Drie avonturen van de Thea Sisters


De Thea Sisters van Thea Stilton
Remy en ik ontvingen van uitgeverij De Wakkere Muis een paar Thea Stilton boeken. Thea is de zus van Geronimo Stilton, een echte waaghals, en zij schrijft verhalen over de Thea Sisters; vijf dappere muizinnen die ze op het Topford College waar ze lesgeeft heeft leren kennen: 

‘Er is namelijk een probleem ontstaan in het Sterrenrijk, dat is een van de fantasiewerelden.’ 

Sterren in duisternis (7+)
“In de grenzeloze wereld van de feeën van het Sterrenrijk dooft langzaam het kostbare sterrenlicht. Kometa, de fee die zorgt voor het evenwicht in de kosmos, staat onder invloed van een kwade betovering en is nergens te vinden. De vorst van het rijk, prins Astro, roept de hulp van de Thea Sisters in om de vier Parels van Licht op te sporen. Alleen met behulp van deze parels is het mogelijk om Kometa te vinden en de betovering te verbreken.
Ga mee op een spectaculaire ontdekkingsreis langs stralende sterren en sprankelende feeën!

Met fonkelende glow in the dark sterren om je eigen universum mee te versieren!

‘Ik heb trouwens leuk nieuws: we geven binnenkort een feest op De Horizon!’ 

Feest op de manege (7+)
“Op ranch De Horizon, waar de Thea Sisters al eens eerder een avontuur beleefd hebben, wordt een groot feest georganiseerd en de eigenaren van de manege vragen de Sisters om ze erbij te helpen. Een goeie vriendin van de rancheigenaren, die feestplanner is, neemt het grootste deel van de organisatie voor haar rekening. Hoewel zij professioneel te werk gaat, merken de vijf vriendinnen algauw dat er iets met haar aan de poot is …”

‘Dan mogen we deze kans niet aan ons voorbij laten gaan, muizinnen. We moeten absoluut samen naar dat circus!’ riep Nicky.

Circus Holderdebolder (7+)
“Op Walviseiland strijkt een kleurrijk circusgezelschap neer met fantastische acrobaten, jongleurs en trapeze-artiesten. De Thea Sisters en hun vrienden zijn door het dolle heen! Vooral als ze ook nog lessen krijgen van de circusartiesten! Maar hoewel het circus er voor een buitenstaander tiptop uitziet, blijkt al snel dat er binnen de groep wat geheimen zijn die de prestaties van de artiesten niet ten goede komen. Als er dan ook nog met het materiaal geknoeid is, gaan de Thea Sisters op onderzoek uit.

Twee (bovenstaande) boeken met gratis paardenbedeltjes!

Mijn mening
Remy had geen zin om het dikke Sterren in duisternis zelf te lezen omdat hij niet zeker wist of de Thea Stilton boeken wel wat voor hem waren, dus deze las ik aan hem voor. En dat was stiekem toch wel heel leuk!
Remy: “Ik vond het boek heel leuk, omdat het zich in soort van de ruimte afspeelde en dat vind ik wel leuk! Mama heeft hem voorgelezen, want ik wilde hem niet zelf lezen. Zo was het heel gezellig! Het was een spannend avontuur! Maar ik heb toch wel liever Geronimo Stilton.
Ik vond het ook een heerlijk spannend avontuur, in een geweldige fantasiewereld. Het boek is (zoals altijd) prachtig kleurrijk geïllustreerd, echt een genot om naar te kijken. Heel aansprekend!

Feest op de manege & Circus Holderdebolder las ik zelf. Ook daar zijn de looks zoals altijd weer fantastisch, ik snap heel goed dat de De Wakkere Muis-boeken kinderen erg aanspreken.  En zo leuk dat je vaak cadeautjes krijgt bij Geronimo en Thea Stilton boeken!
Deze twee verhalen vond ik vermakelijk en lief (een beetje zoetsappig), maar niet supersterk. Ook ik heb toch liever de spannendere avonturen van Geronimo Stilton, daar zit ook meer humor in. Of anders de langere Thea Sisters-verhalen zoals die van De Zeven Rozen (Sterren in duisternis is daar een deel van)…
Wel weer verhalen met een mooie boodschap: met vriendschap en samenwerken kom je heel ver.

[bol_product_links block_id=”bol_5db6e08daee86_selected-products” products=”9200000104058179,9200000108255393,9200000108255348,9200000108255329″ name=”thea sisters” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.