Victoria – Helen Rappaport (+ winactie!)

Maar wat we wel hebben zijn haar dagboeken, die een levendig beeld schetsen van dit gepassioneerde, eigenzinnige meisje. (…)
Vanaf het moment dat ze op de troon kwam was ze vastbesloten om de dingen op haar manier te doen.

Het boek
“De laatste jaren is een stroom aan nieuwe boeken over de Engelse koningin Victoria verschenen, ook in Nederland. Maar echt bekend bij een groter publiek werd ze hier door de prachtige tv-serie, waarvan nu twee delen op de Nederlandse televisie zijn uitgezonden.
De schitterende kostuums, de prachtige rollen van Jenna Coleman en Tom Hughes, het zeer goede script, alles klopt werkelijk aan deze opnames. In het najaar van 2019 zal het derde seizoen op de Nederlandse televisie te zien zijn.

Dit boek is de officiële uitgave bij de tv-serie en gaat over de jeugd van Victoria tot haar eerste jaren als koningin en haar huwelijk met Albert. Het staat boordevol schitterende foto’s uit de serie, soms aangevuld met historische documenten. De lezenswaardige teksten zijn geschreven door Helen Rappaport, historicus en gespecialiseerd in het Victoriaanse tijdperk. Daisy Goodwin, die het script schreef voor de tv-serie, leverde een voorwoord voor deze uitgave.”
(www.uitgeverijkarmijn.nl)

Naast haar dagboeken schetsen ook koningin Victoria’s vele brieven vanaf 1832 het beeld van een koningin in wording en tonen ze haar worsteling met sommige van de uitdagende politieke kwesties uit haar tijd en hoe ze haar eerste moeilijke beslissingen als koningin nam.

Mijn mening
Ik zal meteen eerlijk zeggen dat ik (nog) geen kijker/fan van de tv-serie Victoria ben, die staat nog steeds op de lijst om ooit eens te gaan kijken (je weet hoe dat gaat ). Wél ben ik een liefhebber van geschiedenis en mooi vormgegeven boeken, dus ik was heel erg blij dat ik van Uitgeverij Karmijn deze schoonheid mocht lezen en bespreken! En ja, na het bewonderen van dit boek staat de serie zeker hoger op mijn lijst!

In dit prachtig vormgegeven kleurrijke, luxe en heerlijk dikke boek vol prettig leesbare, leerzame teksten van historica Helen Rappaport staan ontzettend veel foto’s uit de tv-serie, afbeeldingen van schilderijen en dagboek- en brieffragmenten. Achterin krijg je ook nog een kijkje achter de schermen van de tv-serie en komen medewerkers van de serie aan het woord.
Het is een heel aantrekkelijk en heel compleet geheel, perfect voor liefhebbers van de serie, maar ook zeker voor diegenen die de serie (nog) niet kennen en gewoon meer willen weten over de jonge koningin Victoria en de tijd waarin ze leefde. Het komt allemaal helemaal tot leven in dit pareltje van een boek! Ik ben er helemaal weg van!  Echt een boek waarin je kunt blijven bladeren, keer op keer. Zo veel te zien en zo veel te lezen en te leren. Echt geweldig!
‘Hét boek bij de tv-serie’ ja, maar ook ‘Hét boek voor de liefhebber van mooie geschiedenisboeken’!

Ben je nieuwsgierig geworden? Ik mag van Uitgeverij Karmijn een exemplaar weggeven van Victoria: de jonge koningin, dus lees dan gauw verder om te weten hoe je kans maakt!

Naarmate de jaren twintig van de negentiende eeuw vorderden, werd Drina’s (= Victoria) eigen gang naar de troon steeds onvermijdelijker. Twee ooms overleden: de hertog van York (1827) en koning George IV (1830), en hierdoor werd Drina de vermoedelijke troonopvolger, na weer een oom, de nieuwe koning William IV.

Winnen!
Wat moet je doen om kans te maken op dit prachtige boek?

