De Kerstmisaurus en de Winterheks – Tom Fletcher & Shane Devries

Dit verhaal begint totaal, compleet, volkómen anders dan het eerste boek: heel ver IN DE TOEKOMST! (…)
In de toekomst is er
GEEN KERSTMIS!

Korte inhoud
“Een jaar geleden ontmoette Willem tijdens een ongelooflijk avontuur zijn wonderlijke vriend, de Kerstmisaurus. Nu keert hij terug naar de Noordpool, waar hij de mysterieuze Winterheks ontmoet. Wanneer Willem ontdekt dat het lot van kerst op het spel staat, moeten hij en de Kerstmisaurus met de Winterheks samenwerken om het kerstfeest te redden…”

… maar het wezen vooraan in de groep was zelfs nog ongelofelijker.
Nog uitgestorvener.
Nog meer uit
de titel van dit boek
De Kerstmisaurus!

‘We hebben alles wat je je maar kunt voorstellen, en nog een paar dingen die je je waarschijnlijk niet kunt voorstellen,’ zei de Kerstman grinnikend.

Mijn mening
Ik genoot zo onwijs van De Kerstmisaurus vorig jaar, dat ik ontzettend uitkeek naar dit vervolgverhaal (Tip: lees ook echt eerst dat boek, maakt het zoveel leuker!). Ik dompel me graag weer onder in de magische kerstwereld van Willem Tuffer, zijn kerstgekke vader Bob, de Kerstman en natuurlijk: de Kerstmisaurus!  En wat ziet het boek er weer fantastisch uit!!

In dit tweede deel is het bijna Kerstmis en Willem hoopt gauw zijn beste vriend de Kerstmisaurus weer te zien. Wat hij alleen nog niet weet is dat hij dit jaar zelfs weer met hem naar de Noordpool gaat, maar niet alleen voor de gezelligheid, ook om de mysterieuze Winterheks te ontmoeten en samen met haar en zijn beste vriend Kerstmis te redden… (veel meer kan ik niet verklappen )
Leuk dat niet alleen Willem en zijn vader Bob weer een rol spelen, ook kwelgeest Brenda Kwel die we kennen uit deel 1 speelt een grote rol in dit verhaal.

Wat heb ik weer ontzettend zitten genieten van dit magische avontuur! Meeslepend van begin tot eind!  Het was een ontzettend spannend avontuur vol humor, waarin vriendschap en familie een grote rol spelen. De grappige verteller geeft weer een extra dimensie aan het verhaal, net als alle leuke woordgrapjes; Ab-sneeuwluut! / Bingo Crosby! / Magnifieke Magische Drollen…
Echt een fantastisch en hartverwarmend verhaal om helemaal mee in de kerstsfeer te komen. Wat zou ik deze boeken graag verfilmd zien! En dan wel als tekenfilms met animaties van de geweldige illustraties van Shane Devries.  En uiteraard hoop ik op nog meer verhalen!

‘Ze is het best bewaarde kerstgeheim van allemaal,’ fluisterde de Kerstman. ‘Zonder haar zou Kerstmis niet bestaan. Ze is ouder dan de tijd, maar nog steeds zo jong als de dag van morgen. Ze staat bekend als de Winterheks.’

‘Het hier en nu, dat is het enige waar we ons mee bezig moeten houden. Waarom denk je anders dat Kerstmis op is eindigt? En niet op wordt? Of op was?’

De Kerstmisaurus en de Winterheks
ISBN 9789463850094 – Uitgeverij Billy Bones – 400 pagina’s – Verschenen: oktober 2019 – Originele titel: The Christmasaurus and the Winter Witch – Vertaald door: Lidwien Biekmann – Deel 2 in de Kerstmisaurus-serie – Leeftijd: 8+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.