Remy leest: Koning Roe: De vloek van het mummiegoud – Adam Stower

Weinig jongens hadden een beste vriendin als Roe. Ben vond dat hij gewoon geluk had gehad. Ik bedoel, een genie dat met haar wombat-huisdier in een geheim bos in het midden van de stad woont? In een boomhut?

Korte inhoud
“Het nieuwe schooljaar is begonnen, en Ben wordt lid van de geschiedenisclub. Maar de andere leden hebben wel érg veel interesse in de tentoonstelling over mummiegoud in het museum in de buurt. Voor hij het weet, is Ben verstrikt in de snode plannen die zijn eigen moeder in groot gevaar brengen. Er is maar één iemand die hem kan helpen: de inventieve en briljante Koning Roe. Wat voor ingenieus plan zal ze deze keer bedenken?”

Met Roe in de buurt was het leven nooit saai.

Remy (8) leest
Het eerste deel over Koning Roe las en besprak ik zelf, Remy las hem later ook en was er net zo weg van als ik!  Toen deel 2 binnenkwam werd hij dan ook meteen ingepikt! Na Remy heb ik hem lekker zelf ook gelezen en ik kan vertellen dat ik er weer helemaal weg van was. Het is een heerlijk humoristisch avontuur met superfijne personages; Koning Roe – het briljante meisje met de baard – Ben zelf die samen met Roe weer van alles beleeft, en natuurlijk wombat Wally!

Waar gaat het boek over? 
Er komt een groepje meisjes en een leraar op bezoek op de school van Ben en daar is iets mee. Ben gaat samenwerken met Koning Roe om uit te vogelen wat dat iets is.

Hoe vind je de illustraties? 
Leuk en grappig hoe alle personages zijn getekend! Ik vind het wel jammer dat ze niet in kleur zijn. Er zitten ook grappige illustraties met beschrijvingen van personages bij!

Wat vond je van het verhaal? 
Heel leuk, net zoals de vorige! Deze eigenlijk een tikkeltje leuker, want deze is geheimzinniger.

Wat vond je van de personages? 
Super grappig, vooral Koning Roe, een meisje met een baard!  En ze doet zulke leuke uitvindingen!

Zou je zelf een vriendin als Koning Roe willen hebben? 
Ja! Omdat ze dingen uitvindt en ze doet allerlei geheime missies (zet valstrikken enzo).

Hoop je op meer boeken over Koning Roe? 
Ik zou dat heel erg leuk vinden, ja!

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

De vloek van het mummiegoud
ISBN 9789048316106 – Veltman Uitgevers – 176 pagina’s – Verschenen: september 2019 – Originele titel: King Coo – The Curse of the Mummy’s Gold – Vertaald door: Sandra C. Hessels/Vitataal – Deel 2 in de Koning Roe-serie – Leeftijd: 9+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.