Mijn leesweek


Mijn leesweek
Aangezien het lezen & bloggen moeizaam gaat de laatste tijd, maar ik toch wil delen wat ik gelezen heb en wat ik ervan vond, doe ik het even in de vorm van een wrap-up van de afgelopen week!
Ik las in de eerste week van juni de volgende boeken uit:

Ik geloofde dat dit stadje perfect was, tot ik er gisteren ineens achter kwam dat alles wat het zo perfect maakte inmiddels is verdwenen.

De ondergrondse boomgaard – Mat Larkin
“Pri Kohli kent het stadje Dunns Boomgaard beter dan wie ook.
Hij was tenslotte het eerste kind dat hier kwam wonen. Hij kent alle raadsels van de stad (die zijn er niet), alle geheimen (die zijn er ook niet) en de beste plekken om iets te beleven (in een hoge boom klimmen en daar blijven zitten).
Waarom kan hij dan geen antwoord geven als Attica Stone, het nieuwe meisje, hem de simpele vraag stelt: ‘Als de stad Dunns Boomgaard heet, waar is de boomgaard dan?’
Pri gaat samen met Attica op zoek naar de verdwenen fruitbomen, en tijdens die zoektocht ontdekken ze allerlei vreemde dingen: een robotrups, een burgemeester met Twee Gezichten, een levensechte boeman in het bos en een huis gemaakt van deuren op een hoge rots.
Maar dan ontdekken ze het allergrootste geheim: iets magisch staat op het punt vernield te worden! En de enige manier om die magische wereld te redden is door het stadje op te offeren…”
(www.veltman-uitgevers.nl)

‘Waar is de boomgaard van Dunns Boomgaard?’ vraagt ze. ‘Jullie stadje heeft een mysterie…’

‘Wees eerst lief voor jezelf en dan pas voor anderen.’

Houden van dingen die niet perfect zijn – Haemin Sunim
“De inzichten en adviezen van de Koreaanse boeddhistische monnik Haemin Sunim uit de bestseller Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt gingen over rust. In dit nieuwe boek heeft Sunim het over liefde, compassie en vergeving. Hij benadrukt dat niemand perfect is, maar dat het juist daarom belangrijk is om liefdevol en mild te zijn voor jezelf en anderen. Want als je vriendelijker bent naar jezelf, kun je ook vriendelijker zijn naar de wereld en krijg je zelfvertrouwen om je bezig te houden met dat wat je echt gelukkig maakt.
Sunim geeft inzicht in verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Met veel prachtige, kleurrijke illustraties zal Houden van dingen die niet perfect zijn zowel je ogen als je hart aanspreken. Het biedt troost, aanmoediging en wijsheid en helpt je jezelf, je leven en iedereen daarin lief te hebben.”
(www.boekerij.nl)

Raak niet vertwijfeld over dat deel van jezelf dat niet perfect is maar kijk met liefde naar je zwakke plekken.

Iedereen zou instorten bij het verliezen van zo’n fijne baby.

Dolores Dolly Poppedijn – Thomas Olde Heuvelt (Geschenk Spannende Boeken Weken 2019)
“Na de dood van haar baby Dolores  glijdt Charlotte steeds verder af in het diepgewortelde verlangen haar perfecte baby te herscheppen. Vervreemd van haar man en haar omgeving brengt ze al haar tijd door in haar zelfgeschapen poppenkabinet, waar de aanwezigheid van Dolores maar al te reëel is. Tot ze ontdekt dat het gezin verderop in de straat een nieuwe baby heeft…”

Plots, pardoes, begreep ik het: jij was mijn openbaring – jij zou mijn Dolores zijn!

Jacky nam een grote hap lucht. ‘Christine ligt in coma. Ik vertrek zo naar Nice.’

Nice – Kiki van Dijk
“Het rustige Delftse leventje van Jacky, een bekende parfumeur, wordt ruw verstoord door het bericht dat haar flamboyante zus Christine na een nare val in coma is geraakt. Halsoverkop vliegt ze naar haar geboorteplaats Nice, waar Christine een makelaarskantoor runt. Wakend bij haar zus beseft Jacky dat ze hun mysterieuze familiegeschiedenis niet langer kan negeren, zeker wanneer blijkt dat er mogelijk opzet bij de val in het spel was. Wie zou tot zoiets gruwelijks in staat zijn?Jacky begint aan een confronterende zoektocht en ontdekt dat haar verleden meer geheimen voor haar verbergt dan ze dacht. Tijdens haar verblijf wordt ze gedwongen opnieuw te kijken naar de mensen die ze dacht te kennen en laat het zonnige Nice zich van z’n donkerste kant zien…”
(www.xanderuitgevers.nl)

Pech was ook de meest logische verklaring, maar toch, ergens leek het verhaal niet te kloppen.

