Vervloekt – Mel Wallis de Vries

Ik ben doodgegaan toen ik zestien was.

Korte inhoud
“Lizzy, Melanie en Dominique gaan een weekend naar een afgelegen huis in de Ardennen. Daar ontdekken ze dat er ooit vier meisjes hebben gelogeerd die bijna zijn vermoord… Sindsdien staat het huis leeg en verkeert het in een vervallen staat. Ze proberen hun angst weg te lachen, maar al snel gebeuren er vreemde dingen. En dan doet Dominique een bizarre vondst. Heel langzaam komt het verleden tot leven. Herhaalt de geschiedenis zich?”

‘Tadaa, welkom in ons vijfsterrenhotel!’ Dominique duwt tegen de voordeur, die krakend opengaat.

Vervloekt is het vervolg op de bloedstollende en verfilmde jeugdthrillerVals van Mel Wallis de Vries.”
(www.uitgeverijdefontein.nl)

‘Wisten jullie… dat er in dit huis ooit een paar meisjes bijna zijn vermoord?’

Mijn mening
Ik las Vals een hele tijd geleden en de film heb ik helaas nog niet gezien, maar tijdens het lezen van deze novelle bleek gelukkig dat dat helemaal niet erg was, Vervloekt is prima los te lezen!

Dominique, Lizzy en Melanie (16) mogen een paar dagen logeren in het vakantiehuis in de Ardennen wat de vader van Dominique net gekocht heeft. Het is flink verwaarloosd en moet nog opgeknapt worden, dus de meiden verblijven in een soort spookhuis. En dan komen ze er ook nog achter dat er een paar jaar geleden iets vreselijks gebeurd is in het huis, met tienermeiden zoals zijzelf…
Naast de onderhuidse spanningen – Lizzy groeit steeds meer naar de dominante Dominique toe en haar beste vriendin Melanie voelt zich buitengesloten – is er ook nog het overheersende gevoel dat iemand ze in de gaten houdt. Is het huis misschien vervloekt?

Ik vind de boeken van Mel Wallis de Vries altijd erg goed, dus ben blij als er weer eentje uitkomt. In dit geval ‘maar’ een dunnetje, maar dat was helemaal niet erg! Het is gewoon een compleet verhaal; super spannend en beangstigend van begin tot eind. Een échte Mel Wallis de Vries, in het klein. Heel erg knap gedaan! In maar 72 pagina’s iemand helemaal doen meeleven en meeslepen de duistere sfeer in…  Een fijne toevoeging aan de Mel-collectie!

Vervloekt
ISBN 9789026147869 – Uitgeverij De Fontein – 72 pagina’s – Verschenen: juli 2019 – Leeftijd: 14+ – Vervolg op: Vals (los te lezen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.