Vrouwen zonder genade – Camilla Läckberg

Hoe ze het ook wendde of keerde, Tommy moest dood. Voor wat hij had gedaan.

Korte inhoud
“Ingrid heeft haar veelbelovende carrière als journalist opgegeven toen haar man hoofdredacteur werd bij een grote krant. Nu heeft ze ontdekt dat hij vreemdgaat. Birgitta, een basisschoollerares, slaat doktersafspraken over omdat haar man haar mishandelt. De Russische Victoria ontmoette haar Zweedse man online en emigreerde, maar hij is niet zo zorgzaam als hij leek. Ingrid, Birgitta en Victoria zijn totaal verschillend, maar hebben één ding gemeen: ze zitten vast in een desastreus huwelijk. Online spreken ze af ieder één echtgenoot te vermoorden, maar dat plan neemt een onverwachte wending…”

Ze vroeg zich af wie de andere twee vrouwen waren. Maar het was beter om daar niet te veel over na te denken; zij zouden net zoals zijzelf wel zo hun redenen hebben.

Auteur
“Camilla Läckberg is een van de succesvolste Zweedse thrillerauteurs, met wereldwijd meer dan 23 miljoen verkochte boeken. Haar Fjällbacka-serie, met Patrik Hedström en Erica Falck, krijgt uitstekende kritieken en heeft een groot en internationaal lezerspubliek. Van Gouden kooi werden meer dan 80.000 exemplaren verkocht. Vrouwen zonder genade is een ijzersterke novelle, zoals alleen Camilla Läckberg hem zou kunnen schrijven.”
(www.thehouseofbooks.com)

Ja, ze zou een man doden, maar ze zou tegelijk een vrouw bevrijden.

Mijn mening
Tot mijn grote schaamte  las ik nog niet eerder iets van Camilla Läckberg, deze novelle was mijn eerste kennismaking! Een geslaagde?

Ingrid, ooit een succesvol journaliste, wordt bedrogen door haar man Tommy, de man voor wie ze haar carrière opgaf.
Victoria vond via internet haar man Malte en kon zo ontsnappen uit Rusland, maar hij behandelt haar meer en meer als een stuk vuil.
Birgitta, een lieve oudere juf, kan zich niet laten behandelen voor haar ziekte omdat haar man haar mishandelt.
Drie ongelukkige vrouwen die van hun man af willen, slaan – anoniem – de handen ineen. Zullen ze ermee wegkomen?

Wat heb ik zitten genieten van deze novelle! In één ruk uitgelezen; het las lekker vlot, was heerlijk spannend en boeide me van begin tot eind.
Was het helemaal geloofwaardig waar de vrouwen allemaal mee wegkomen? Nee. Was het een vermakelijk verhaal? Ja!
Ik leefde mee met alles wat de vrouwen doormaken en geef ze groot gelijk dat ze van hun kerels af willen.  Dit was een hele leuke eerste kennismaking met het werk van Camilla Läckberg en het smaakt zeker weten naar meer!

Vrouwen zonder genade
ISBN 9789044356274 – Uitgever: The House of Books – 160 pagina’s – Verschenen: november 2019 – Vertaald uit het Zweeds door: Elina van der Heijden

[bol_product_links block_id=”bol_5e313fe693f42_selected-products” products=”9200000121324924,9200000121991552,9200000124386576″ name=”vrouwen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.