De moord op Queen_T – Tanja de Jonge

Op de grond bij Lucas’ knieën lag een meisje. Haar lange bruine haar waaierde rond haar hoofd. (…) Ze lag bewegingloos (…) Een slaaphouding leek het, maar haar ogen stonden wijd open.

Korte inhoud
“Op de grond lag een meisje. Bewegingloos. Het leek een slaaphouding, maar haar ogen stonden wijd open. Lucas zat ernaast. De uitdrukking op zijn gezicht was leeg. ‘Ze heet Quinty,’ was het enige wat hij zei.

Wie was Quinty en waarom moest ze dood? Wie besloot dat haar leven niets meer waard was dan achtergelaten te worden in een stadspark?

De moord op Queen_T is een aangrijpend verslag over een moordzaak waarin langzaam maar zeker een schokkende waarheid onthuld wordt.”

‘Lucas, wat is er gebeurd? Wie is dat?’ 

Mijn mening
Vorig jaar las ik het futuristische avontuur Syntopia van Tanja de Jonge en dat was een fijne eerste kennismaking met deze auteur. Nu mocht ik deze nieuwe jeugdthriller lezen voor de blogtour (op de socials van Uitgeverij Holland komen meerdere besprekingen voorbij!).

Stijn (14) woont bij zijn spullenverzamelende vader en zijn nieuwe vriendin en zijn broer Lucas (16) woont bij zijn moeder. Lucas is een jongen met gebruiksaanwijzing (autisme?) en het was beter voor hem om in rust en regelmaat bij zijn moeder te wonen.
Op een dag vindt Stijn Lucas op een van zijn verstopplekjes, naast het levenloze lichaam van een meisje. Hij zegt dat ze Quinty heet en een vriendin van hem is. En dat hij haar zo gevonden heeft…
Stijn voelt heel sterk de drang om Lucas te beschermen en stuurt hem daar weg en wist hun sporen uit. Stijn gaat terwijl de politie op zoek is naar de dader zelf op onderzoek uit om erachter te komen wie deze Quinty was, waar Lucas haar van kende, wie haar vermoord kan hebben en waarom.
Zijn eigen goudeerlijke broer is toch zeker geen moordenaar?

Het verhaal is vanaf het begin lekker spannend en boeiend. Je vraagt je af of het wel zo slim is wat Stijn allemaal doet om zijn broer te beschermen, maar het is wel bewonderenswaardig wat hij voor zijn broer over heeft. Langzaam komt de vreselijke waarheid over ‘Queen_T’ (haar Instagramnaam) boven tafel, maar op het eind komt er toch nog een extra spannende twist in het verhaal, altijd fijn! De vaart zit er ook de hele tijd lekker in, waardoor ik het heerlijk weg vond lezen.
Een geslaagde jeugdthriller! Ik had echt even zin in een spannend verhaal en aan mijn verwachtingen werd voldaan!

… en terwijl ik verder liep, bedacht ik dat ik er zo snel mogelijk achter moest zien te komen, wie die Quinty was en hoe mijn broer haar kende.

De moord op Queen_T
ISBN 9789025114503 – Uitgeverij Holland – 176 pagina’s – Verschenen: oktober 2019 – Leeftijd: 13+

[bol_product_links block_id=”bol_5db6b3ae62183_selected-products” products=”9200000115887889″ name=”queen t” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.