Gebroken glas – Anja Feliers

Dit was wat ze wilde.
Ze kon nu alles loslaten.
Alles was eindelijk voorbij.

Korte inhoud
“Na een zelfmoordpoging komt Emmy, de zeventienjarige dochter van een rijke chirurg, terecht bij psychologe Kathleen Verlinden. Het meisje heeft het gevoel dat haar leven nog weinig voorstelt sinds haar moeder haar, haar broer Matteo en haar vader verlaten heeft.

Kathleen komt er echter al snel achter dat er een groter trauma schuilgaat achter Emmy’s destructieve gedachten. Terwijl ze beetje bij beetje het geheim van de jonge vrouw ontsluiert, krijgt Kathleen in haar privéleven af te rekenen met heftige gevoelens van gemis, spijt en verlangen.”

Zij mocht niet sterven.
Hij kon haar niet verliezen.
Niet op deze manier.

Mijn mening
Ik ben altijd gek op de thrillers van Anja Feliers en bij de reeks rond Kathleen Verlinden, waar dit het 9e deel van is, voelt het iedere keer weer een beetje als thuiskomen…

Psychologe Kathleen Verlinden is nog herstellende van iets wat er gebeurde in voorgaande delen en nog niet aan het werk, maar ze besluit toch de 17-jarige Emmy te behandelen. Het meisje deed een zelfmoordpoging omdat het onverklaarbare vertrek van haar moeder haar teveel is geworden. Kathleen komt er al gauw achter dat er meer gaande is in het hoofd én in het leven van Emmy (en haar familie), dat er iets diep weggestopt zit, wat ze samen langzaam gaan bovenhalen.
Ondertussen loopt het leven van Kathleen zelf ook niet helemaal op rolletjes en zal ook zij dingen onder ogen moeten zien…

Het gebeuren uit de vorige delen van deze serie kwam al heel snel weer bij me boven tijdens het lezen, ook doordat er uiteraard een beetje naar verwezen wordt. Ik zat vanaf het begin meteen weer helemaal in het meeslepende en steeds spannender wordende verhaal. Je kunt niet anders dan meeleven met de personages, waarvan er meerdere aan het woord komen. Je leest het verhaal vanuit de perspectieven van Kathleen, Emmy, Emmy’s broer, Emmy’s vader en Emmy’s moeder en zo wordt het gehele plaatje langzaam steeds duidelijker en loopt de spanning steeds meer op.
Eenmaal begonnen met lezen in dit boek kon ik ook niet meer stoppen, hij moest in één keer uit! En als ik het boek dan uit heb baal ik onwijs!  Wat een ontzettend fijne thriller weer! Ik heb genoten en verlang meteen weer naar meer.

Iemand wilde hen kwaad berokkenen.
Maar wie?
En waarom?

Gebroken glas
ISBN 9789463831109 – Uitgever: Van Halewyck – 352 pagina’s – Verschenen: oktober 2019 – Deel 9 in de Kathleen Verlinden-reeks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.