De herfst(vakantie) door met Lemniscaat


Van Lemniscaat ontving ik een aantal prachtige non-fictie boeken; leerzame boeken, maar daarnaast ook boeken om creatief mee aan de slag te gaan. Ideaal dus voor de herfst(vakantie)!  Ik laat ze graag aan jullie zien:

Alles wat je ziet kan een kunstwerk worden.
Kijk naar de wereld om je heen!

Alles is kunst – Susie Brooks (6+)
“Kunst moet je niet alleen kijken, kunst moet je vooral ook doen!

Dit geweldige boek, dat in geen kinderkamer of knutselkast mag ontbreken, doet beide. Eerst leer je iets over een kunstenaar, een van zijn kunstwerken en de stijl die hij heeft gebruikt en vervolgens ga je zelf aan de slag. Maak dieren als Degas, Warhol of Matisse; mensen als Da Vinci, Picasso of Seurat; landschappen of stadsaanzichten als Van Gogh, Hokusai of Magritte; of vertel verhalen in je werk zoals Hopper, Velázquez of Jan Steen.

Achtenveertig kunstwerken van grote meesters vormen de inspiratie voor minstens zoveel kunstwerken van jou. Want alles is kunst als het met hart en ziel gemaakt is.”
(www.lemniscaat.nl)

Dit schilderij zit vol warme roodtinten.
Kun jij een tekening maken met maar één kleur?

Het grote kunst doeboek – Paul Thurlby (7+)
“Paul Thurlby is een Engelse illustrator en werkt onder meer voor The Guardian, The Times, The New Yorker en Vanity Fair. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de befaamde National Gallery in Londen hem benaderde om een doeboek voor kinderen te maken aan de hand van beroemde kunstwerken.

Het resultaat is een boek waarmee je aan de slag kunt, of je nou zeven bent of veertien. Zoek naar details in de jungle van Rousseau, leer een prinses te tekenen zoals Uccello, maak een onvoltooid werk van Michelangelo af en geef de Dame met eekhoorn en spreeuw van Holbein nog meer dierenvriendjes. Al tekenend en kijkend leer je wereldberoemde werken kennen – beter zelfs dan menig museumbezoeker, want je leert tekentrucjes en ontdekt feitjes uit de tijd van de schilders zelf.

Een boek om een herfstvakantie lang mee aan de slag te gaan. Of af en toe een uurtje tussendoor.”
(www.lemniscaat.nl)

Als je fotografeert, neem je niet zomaar een kiekje. Je verandert de wereld om je heen in een magische plek waar alles mogelijk is…

Fantastische foto’s – Jan von Holleben (7+)
“Vlieg jij straks door de ruimte? Picknick je in een reuzentuin? Of bouw je snoepfabrieken als Willy Wonka? Met dit boek maak je wonderlijke nieuwe werelden. Ga aan de slag met een camera of met je telefoon en val van de ene verbazing in de andere!”
(www.lemniscaat.nl)

Van de uitgestrekte wouden met eeuwig groene naaldbomen in het noorden tot de stomend hete jungles rond de evenaar – bossen zijn fantastische plekken om op ontdekkingstocht te gaan.

De bossen in – Christiane Dorion & Jane McGuinness (ill.) (8+)
“Zonder bossen zouden we nergens zijn.
Maar wat zijn het, die wonderlijke verzamelingen bomen, die er overal op aarde anders uitzien?

Het zijn werelden op zich – en dit boek laat je die werelden op weergaloze wijze ontdekken.

Verwonder je over de kalme schemering in het loofbos, waar prachtige vogels takjes verzamelen en vleermuizen schuilen in holle bomen. Kijk hoe een machtige zeearend tussen de torenhoge mammoetbomen door scheert en luister naar een kakofonie van geluiden in het regenwoud van de Amazone.

Ontdek hoe bomen de longen van onze aarde vormen.

Kom mee de bossen in…”
(www.lemniscaat.nl)

Mijn mening
Ik ben weg van de ‘Lemniscaat uit de kunst-‘ en de ‘Lemniscaat Natuurlijk-‘ boeken, alles is zo mooi, zo leuk, zo leerzaam… Een ontzettend leuke en aantrekkelijke manier om met kinderen met die onderwerpen bezig te gaan!

Fantastische foto’s inspireert je om de meest fantastische (ja, sorry) foto’s te maken. Er staan een hoop voorbeelden in en daarna volgt er uitleg over hoe je zo’n creatieve foto maakt. Ook worden er nog wat fotografie-begrippen uitgelegd. Het ziet er allemaal heel vrolijk uit, leuk om mee aan de slag te gaan voor kinderen. Ik ben benieuwd of mijn jongens er eens iets uit willen proberen! (Mijn ding is het niet helemaal moet ik eerlijk toegeven.) 

De bossen in is echt een plaatje om te zien! Ik ben er helemaal verliefd op, wat een prachtboek!  Een genot voor het oog én ook nog eens ontzettend leerzaam. In fijne korte stukken tekst wordt er van alles verteld over allerlei soorten bossen en hun bewoners.

Alles is kunst is naast een boek vol informatie en leuke weetjes over kunst, kunstwerken en kunstenaars ook een doeboek. Heel erg leuk gedaan!
Onder de flappen zitten allerlei creatieve opdrachten verstopt, waarmee je met verschillende materialen aan de slag kunt, in de stijl en sfeer van het beschreven kunstwerk. Goed voor uren lees- en doe-plezier!

Het grote kunst doeboek is echt een doeboek om te zien; op iedere pagina kun je kunstwerken afmaken, zelf een kunstwerk maken of spelletjes doen. Maar: daarnaast wordt er stiekem in het kort ook nog leuke info gegeven over kunstwerken en kunstenaars! Zo leer je ongemerkt ook nog een heleboel verschillende (dingen over) kunst kennen. Super leuk!  Ik heb echt zin om er met Remy mee bezig te gaan!

Wat denk je? Zit er iets voor jou/je kinderen tussen?
Veel plezier ermee!
-X- Judith

[bol_product_links block_id=”bol_5da6cf60a5844_selected-products” products=”9200000114396589,9200000108382489,9200000108382453,9200000114396501″ name=”lemniscaat” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.