Remy leest: Hotel Flamingo – Alex Milway

Julia Dupont stapte de taxi uit en zag Hotel Flamingo voor het eerst.
‘Gossiemikkie – wat en bouwval,’ zei ze.

Korte inhoud
“Als Julia van haar oudtante een hotel erft, weet ze nog niet dat het een totaal vervallen pand is, waar alleen nog een oude beer als portier en een ringstaartmaki als receptionist werken.

Ooit was Hotel Flamingo het zonnigste hotel van de Beestenboulevard. Maar toen bouwde Marcus Malafide zijn Hotel De Glitz en kaapte alle klanten en al het personeel van Hotel Flamingo weg.

Julia laat zich niet kisten. Zij weet dat Hotel Flamingo weer net zo kan bruisen als vroeger. En bovendien zijn in haar hotel wél alle dieren welkom – ook de kakkerlakken en wrattenzwijnen. Dus huurt ze meteen personeel in om T. Beer en Makkie te helpen.

Zal Hotel Flamingo het redden? En wie is toch die geheimzinnige kat die zijn intrek in een van de kamers neemt?”

‘Vanaf nu is het ook mijn thuis,’ zei Julia. ‘En als we er allemaal onze schouders onder zetten, zullen we eens zien wat we voor elkaar krijgen.’ 

Auteur
“Alex Milway werd geboren in het Engelse Hereford. Hij is illustrator, schrijver en animator. Hij heeft al twaalf kinderboeken op zijn naam staan en treedt op door het hele land – onder meer met zijn vriend Gary Northfield van de Julius Zebra-boeken. Alex vindt het heerlijk om te tekenen en dingen te maken (vooral taart).”
(www.lemniscaat.nl)

‘Het enige wat dit hotel nodig heeft is wat liefde en heel veel geschoonmaak,’ zei ze. ‘En dat kunnen wij!’ 

Remy (8) leest
Remy wou dit boek heel graag lezen, maar ik ook! Het zag er zo ontzettend aansprekend uit, vanbuiten en vanbinnen…  Ik vond het een heel lief en vrolijk verhaal.

Waar gaat het boek over? 
Over Julia en die heeft een hotel geërfd en op de foto zag het er heel netjes uit, maar dat is het niet! Dus moet ze heel hard aan de slag samen met Makkie de maki en T. Beer.

Wat vond je ervan? 
Grappig! Omdat een meisje de hoofdpersoon is maar ze leeft in een dierenland. Ik vond het heel lief en vrolijk, net als mama.

Wat vind je van hoe het eruitziet? 
De buitenkant vind ik hartstikke leuk met al die kleurrijke personages. En vanbinnen vind ik de tekeningen zo mooi met alleen dat roze-zwart-wit!

Wat vond je het leukste stukje? 
Het begin, dat Julia bij het hotel aankomt en dat ze ontdekt dat het eigenlijk een bouwval is.

Zou je zelf in Hotel Flamingo willen werken of verblijven? 
Verblijven het liefst, want er is een zwembad en flamingo’s en zo. Zou wel leuk zijn tussen al die dieren logeren!

We kijken allebei uit naar het volgende Hotel Flamingo-boek!

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

Hotel Flamingo
ISBN 9789047711865 – Uitgeverij Lemniscaat – 190 pagina’s – Verschenen: september 2019 – Vertaald door: Jesse Goossens – Deel 1 in de Hotel Flamingo-serie – Leeftijd: 7+

One thought on “Remy leest: Hotel Flamingo – Alex Milway

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.