Egel op ontdekking – Rosalie Hazeleger & Myriam Berenschot

‘Er zijn op de hele wereld wel meer dan 190 landen,’ legt Uil uit. ‘190 landen in twee weken bezoeken gaat je helaas niet lukken.’ 

Korte inhoud
“Egel wil de hele wereld zien. Hij wil sterk en stoer zijn en zélf nieuwe dingen ontdekken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want wat doe je als je erachter komt dat de wereld meer dan 190 landen kent? Wanneer weet je of je verliefd bent? En hoe ontdek je of je iets echt durft? Gelukkig helpen Uil, Beer, mevrouw Zwijn en de andere dierenvrienden Egel graag.”

‘Helaas kan mijn wereldreis niet doorgaan, maar een reis door de stad moet wel lukken,’ zegt hij dan opgewekt. ‘Ik ga er morgen heen om zelf te ontdekken wat ik ervan vind!’ 

Mijn mening
Ik was al verliefd op Egel en zijn vrienden toen ik alleen nog maar de illustraties als voorproefje op Instagram zag bij de schrijfster & illustratrice.
Ontzettend leuk om dan ‘eindelijk’ de verhalen erbij te kunnen lezen! Ik heb ze voorgelezen aan Levi en we hebben samen genoten…

In dit (voor)leesboek staan 30 korte verhalen over Egel en zijn vrienden Uil, Mevrouw Zwijn, Evert, Beer, Zwijnelien en Wolvin. Ze zijn allemaal los te lezen, maar er zit ook wel een lijn in de meeste verhalen.
Egel wil graag de wereld ontdekken, maar de hele wereld is misschien een beetje te hoog gegrepen, eerst maar zijn eigen omgeving beter leren kennen! En: zichzelf! Hij ontdekt een hoop dingen, leert een hoop dingen, beleeft veel met zijn vrienden en wordt zelfs verliefd…

Zoals ik al zei hebben Levi en ik veel plezier gehad aan het lezen van de leuke verhalen en de avonturen van Egel en zijn vrienden meebeleven. Iedere avond moest ik toch echt nog een verhaaltje meer doen dan we van tevoren hadden afgesproken.
Niet alleen de verhalen zijn heel erg leuk en lief, ook de illustraties zijn dat! De vrienden komen op kleurrijke wijze tot leven. Ik ben verliefd.
Een heel fijn boek om (voor) te lezen en om te zien! Wij willen wel meer avonturen van Egel.

‘Z-zullen wij ook dansen?’
‘Dat lijkt mij geweldig,’ glundert Wolvin.
Die avond danst Egel  als nooit tevoren.

Egel op ontdekking
ISBN 9789044836004 – Uitgeverij Clavis – 93 pagina’s – Verschenen: januari 2020 – Illustraties: Myriam Berenschot – Leeftijd: 5+

[bol_product_links block_id=”bol_5e528b33e54ef_selected-products” products=”9200000114363486″ name=”egel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.