Blogtour: De dromenweefster – Cristina Caboni

De kledingstukken die Camilla verstelde en maakte waren uniek, ontworpen volgens de dromen van degene die ze droeg, in staat om bescherming, kracht en zekerheid te bieden.
Waar ze zelf zo naar verlangde, wist ze te creëren voor anderen.

Korte inhoud
“Camilla heeft als kledingontwerper de ambitie om het perfecte kledingstuk te maken voor haar klanten. Op een dag krijgt ze een jurk te zien van haar overleden tante, die ze nooit gekend heeft. De oogverblindende jurk is gemaakt door de legendarische Maribelle, die bekend stond als ‘de dromenweefster’. Elk kledingstuk dat zij maakte, was een unieke creatie en ademde het karakter van de drager. Een inspiratiebron voor de jonge Camilla. Ze besluit aan de hand van de jurk op zoek te gaan naar het verhaal van haar tante en dat van Maribelle. Ze weet: Parijs is de plek om haar avontuur te beginnen.

Hier begint Camilla’s onvergetelijke ontdekkingsreis door de romantische, kronkelende straatjes van de stad waar dromen uitkomen.”

‘Help je me haar te vinden? Ik kan het niet zonder jou. Ik heb jouw hulp nodig, Camilla.’
‘Natuurlijk, Mamy, je kunt op me rekenen. Ik zal je helpen.’ 

Mijn mening
Ik las al twee boeken van Cristina Caboni en die vond ik heel erg mooi, dus ik was wel benieuwd naar deze nieuwste!

Camilla’s ouders zijn al jong overleden en ze is grootgebracht door ‘Mamy’ Marianne, eigenaresse van een succesvolle modefabriek. Mariannes nichtje Daniela en Camilla waren dikke vriendinnen, maar hoe ouder ze werden hoe meer ze concurrenten werden (in Daniela’s ogen) en Daniela maakte Camilla op een dag duidelijk dat zij toch écht geen familie was. Camilla vertrok uit Milaan en liet alles en iedereen achter. Maar nu Marianne ziek is komt ze weer terug, voor eventjes. Maar dan vertrouwt Marianne haar een geheim toe over haar moeder…
Marianne vraagt Camilla op onderzoek uit te gaan naar de beroemde en mysterieuze modeontwerpster Maribelle, ‘de dromenweefster’. Zij is altijd een inspiratie geweest voor Camilla, die ook ontwerpster is, dus het is ook voor haar een belangrijke speurtocht. Het eerste spoor leidt haar naar Parijs…
Zal Camilla de geheimen uit het verleden van Marianne kunnen ontrafelen? Gelukkig staat ze er niet alleen voor!

Net als in Caboni’s andere boeken begint ook in dit boek ieder hoofdstuk met een informatief stukje tekst, in dit geval over stoffen/materialen om kleding van te maken. Geeft een leuk extraatje aan het verhaal wat helemaal om de liefde voor stoffen en kleding draait!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik wat moeite had om in het verhaal te komen. Het pakte me niet heel snel en ik vond vooral veel dingen net te vaag en verwarrend (bijv.: het ene moment heeft Camilla het over Mamy/Marianne, het andere moment noemt ze haar haar moeder…). En ik vond dat er wel erg dramatisch gedaan werd over kleine dingen waarbij communicatie al een hoop zou oplossen. En de romance die er in het verhaal zit was me wel een beetje ze zoetsappig, Bouquet-reeks-achtig. (Niets mis mee, ik houd van die boekjes! Maar ik had het hier niet verwacht.)

Maar: ik was geïntrigeerd genoeg om te blijven lezen en over de helft begon het verhaal me meer en meer te grijpen en werd het een stuk meeslepender.
Ik leefde mee met de vrouwen die de hoofdrol speelden in het verhaal en die allemaal opgroeiden zonder ouders en op zoek waren naar liefde en geborgenheid. Ze maken wat mee…
Leuk dat het verhaal zich afspeelt in heden en verleden, zo leer je de personages goed kennen en zo komen de verhalen van de vrouwen goed tot leven.

Uiteindelijk dus toch een meeslepend verhaal en Cristina Caboni weet zoals altijd alles te vertellen in hele mooie beschrijvingen, maar ik vond de vorige boeken net iets magischer.

Mijn recensie maakt onderdeel uit van de blogtour die Xander Uitgevers houdt rond ‘De dromenweefster’, hier vind je alle deelnemers op een rijtje!

Haar vingers bewogen snel over de stof, ze creëerden borduursels en verhalen van andere vrouwen, ze legden hun dromen vast in de stof. Daarom werd ze ‘de dromenweefster’ genoemd…

De dromenweefster
ISBN 9789401610971 – Xander Uitgevers – 336 pagina’s – Verschenen: juli 2019 – Vertaald uit het Italiaans door: Esther Smit-Schiphorst & Chiara Peracchia

[bol_product_links block_id=”bol_5d513abd19e8a_selected-products” products=”9200000105015757″ name=”dromen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Blogtour: De dromenweefster – Cristina Caboni

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.