Noordkaap – Nathalie Pagie

Zijn verzoek om medewerking aan een uniek geheim experiment was voor hen kennelijk prikkelend genoeg geweest om huis en haard te verlaten en een geschatte periode van zes maanden op de Noordkaap door te brengen…

Korte inhoud
“In het uiterste noorden van Noorwegen vindt in het diepste geheim een wetenschappelijk experiment plaats. Zes ambitieuze wetenschappers laten zich een half jaar lang opsluiten met tien zware criminelen. Wat willen ze bereiken? Waarom? En werken de criminelen willoos mee, ook nadat het eerste slachtoffer is gevallen?”

Omdat jullie daar geen zak mee te maken hebben, dacht Odin. Jullie doen wat ik zeg. Dit is mijn onderzoek…

Mijn mening
Ik ben gek op de boeken van Nathalie Pagie, zowel de serie met Tara en Diego in de hoofdrol, als de losstaande – ijzige – thrillers! Dit is weer zo’n ijskoude…

Bij de Noordkaap, het noordelijkste puntje van Noorwegen, wordt een lijk gevonden. Een man wiens identiteit niet te achterhalen is…
Twee weken eerder is er in het diepste geheim ergens vlakbij de Noordkaap een wetenschappelijk experiment gestart. Een aantal wetenschappers, onder leiding van gedragswetenschapper Olson “Odin” (ze hebben voor de veiligheid allemaal codenamen), en tien zware criminelen verblijven samen op een geheime locatie. Odin is overtuigd van zijn kunnen en kan niet wachten op zijn grote succes. Maar zal het experiment succesvol zijn? De verhoudingen zijn gespannen en niet iedereen weet het te overleven…

Dit verhaal houdt je van begin tot eind op het puntje van je stoel!  Het is onwijs meeslepend en ik kon steeds niet wachten met verder lezen, ik moest en zou weten hoe het zou aflopen! Dat de boel zou escaleren was wel duidelijk, maar op welke manier(en)…
Je beleeft het gebeuren op de onderzoekslocatie mee, leeft mee met de mensen daar die van tevoren niet geheel op de hoogte waren van alles en die een steeds slechter gevoel krijgen bij het gebeuren. En je beleeft mee hoe er van buitenaf onderzoek gedaan wordt naar de onbekende dode en zijn doodsoorzaak door een hoogleraar die een luchtje aan de zaak vindt zitten.

Wat een heerlijke spanning zit er in dit verhaal! Het mag dan wel een lekker dik boek zijn met zijn bijna 400 pagina’s, maar het leest heerlijk vlot weg en is uit voor je het weet. Stoppen is geen optie.
Ik kreeg het ijskoud van dit winterse verhaal! Weer een echte topper van Nathalie Pagie.

Hij kon niet wachten tot hij voet aan land zette; hij wilde álles weten over het anonieme lijk in Hammerfest.

Noordkaap 
ISBN 9789022588673 – Uitgeverij Boekerij – 400 pagina’s – Verschenen: januari 2020

One thought on “Noordkaap – Nathalie Pagie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.