Vakantielezen #1: Magic Moment Resort & Give a F**k


Ik las 16 boeken in mijn Luxemburg-vakantie en 13 daarvan ga ik in een aantal ‘Vakantielezen’-blogposts met jullie delen!  Als eerste een roman en een non-fictie boek:

De avond van aankomst was meteen het absolute dieptepunt van de vakantie. Dacht ik toen.

Magic Moment Resort – Suzanne Hazenberg
“Een verstoorde gezinsvakantie in Florida, een ruziënd echtpaar, een studente met een laag zelfbeeld en een man die een vrouw versiert in een café. Levens die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, maar waar vernietigende geheimen een hoofdrol blijken te spelen.

Suzanne Hazenberg schreef een onthutsend boek over liefde en verraad, over seks en seksueel geweld, over schaamte en schaamteloosheid. Ze laat zien hoe macht in onmacht kan veranderen en hoe slachtoffers en daders van rol kunnen verwisselen.”
(www.gloude.net)

Ik doe oprecht mijn best. Maar in mij borrelt iets. Onophoudelijk.

Mijn mening
Ik las al eerder een fijn boek van het nieuwe Gloude Publishing en net als dat boek is ook deze heel mooi om te zien, ligt lekker in de hand en heeft een aangenaam lettertype.
Na het lezen van de korte inhoud was ik wel geïntrigeerd, ik ben altijd wel benieuwd hoe zulke – ogenschijnlijk- verschillende verhaallijnen samen gaan komen…

Het verhaal bleek tijdens het lezen niet helemaal mijn ding te zijn, wat weinig échte spanning, maar ik bleef gelukkig wel geboeid en het las heerlijk vlot. Hoe alles uiteindelijk samen bleek te hangen vond ik erg knap bedacht en gedaan, zeker omdat de verhalen verspringen in de tijd, de ene nu, de andere in het verleden, de ander in een nog verder verleden en de ander weer meer in het heden. Aan het einde van het boek is het cirkeltje mooi rond…

Zie mij maar als je persoonlijke ‘geef-wél-een-f**k’-trainer.

Give a F**k – Felicity Morse
“Honderden boeken hebben zich al gericht op een gezondere en betere manier van leven. Vrij van stress, met een geweldig lijf en al je geliefden lachend om je heen.

Maar waarom houden we het niet vol? Give a F**k is het realistische antwoord op populaire zelfhulpboeken waarin ons wordt verteld om vooral aan onszelf te denken en ons niks aan te trekken van wat anderen denken.

Give a F**k gooit het met zachte hand over een andere boeg. Dit boek leert ons, zonder sentimenteel te worden, hoe we met zorg en aandacht voor onszelf en anderen een betekenisvoller leven kunnen leiden. Om negatieve patronen te veranderen is tijd en geduld nodig.

Falen hoort daarbij. Het mag je wel iets uitmaken. Je mag wel ergens om geven. En dat betekent niet het einde, maar juist het begin.”
(www.pepperbooks.nl)

Als je wél een f**k geeft om je geestelijke gezondheid, om je lijf, om hoe je jezelf in leven houdt, moet je wel van de natuur houden.

Mijn mening
Een boek met zo’n titel trekt wel mijn aandacht!
Ik volg Felicity Morse sinds de aankondiging van dit boek bij Pepper Books op social media, en ze deelt daar inspirerende dingen die je aan het denken zetten. Ik was erg benieuwd of het boek ook zo inspirerend zou zijn.

Felicity deelt in dit boek in drie delen ervaringen, oefeningen, tips en weetjes over wél een f**k geven om jezelf, om vriendschappen en relaties, en om alles en iedereen. Vooral in het deel over ‘Jij’ vond ik stukjes erg inspirerend en raak, want over zelfliefde kan ik nog heel veel leren… De andere delen deden me helaas iets minder.
Het leest prettig, maar ik had een nog iets speelsere opmaak wel fijn gevonden, dat had het nog vlotter en ‘leuker’ leesbaar kunnen maken, nu was het vrij saai.
Deels geslaagd en inspirerend dus, maar deels ook te weinig zeggend… Helaas! Aan de titel heeft het niet gelegen!

Magic Moment Resort
ISBN 9789493041011 – Gloude Publishing – 184 pagina’s – Verschenen: maart 2019

Give a F**k
ISBN 978902060793 – Uitgever: Pepper Books – 320 pagina’s – Verschenen: april 2019 – Vertaald door: Mylène Delfos & Nathalie Tabury & Jet Zegers

[bol_product_links block_id=”bol_5d51568183b0b_selected-products” products=”9200000102508136,9200000108368127,9200000102208383,9200000102277824″ name=”magic give” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.