rotschool. Maar dan verdwijnt Isa en later wordt er iemand aangevallen. De wolven die in de bergen wonen krijgen de schuld en er komt een ware wolvenjacht op gang. Maar Runa weet niet zo zeker of de wolven wel de daders zijn, en door wat ze meemaakt met ‘heks’ Barberina en de knappe en mysterieuze Rocco met zijn wolventattoo, raakt ze ervan overtuigd dat de wolven haar juist willen helpen en zij haar nodig hebben…

Wat is Runa een bijzondere hoofdpersoon! Naast dat ze een koppige puber van 14 is, is ze heel erg moedig, kan ze heel erg goed ruiken (wat soms goed van pas komt), heeft ze een hele bijzondere band met Rocco en de wolven én laat ze zich door niemand tegenhouden om haar zus terug te vinden en de wolven te helpen. Ik heb echt enorm genoten van dit steeds spannender wordende verhaal en de band tussen Runa, Rocco en de wolven raakte me heel erg, die vond ik zo mooi. Heel soms vond ik dingen iets té makkelijk gaan, zoals het off piste skiën van Isa en Runa (levensgevaarlijk) en dat Runa er zo makkelijk op uit gaat/kan gaan in haar eentje. Maar het stoorde me niet echt en ik vond het laatste ook wel weer wat hebben; het past prima bij Runa, die vanbinnen veel ouder is dan haar 14 jaar.

Ik vind De Wolventemmer een indrukwekkend, spannend en mysterieus verhaal, wat mij als wolvenliefhebber (wat een prachtbeesten) echt heeft weten te raken. En Barbara Jurgens heeft ook de ruige omgeving waar het verhaal zich afspeelt helemaal tot leven weten te brengen voor me. Ik hoop van harte dat dit de start van een serie is, want ik wil zo graag weten hoe het Runa verder vergaat! Ik ben ook nog helemaal niet klaar met het verhaal en de personages.

De Wolventemmer
ISBN 9789048839506 – Uitgever: Moon – 304 pagina’s – Verschenen: november 2017

[bol_product_links block_id=”bol_5a86957f8a3c1_selected-products” products=”9200000081864905,9200000081920798″ name=”wolventemmer” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

4 thoughts on “De Wolventemmer – Barbara Jurgens

  1. Ik ga dit boek zeker lezen. Hier nog zo’n wolvenliefhebber!

    Als wolvenliefhebber moet je dan zeker ‘In de ban van de wolf’ lezen ;).
    Deel 1 is in herdruk. Eind maart is die weer te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.