Remco leest: Verlossing – David Baldacci

Het was een aangenaam koele, prachtig heldere herfstavond en Amos Decker was omringd door lijken. Toch werd hij deze keer niet overvallen door de elektriserende blauwe lichtsensatie die hij meestal ervoer in de buurt van één of meer doden. Daar was echter een uitstekende reden voor: dit waren geen recente doden.

Korte inhoud
“Tijdens een bezoek aan zijn vroegere woonplaats Burlington in de staat Ohio, wordt Amos Decker benaderd door een man die hij in eerste instantie niet herkent. Maar wanneer de man zich aan hem voorstelt, gaan alle alarmbellen af.
Meryl Hawkins was de eerste persoon die Decker ooit arresteerde voor moord, vele jaren geleden toen Decker als jonge rechercheur aan het begin van zijn carrière stond. Het betrof een viervoudige moord – twee mannen en twee kinderen – en het bewijs was overweldigend: op de plaats van de misdaad achtergelaten DNA en een vingerafdruk lieten er geen twijfel over bestaan wie de dader was. Hawkins werd gearresteerd, berecht en veroordeeld tot levenslang.
Nu, twaalf jaar later, vertelt Hawkins aan Decker dat hij is vrijgelaten omdat hij op sterven ligt. Maar voor hij sterft, wil hij nog eenmaal duidelijk maken dat de moorden waarvoor hij is gestraft, nooit door hem zijn gepleegd.

Zou Decker destijds een fout hebben gemaakt? Wanneer hij zich weer verdiept in de zaak, ontdekt hij dat het bewijsmateriaal dat toen zo overtuigend leek, misschien toch niet zo zuiver was. Samen met zijn vroegere partner Mary Lancaster gaat hij op zoek naar de waarheid, maar dat neemt niet iedereen hem in dank af…”

Auteur
“David Baldacci is de succesvolle auteur van meer dan 30 thrillers, romans, jeugdthrillers en kinderboeken.
Baldacci’s werk is in 45 talen vertaald en wereldwijd zijn er meer dan 100 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht. Zijn debuut Absolute Power werd in 1997 verfilmd door en met Clint Eastwood. Met zijn Wish You Well Foundation strijdt Baldacci samen met zijn vrouw Michelle al jaar en dag tegen analfabetisme.”
(www.awbruna.nl)

Remco leest
In dit vijfde deel van de Amos Decker-reeks wordt Amos door iemand benaderd als hij in zijn vroegere woonplaats is vanwege de veertiende geboortedag van zijn dochter Molly. Deze ontmoeting is de start van een nieuw onderzoek van Amos. Hoewel, helemaal nieuw is het onderzoek niet, want Amos heeft deze man jaren geleden opgepakt op verdenking van moord. Aan Amos om met behulp van de bewijsmaterialen van toen en nieuw materiaal te achterhalen wat er nou werkelijk gebeurd is.

Het blijft genieten iedere keer, een nieuwe Baldacci!
Met Amos Decker heeft Baldacci een intrigerend personage neergezet, die zich in dit deel wat meer op het emotionele vlak ontwikkelt/laat zien. Nu moet ik heel eerlijk zeggen dat ik nog niet precies weet of ik dat een positieve wending vind. Een lekker bot en ongecompliceerd personage is toch ook wel heel leuk, vind ik.
Ik vond het idee van een oude zaak die opnieuw onderzocht moet worden na al die jaren wel heel erg leuk!
Al met al wel weer een heerlijke thriller, boeiend van begin tot eind. Ik was heel erg blij van Judith te horen dat er in november alweer een nieuwe Baldacci verschijnt!

Verlossing
ISBN 9789400510029 – Uitgever: A.W. Bruna – 400 pagina’s – Verschenen: mei 2019 – Originele titel: Redemption – Vertaald door: Jolanda te Lindert – Deel 5 in de Amos Decker-serie

[bol_product_links block_id=”bol_5d1259efe350e_selected-products” products=”9200000101843728,9200000104852948″ name=”baldacci” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.