Koning Roe – Adam Stower

Hij had genoeg aan zijn hoofd. Dat wil zeggen, er was eigenlijk maar één ding: Dennis Grijpstra, een van de grootste pestkoppen aller tijden.

Korte inhoud
BEN STAAKS is op de vlucht voor zijn aartsvijand DENNIS GRIJPSTRA wanneer hij op een geheim bos stuit met touwslingers, waterglijbanen, Walter de wombat, en het leukst van allemaal: KONING ROE.
Maar pas op!
Koeienflatsapult en slakkenprut in de aanslag! Dennis heeft een gemeen plan…
Kunnen Ben en Koning Roe hem te slim af zijn?

‘Er staat hier dat de burgemeester namens de stadsbank een beloning van EEN ZILJOEN EURO uitlooft aan wie het mysterie oplost!’

Auteur & illustrator
“Adam Stower is een auteur en illustrator van kinderboeken die vaak zijn bekroond. Adams herinneringen aan hoe hij vroeger in het bos speelde met zijn broer vormen een groot deel van de inspiratie voor Koning Roe, net als de tijd die hij doorbracht op een 462 jaar oude kostschool in het noorden van Norfolk. Adam woont in Brighton met zijn vrouw, dochter en kat Murray.”

‘Hoe durf je!’ zei koning Roe verontwaardigd. ‘Ik ben een MEISJE met een baard!’

Mijn mening
Wat een lekkere knalgele cover heeft dit boek en wat een leuke illustraties! Het boek staat er vol mee en dus is er naast het lezen ook veel te zien en komt het verhaal echt helemaal tot leven.

Ben is op een dag op de vlucht voor pestkop Dennis en zijn maatjes, als hij in één van de mysterieuze gaten valt die in de stad verschenen zijn. Hij volgt de tunnel die hij daar vindt en komt terecht in een bos. Daar ontmoet hij de bijzondere koning Roe; een kind met een enorme baard! En geen jongen, nee: een meisje! Ze woont er in een geweldige boomhut en ze heeft het bos vol uitvindingen en ingenieuze valstrikken gezet. Samen kunnen ze die pestkoppen vast wel aan! Zal het ze lukken om het gemene plannetje van Dennis te dwarsbomen?

Ik heb echt zitten genieten van dit kinderboek! Niet alleen zijn de illustraties erg grappig, het verhaal zelf zit ook vol humor. En dan die boomhut en uitvindingen van Roe, geweldig! Ieder kind zou wel een vriendin als Roe willen hebben en een plek om te wonen en spelen als zij heeft. Wat een fantastisch avontuur beleven die twee samen, met hun plan om de pestkoppen aan te pakken. Echt zo leuk bedacht dit verhaal! En het smaakt naar meer! Op naar Koning Roe deel 2?

Plots klonk er een KRAAK!, een KLAP! en een soort luid, nat SPLOTSJ!-achtig geluid dat je ook hoort wanneer je een dikke tante van de hoge duikplank in een gigantische kuip vol vla laat vallen.

Koning Roe
ISBN 9789048316090 – Uitgever: Veltman Uitgevers – 176 pagina’s – Verschenen: februari 2018 – Originele titel: King Coo – Vertaald door: Sandra C. Hessels – Leeftijd: 9+

2 thoughts on “Koning Roe – Adam Stower

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.