In de schaduw – Liz Nugent

Mijn man wou Annie Doyle niet vermoorden, maar dat leugenachtige kreng verdiende het.

Korte inhoud 
“Op het eerste gezicht heeft Lydia Fitzsimons een perfect leven: echtgenote van een gerespecteerde, succesvolle rechter, moeder van een geliefde zoon, wonend in een statig huis in Dublin. Maar dat mooie huis verbergt een geheim. En wanneer Lydia’s zoon Laurence dit geheim ontdekt, komen er krachten in werking die langzaam maar zeker leiden tot een claustrofobische en vernietigende climax.”

Ik kon me niet meer op mijn schoolwerk concentreren, omdat mijn aandacht volledig in beslag werd genomen door het feit dat ik waarschijnlijk met een leugenaar en moordenaar in één huis woonde.

Mijn mening 
De sobere omslag en de korte inhoud van dit boek spraken me meteen aan. Zeker die zin waarmee de korte inhoud (& het boek zelf) begint: “Mijn man wou Annie Doyle niet vermoorden, maar dat leugenachtige kreng verdiende het.” Intrigerend, toch?!

Lydia’s man Andrew heeft een vrouw vermoord en Lydia weet ervan. Annie Doyle was een leugenachtig kreng… Ze besluiten dit geheim te begraven en door te gaan met hun ‘perfecte’ leven. Maar hun tienerzoon Laurence begint door leugens die zijn vader vertelt aan te voelen dat er iets niet klopt. De spanningen in hun landhuis lopen steeds hoger op. Hoe gaat dit aflopen?

Ik vond het verhaal wel meteen intrigerend, doordat het met de moord begint en je dan langzaam meer te weten komt, maar echt spannend wilde het maar niet worden voor me… Je weet meteen dat er een moord gepleegd is en ook op wie en door wie. Je weet al gauw waarom die moord gepleegd is. Wat blijft er dan nog over voor de spanning in de rest van het verhaal? Het kan heel goed zijn dat dat dan zit in het kennismaken met de hoofdpersonen en hun levens en beweegredenen en hoe het zich verder gaat ontwikkelen…
Je leert bezitterige moeder Lydia beter kennen, duidelijk een getroebleerde vrouw, je leert Laurence beter kennen, een moederskindje die het geheim ontdekt, je leert Karen beter kennen, de zus van de vermoorde Annie, die het maar niet op wil geven… Maar echt spannend vond ik het maar niet worden. Waar zou het uiteindelijk heengaan met het verhaal?? Het is dat ik het wel heel erg fijn vlot en pakkend vond lezen dat ik wel ben doorgegaan. En ik bleef hopen dat hét toch nog zou komen en ik lekker verrast zou worden. Maar helaas… Hét kwam voor mij niet. Ik bleef het meer een drama vinden dan een thriller en ik was ook niet blij verrast met de afloop van het drama… Dit was voor mij echt geen spannend genoeg verhaal. Niet slecht, maar ik had andere verwachtingen.

In de schaduw 
ISBN 9789400515505 – A.W. Bruna Uitgevers – 368 pagina’s – Verschenen: mei 2023 – Vertaald door: Valérie Janssen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.