Mijn mening
De ondergrondse boomgaard: Ik was meteen verliefd op de cover-illustratie en de korte inhoud prikkelde mijn nieuwsgierigheid! Het verhaal is vanaf het begin al een tikje bizar en het wordt alleen maar vreemder en vreemderder… Ik twijfelde of ik door moest lezen, maar was toch nieuwsgierig genoeg om door te zetten. Het is een wonderlijk avontuur, een beetje spannend en vol humor. Ik vond het wel leuk, maar ook héél vreemd!

Houden van dingen die niet perfect zijn: Dit boek vol verhalen en gedachten van monnik Haemin Sunim over compassie, voor jezelf en anderen, leek me een goede om te lezen als je in een dip zit en dat klopte! Ik bleef maar inspirerende quotes noteren, woorden die me hielpen, woorden die me kunnen gaan helpen als ik ze er weer even bijpak… Eigenlijk zou je dit hele boek keer op keer kunnen lezen en bekijken. De vormgeving is ook echt prachtig mooi, de quotes, de illustraties; het gaf mij een beetje een Alice in Wonderland-gevoel!  (zijn vorige boek, Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt, staat nu hoog op mijn wensenlijst!)

Dolores Dolly Poppedijn: Het zijn de Spannende Boeken Weken en dat vond ik een mooi excuus om een spannend boek te kopen. Dat werd Echo van Thomas Olde Heuvelt en daarbij kreeg ik dit boekje, het geschenk van de SBW. Ik vond het verhaal lekker gruwelijk en duister en kort maar krachtig, maar: ik bleef wel met te veel vragen zitten naar mijn zin.

Nice: Ik kijk altijd uit naar een nieuwe zomerse thriller van Kiki van Dijk. Na Ibiza en Bali speelt deze zich af in zonnig Zuid-Frankrijk, in Nice. Jacky’s zus Christine woont daar en ligt na een ongelukkige val in coma, ongeluk of opzet? Jacky zal de confrontatie met het verleden aan moeten gaan en vertrekt naar Nice…
Wat ik nodig heb als ik in een leesdip zit is zo’n heerlijk vlotte thriller als deze! Het is een lekker spannend verhaal wat niet weg te leggen is, een beklemmend sfeertje heeft, en wat me zelfs een beetje ontroerde op het eind. Echt weer een geweldig fijne zomerse thriller van Kiki van Dijk!

Dit was mijn eerste week van juni! Komende week lees ik in ieder geval Stormwachter van Catherine Doyle (10+) voor de ileesclubkids op Instagram en ik hoop de nieuwste Robert Bryndza te gaan lezen…
Wat zijn jouw leesplannen?

-X- Judith

P.S.: Nog wat moois uit Houden van dingen die niet perfect zijn:

De ondergrondse boomgaard
ISBN 9789048317271 – Uitgever: Veltman Uitgevers – 320 pagina’s – Verschenen: februari 2019 – Originele titel: The Orchard Underground – Vertaald door: Sandra C. Hessels/Vitataal – Leeftijd: 10+

Houden van dingen die niet perfect zijn
ISBN 9789022583722 – Uitgever: Boekerij – 272 pagina’s – Verschenen: januari 2019 – Originele titel: Love for Imperfect Things – Vertaald door: Hennie Volkers

Nice
ISBN 9789401610100 – Uitgever: Xander Uitgevers – 282 pagina’s – Verschenen: april 2019

3 thoughts on “Mijn leesweek

  1. Dolores heb ik ook thuis liggen, en naar De Ondergrondse Boomgaard ben ik heel benieuwd geworden. Ik ben op dit moment bezig in twee boeken (My Sister’s Keeper – al heel lang op mijn TBR – en Knap voor een dik meisje) en ga sowieso alles uit mijn handen laten vallen als Verknocht van Lisette Jonkman volgende week in mijn brievenbus ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.