De winactie is afgelopen en winnaar Peter heeft een mailtje ontvangen! Bedankt voor het meedoen allemaal! <3 

 • Je volgt mijn blog via één of meerdere van de mogelijke kanalen
 • Je volgt Uitgeverij Karmijn op Facebook en/of Twitter
 • De winactie delen is lief!
 • Je laat een reactie achter onder dit blogbericht met een geldig mailadres
 • Je reageert vóór donderdag 4 juli, want dan neem ik contact op met de winnaar
 • Heb je gewonnen? Reageer dan ajb binnen 3 dagen op mijn mail, anders kies ik een andere winnaar

Succes!
-X-Judith

‘Wat was ik trots om de koningin van zo’n land te zijn.’ 

Victoria: de jonge koningin
ISBN 9789492168290 – Uitgever: Uitgeverij Karmijn – 304 pagina’s – Verschenen: april 2019 – Originele titel: The Victoria Letters – Vertaald door: Hilke Makkink

[bol_product_links block_id=”bol_5d136905b13c5_selected-products” products=”9200000095915742″ name=”victoria” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

31 thoughts on “Victoria – Helen Rappaport (+ winactie!)

 1. Jaaaa! Deze zou ik heel graag winnen. Lijkt me erg mooi, de historie lijkt me heel bijzonder en na je recensie ben ik nog nieuwsgieriger. Dus graag!

 2. Ik hou echt van de tv-serie (en van geschiedenis!), en heb me tijdens het kijken suf gegoogled om te zien wat nu echt gebeurd was en wat niet. Zou dus super graag dit boek lezen/bewonderen.

 3. Wat een leuke actie, ik zag deze blog op je account op Instagram voorbij komen, ik doe heeeeeeeel graag mee!

 4. Ik zat er klaar voor elke keer weer. Mijn inmiddels overleden vriendin belde mij zo’n vijf minuten van tevoren en vroeg altijd met een stem vol van verwachting’ zit je er klaar voor Jo?’ Ja Ien antwoordde ik steevast. Ik heb van elke seconde van deze serie genoten en ga er zeker in het najaar weer voor zitten. Dan hoor ik vast weer die zelfde woorden.. alleen gaat nu mijn telefoon niet meer. Maar wij gaan samen zeker kijken. Jij vanaf daar en ik vanaf hier. Dat wordt weer smullen. Het boek, wens ik mezelf graag toe als verrassing op mijn verjaardag. Ik ga op de vierde juli de laatste van mijn zestiger jaren in en wordt dus negenenzestig. Op naar de zeventig! Met wie weet dit prachtige boek in het vooruitzicht.

 5. Ik loot heel graag mee. Dit boek staat al een tijdje op mijn verlanglijstje.
  Tv-serie heb ik niet gevolgd. Ik kijk zelden tv.

 6. Ik ken de tv serie ook niet maar de geschiedenis van het Engelse Koningshuis spreekt me zeker aan om te lezen

 7. Goedemorgen,il ben wel heel benieuwd naar dit mooie exemplaar, nee ik heb de serie niet gezien? schande haha!

  Loot graag mee zojuist volg uitgeverij via twitter

  Ik ga kijken of ik u ook kan volgen via andere kanalen?
  Fb ?heet ik yessica mommie leidner
  Twitter ?yessicakoot1
  Bloglovin yessica Leidner

  Veel liefs Judith

  En een hele fijne dag ?gewenst

  Groetjes Yessica??

 8. Ik heb geen Facebook en Twitter (privéredenen), maar volg op Bloglovin.
  Heel graag doe ik mee voor dit prachtige boek.
  Ik ken de serie niet, maar zou dit boek graag lezen.
  Geschiedenis interesseert mij erg.
  Was mijn lievelingsvak op school.
  Heel graag loot ik mee.

 9. Bij de Perfecte Buren was Patrice hier razend enthousiast over. Ik heb graag ook de mogelijkheid deze koninklijke parel te lezen. En daarna naar mijn 75-jarige moeder. Zij vindt dit ook prachtig.
  Succes met het hoge hoed lootjes moment, Judith???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.