De Knerpers – Tom Fletcher & Shane Devries

Het gebeurde allemaal heel stilletjes, door duistere toverkracht, en de kinderen merkten er niets van tot ze de volgende ochtend wakker werden, de ochtend van de dag waarop het allemaal begon…

Korte inhoud
“Heb jij je ooit afgevraagd wat er onder je bed lurkt in het donker?
En waarom je altijd van die vreemde kraakgeluiden hoort ’s nachts?
Lucy wel.

Op een ochtend ontdekt Lucy dat alle volwassenen zijn verdwenen. Gewoon pats, boem: weg! Meteen breekt er chaos uit onder alle kinderen. Want wat is er nu geweldiger dan een leven zonder volwassenen? Nu kunnen ze zoveel snoep eten als ze willen en de hele nacht opblijven!
Maar Lucy vindt het helemaal niet geweldig en wil weten wat er is gebeurd. Ze zet alles op alles om haar moeder terug te krijgen, niets kan haar stoppen.
Behalve misschien de Knerpers…”
(www.billybones.nl)

Er was nergens ook maar één volwassene te bekennen. (…)
Het leek wel alsof ze die nacht allemaal van de aardbodem waren verdwenen, niet alleen Lucy’s moeder en de tv-presentator, maar iedereen…
… ze waren allemaal WEG!

Oké, nu begint het wel een beetje eng te worden. Maar daar had ik jullie voor gewaarschuwd. Zijn jullie er klaar voor? Haal dan maar eens diep adem.
Dan vertel ik verder…

Mijn mening
Wat genoot ik eind vorig jaar van De Kerstmisaurus van Tom Fletcher! (Ook met de geweldige illustraties van Shane Devries!) Dus ik was ontzettend blij dat er al snel een volgende Tom Fletcher bij Billy Bones zou verschijnen: De Knerpers. Ik verheugde me er heel erg op! Voldeed het boek aan mijn hoge verwachtingen?

Op een dag wordt Lucy Modderman (11) wakker en is haar moeder verdwenen (haar vader verdween een paar maanden terug plotseling). Maar niet alleen Lucy’s moeder is weg, álle volwassenen blijken van de aardbodem verdwenen te zijn! De meeste kinderen nemen het er flink van en het wordt een chaos in de stad. En de verantwoordelijke Lucy overal maar te hulp schieten…
Als Lucy en haar nieuwe vriend Kees Kronkel (een vindingrijke scout) allebei ’s nachts vreemde wezens onder hun bed spotten, besluiten ze verder op onderzoek uit te gaan en een plan te bedenken om de ouders terug te vinden. Die Knerpers, afschuwelijke wezens uit het Redno (de wereld onder je bed), weten er duidelijk meer van…

Laat ik beginnen met de illustraties in dit boek: wat zijn ze weer prachtig! Zo ontzettend aansprekend en zo’n perfecte aanvulling op het verhaal! Ze weten het verhaal helemaal tot leven te brengen. Ik kan naar de omslag en de binnenkant blijven kijken! 

En dan het verhaal: WOW! Wat een geweldig avontuur heeft Tom Fletcher weer geschreven! Het begint al goed met een prikkelend rijmpje voorin, waardoor je vast kennismaakt met de Knerpers en dan meteen door wilt lezen om meer te weten te komen. En dan de verteller, de auteur, dat is zo grappig gedaan! Hij waarschuwt je bijvoorbeeld tussen de hoofdstukken door dat het wel erg spannend wordt en vraagt of je wel zeker weet dat je door wilt lezen…
Natuurlijk wil je dat! Want het verhaal is gewoon zo super leuk, zo avontuurlijk, zo spannend, zo grappig en ook nog heel lief. Echt een fantastisch en magisch avontuur om te lezen/beleven! Met ook weer hele fijne, moedige personages waar ik graag meer over zou lezen in toekomstige verhalen.  Ik heb er ontzettend van genoten!!
(Leuk om oude bekenden uit de Kerstmisaurus nog eventjes tegen te komen in dit boek!)

Ze werd in de wereld onder haar bed getrokken! (…)
‘Dat kinderling zakt weg in het Redno!’ fluisterden ze.

De Knerpers
ISBN 9789030504306 – Uitgever: Billy Bones – 368 pagina’s – Verschenen: mei 2019 – Originele titel: The Creakers – Vertaald door: Lidwien Biekmann – Illustraties: Shane Devries – Leeftijd: 8+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.