Remco leest: Vuurlinie – Tom Clancy

‘Ik vroeg me af, als jij daar bent en je hebt wat tijd over, of je haar dan kunt opzoeken in Sarajevo en haar deze kunt geven.’
Ze gaf een envelop aan Jack.

Korte inhoud
“Tijdens de Balkanoorlog opereerde Dr. Cathy Ryan een Bosnisch meisje dat gewond was geraakt aan haar ogen. Nu, zesentwintig jaar later, stuurt ze haar zoon Jack Ryan Jr. op pad om het meisje van toen terug te vinden en haar een brief te overhandigen.

Aida Curic is inmiddels uitgegroeid tot een strijdvaardige jonge vrouw die leidinggeeft aan een controversieel vluchtelingennetwerk in de buurt van Sarajevo. Jack voelt zich ogenblikkelijk tot haar aangetrokken en raakt via Aida verwikkeld in een strijd tussen etnische groeperingen die elkaar al eeuwenlang naar het leven staan.

Om Aida te redden moet hij een weg zien te vinden in een wereld van geheime diensten, special operators en lokale maffia.”

Remco leest
Ik heb net een hele lading oude Tom Clancy’s weggedaan, omdat we flink aan het opruimen zijn, en was dus heel benieuwd of mijn conclusie na het lezen van deze nieuwste ging zijn dat de nieuwere boeken eigenlijk toch ook wel weg mochten. Maar, helaas…

De moeder van Jack Ryan jr. vraag haar zoon om, als hij toch in Bosnië is voor zijn werk, daar een meisje (nu een vrouw) op te zoeken dat zij jaren geleden heeft geopereerd en haar een brief te geven. Jack vindt haar en valt voor haar en het land. Alleen blijkt er onder het mooie uiterlijk, van land en vrouw, toch nog wel flink wat te spelen. En voor Jack het weet zit hij er middenin…

Ik begon dus extra kritisch aan dit boek, maar het had me meteen weer te pakken met het fijne vlot geschreven, boeiende verhaal. Hoewel je Jack af en toe wel een schop onder zijn hol wilt geven en ergens ook wel een stemmetje roept dat het wel weer heel toevallig is wat hem allemaal overkomt, is het allemaal wel zo geloofwaardig neergezet dat ik het boek met 5* heb gewaardeerd op Hebban.
Dit boek ging veel meer over de persoon Jack Ryan jr. en minder over de rest van zijn collega’s van de Campus, maar het personage is interessant genoeg om dat niet als een nadeel te ervaren.
Dus, sorry Judith, voorlopig blijven de nieuwere Tom Clancy’s toch echt nog even in de kast staan!

Vuurlinie
ISBN 9789400511798 – Uitgever: A.W. Bruna – 512 pagina’s – Verschenen: november 2019 – Originele titel: Line of Sight – Vertaald door: Joost van der Meer & William Oostendorp – Auteur: Mike Maden – Deel 25 in de Jack Ryan-reeks

[bol_product_links block_id=”bol_5e2ea0ef41f49_selected-products” products=”9200000115328216,9200000114634120″ name=”vuurlinie” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.