Gangsterschool 3: Piramide van Verderf – Kate Wiseman

Voor hen doemde een steile heuvel op. Boven op de top stond een spookachtig gebouw.

Korte inhoud
“Charlie en Milly moeten tot hun grote schrik mee op studieweek. Verplicht! Iets ergers kunnen ze zich bijna niet voorstellen. Maar daarin vergissen ze zich. Het kan nog veel erger. Want uitgerekend dit jaar vindt het evenement plaats op het duistere Kruimeling College, de slechtste school die er bestaat. Wordt dit rennen voor hun leven of zal het hun lukken de geheimen van het Kruimeling te ontrafelen?”

‘Welkom op het Kruimeling College voor Crimineel Beroepsonderwijs.’Β 

Mijn mening
Ik vond deel 1 en 2 van deze serie over criminelen in opleiding erg leuk, nu is er dan deel 3, waarin Milly en Charlie de reputatie van het Rabauw moeten zien te redden:

Milly en Charlie (12), vanaf het begin van het schooljaar bevriend en allebei stiekem iets te Betrouwbaar voor de School voor Toekomstige Tirannen (het Rabauw College) waar ze op zitten, staan weer voor een moeilijke taak. Ze moeten samen met een paar andere leerlingen als afgevaardigden mee naar Crimicon ‘de jaarlijkse bijeenkomst voor veelbelovende jonge misdadigers’, wat dit jaar plaatsvindt op het Kruimeling College, de aartsvijand van het Rabauw… Uiteraard zijn er plannen om een van de Rabauwers iets te laten overkomen en eindelijk eens bovenaan de lijst met beste scholen te komen te staan in plaats van op die eeuwige tweede plek. Aan Milly en Charlie de geheime taak om dat te voorkomen!

Deze boeken lezen altijd erg prettig en zijn zeer vermakelijk! De leerlingen hebben vakken als Fabuleren en Onbeleefd- en Opstandigheid en er vallen termen als Faceboef en Gangstagram.
Daarnaast zijn hoofdpersonen Milly en Charlie gewoon erg leuk en zie je ze hun best doen om hun Betrouwbare aard te bestrijden en niet door de mand te vallen. En ze hebben stiekem best plezier in hun criminele daden!

Ook dit verhaal zit weer vol humor, is lekker spannend en de rode draad is vriendschap en samenwerken. Door het spannende open einde ben je meteen benieuwd naar wat er in Gangsterschool 4 weer allemaal gaat gebeuren!
Ik heb nog lang geen genoeg van deze originele serie!

‘Dus, op naar het Kruimeling. Red Git en de reputatie van het Rabauw. Dat is jullie taak.’Β 

Gangsterschool: Piramide van Verderf
ISBN 9789025114459 – Uitgeverij Holland – 240 pagina’s – Verschenen: juni 2019 – Originele titel: Gangster School, The School for Scumbags – Vertaald door: Leny van Grootel – Deel 3 in de Gangsterschool-serie – Leeftijd: 10+

[bol_product_links block_id=”bol_5d63a025b7ef8_selected-products” products=”9200000090425288,9200000096236969,9200000107682276″ name=”gangster” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.