Stormwachter 2: De verdwenen zeekrijgers – Catherine Doyle

Er was niet veel tijd meer. Duisternis kolkte onder de horizon, zwol aan als een zee en snelde van de andere kant van de wereld hiernaartoe. Naar het eiland. Naar de jongen.

Korte inhoud
“Nog geen halfjaar is Fionn Boyle Stormwachter op Arranmore als het eiland overspoeld wordt door duizenden angstaanjagende volgelingen van de gevreesde tovenares Morrigan. Deze Zielsluipers komen haar weer tot leven wekken en de Stormwachter staat machteloos. De magie die Fionn zou moeten hebben werkt niet. En nu het geheugen van zijn opa steeds slechter wordt, is hij aangewezen op de hulp van zijn vrienden Shelby en Sam. Samen moeten ze Dagda’s leger legendarische zeewezens uit vroegere tijden, de Merrows, oproepen.

Maar niemand gelooft dat het wilde volk uit de oceaan bestaat. En hoe kan Fionn zijn gelijk bewijzen zonder magie? Terwijl hij op zoek gaat naar het verdwenen leger, bereiden de andere eilandbewoners zich op hun eigen manier voor op de invasie.”

Fionn was de Stormwachter, degene die door het eiland was verkozen om de elementen in Dagda’s naam te hanteren, zo lang als zijn lichaam en geest het aankonden.

Mijn mening
Van het eerste deel van deze magische serie was ik helemaal weg, dus ik was benieuwd naar meer én naar of dit tweede deel eraan kon tippen!

In de dromen van Stormwachter Fionn telt de kwaadaardige Morrigan af en overdag wordt het eiland Arranmore ineens overspoeld door haar Zielsluipers. Er staat duidelijk iets vreselijks te gebeuren…
Maar juist nu laat Fionns magie hem in de steek. Er zit maar één ding op: hulp zoeken! Samen met zijn beste vrienden gaat hij op zoek naar magische zeewezens die Morrigan en haar leger kunnen verslaan. Ondertussen bereiden de eilandbewoners, die niet zoveel vertrouwen in Fionn hebben, zich ook voor op de strijd met de duistere krachten.

Ik vond het heerlijk om weer op Arranmore te zijn bij Fionn, zijn geweldige opa en de rest van de familie en vrienden. Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat dit deel toch niet hélemaal kon tippen aan deel 1. Er gebeurde ontzettend veel én het was vrij langdradig her en der. Toch werd ik wel weer door het verhaal gegrepen en op het einde ontroerde het me zelfs flink.
Het verhaal is spannend en meeslepend zo met al die magie, duistere krachten, duistere wezens en de strijd die er gevoerd moet worden, iets wat alleen maar lukt door hechte samenwerking. Na het uitlezen keek ik toch meteen weer heel erg uit naar meer Stormwachter verhalen, naar hoe het weer verder zal gaan…  Gelukkig komen er nog 2 delen! Hoe zal het gaan aflopen met Fionn en het eiland?

Het was haar gelukt. Op de een of andere manier had Morrigan haar volgelingen weten op te roepen, en die hadden de schaduw van de dood meegebracht.

De verdwenen zeekrijgers
ISBN 9789059246423 – Uitgever: Fantoom/Baeckens Books – 288 pagina’s – Verschenen: november 2019 – Originele titel: The Lost Tide Warriors – Vertaald door: Maria Postema – Deel 2 in de Stormwachter-reeks – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.