Een duister pad – Corine Hartman

Simons gedachten dwalen af naar de zaak die hij tegen zijn zin heeft moeten afsluiten. Moord. Zelfmoord. De dode kan het hem niet meer vertellen…

Korte inhoud
“Faye van Laar woont al sinds haar vroege jeugd in psychiatrische inrichting Groot Loenen op de Veluwe. Haar vader is er directeur, maar ze is ook patiënt, en samen met een vijftal medepatiënten vormt ze een ongebruikelijke familie.
Nieuw in de familie is Emilie, die aan achtervolgingswaanzin lijdt sinds haar vriend Steven werd vermoord. De daders hebben het nu op haar gemunt, beweert ze. Faye wil haar geloven, ze weet hoe het is met onzekerheden te leven, en probeert te helpen door zelf op onderzoek uit te gaan.
Ze ontmoet rechercheur Simon te Bresser die de zaak evenmin kan laten rusten, ondanks de conclusie dat Steven zelfmoord pleegde onder invloed van antidepressiva. Als Emilie ineens spoorloos verdwijnt, bundelen Faye en Simon hun krachten en ontstaat een onwaarschijnlijk speurdersduo.”

Ons gezin: Frenk, Robin, Philippe, Lisa, Bart en ik. Met al die samengestelde gezinnen tegenwoordig vormen we niet eens zo’n heel vreemd gezelschap. Dat er aan allemaal een steekje loszit, doet er niet toe…

Mijn mening
Leuk, een nieuwe serie van Corine Hartman! Ik lees haar boeken meestal heel erg graag, dus was zeer benieuwd!

Steven Martens springt in Zuid-Engeland van een klif, zelfmoord? Zijn vriendin Emilie denkt van niet, maar zij wordt doorverwezen naar een psychiatrische instelling met haar achtervolgingswaanzin…
Ook rechercheur Simon te Bresser heeft zo zijn vraagtekens bij Martens’ dood, maar hij moet de zaak laten rusten, tot Emilie verdwijnt uit landgoed Groot Loenen, de instelling waar ze pas kort verbleef.
Simon krijgt hulp uit onverwachte hoek: Faye van Laar, de dochter van de directeur van Groot Loenen, én zelf al haar hele leven psychiatrisch patiënt daar. Ook zij weet zeker dat er meer aan de hand is en dat Emilie niet weggelopen is…

Doordat Faye psychiatrisch patiënt is, ze is Borderliner, heeft het verhaal een apart en meteen al beklemmend sfeertje, want is zij als verteller te vertrouwen? Ze is duidelijk niet in orde en kan best gewelddadig zijn en dat normaal vinden…
Het hele verhaal door vraag je je af: wat is de waarheid??
Er zijn duidelijk machtsspelletjes gaande, maar wie trekt er precies aan de touwtjes? En wat voor geheimen moeten er allemaal aan het licht komen?

Een van begin tot eind zeer boeiend verhaal, vol onderhuidse spanning! En zeer interessante hoofdpersonen; Faye en Simon. Ik ben heel erg benieuwd naar een volgend boek over die twee! (ik hoop Simon ook terug te zien) Een veelbelovende start van een nieuwe serie.

‘We moeten denk ik rekening houden met de optie dat de verdwijning van Emilie Buijs te maken heeft met Martens’ dood, waar ik zo mijn vraagtekens bij heb.’ 

Een duister pad 
ISBN 9789403158303 – Uitgeverij Cargo – 336 pagina’s – Verschenen: mei 2019 – Deel 1 in de Faye van Laar-serie

[bol_product_links block_id=”bol_5d63980e08390_selected-products” products=”9200000109045471,9200000111988868,9200000115822410″ name=”een duister pad” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Een duister pad – Corine Hartman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.