Ruimte voor liefde – Joyce Spijker

In dit boek ga ik op zoek. Op zoek naar trends, naar alternatieve sprookjes en naar de ideale relatie. We maken ruimte voor de liefde, want hoewel liefde alleen nooit genoeg is om een relatie te laten slagen, laat ruimte de liefde ademen.

Korte inhoud
Ruimte voor liefde gaat over de liefde anno nu. Een tijd die gedomineerd wordt door opties, keuzes, Tinder en waarin forever after ver weg lijkt. Maar toch dromen we nog vaak van dat idee van de prins op het witte paard en de vrouw van je leven, maar kan dat nog wel en vooral: heeft het zin?

In dit boek vind je verhalen van mensen die gelukkig zijn in de liefde en het net even anders doen dan anders. Over de ideale relatievorm (denk aan single zijn, een open relatie, swingen, polyamorische en monogame relaties), over jaloezie, onzekerheid en omgeving. Maar ook de visie van psychologen, een relatietherapeut en een trendexpert om te laten zien waarom we doen wat we doen. Ze geven inzichten en tips, maar de interviews worden ook omlijst door verhaaltjes en facts & figures. Ruimte voor liefde is voor iedereen die liefde zoekt, koestert of ooit heeft liefgehad en leest als een relaxed en ultra dik thematijdschrift vol breekbare en zinderende verhalen.”

Single is zielig? Hell no.

We zetten onszelf veel meer dan vroeger op de eerste plek en zoeken naar die perfecte levensmix.

Auteur
Joyce Spijker: “Ik ben gek op lezen en na een studie Nederlandse taal- en letterkunde werkte ik bijna 10 jaar als communicatieadviseur en woordvoerder. Veel van geleerd, maar ik wilde meer. Ik volgde mijn hart en een opleiding ‘Roman schrijven’ en maakte ‘Spotlight’ (2013). Er volgde een thriller die ik niet goed genoeg vond om te publiceren (ging de prullenbak in) én vervolgens ‘In de familie’ in 2016 (Meulenhoff Boekerij). Eind 2018 tekende ik een nieuwe two-bookdeal bij Ambo|Anthos waar mijn nieuwe thrillers verschijnen. Aan de eerste werk ik nu en die mag je in het najaar van 2019 verwachten.

Dat is niet het enige boek in 2019, want al in februari verscheen mijn eerste non-fictieboek Ruimte voor liefde over de liefde in onze tijd. Een echt boekenjaar dus!” (Meer: www.joycespijker.nl)

We leven in een tijd waarin een grotere keuzevrijheid, authenticiteit en flexibiliteit centraal staan. Het idee van flexibelere relaties of meerdere relaties die je zelf kiest, past daar zeker bij.

De wereld is niet perfect, jij niet, je lover niet. Hoe kun je dan ooit de perfecte relatie nastreven?

Mijn mening
Ik denk altijd bij een columnbundel (in dit geval een interviewbundel en méér ): ‘daar lees ik tussen mijn andere boeken door steeds een stukje van’ en leg hem dan op mijn nachtkastje of op de vensterbank waar mijn leesspullen liggen. Maar: in de praktijk komt het er gewoon niet van! En zo ligt het boek er dan zomaar een hele tijd…  Nu maakte ik eindelijk volledig de ruimte voor Ruimte voor liefde!

In dit boek, wat eigenlijk meer een dik tijdschrift over de liefde is, deelt Joyce Spijker de vele interviews die ze had met mensen over de liefde, over hún liefde. In negen hoofdstukken lees je over allerlei vormen van liefde; (bewust) single zijn, meerdere verhoudingen hebben, open relaties, swingen, polyamorie, monogamie, etc. Eerst komen de experts aan de beurt over het onderwerp, dan volgt er een lang interview, dan een fictie-fragment gebaseerd op het verhaal van de geïnterviewde, dan korte interviews en nog wat facts & figures.

Laat ik beginnen met de looks: het geheel ziet er ontzettend mooi en verzorgd uit en er staan fijne quotes aan het begin van ieder hoofdstuk. Ik vind de roze/rode omslag heel aansprekend en de roze pagina’s die binnenin afgewisseld worden met de witte ook erg smaakvol. Echt een liefdesbundel.
En dan de inhoud: mooie openhartige interviews met mooie mensen, ieder met hun eigen kijk op de liefde. Én daarbij de gedachten/gevoelens van Joyce zelf. Duidelijk wordt wel dat liefde niet in één vorm te gieten is. Zoveel mensen, zoveel wensen…
Goed om te lezen en goed om er zo diepgaand aandacht aan te besteden. Na het lezen van dit boek kijk je ongetwijfeld met een ruimere blik naar de verschillende soorten liefde/relaties die er bestaan!

… liefde is voor iedereen anders, net als het recept voor een succesvolle relatie en de keuze voor de vorm waarin je je liefde giet.

Ruimte voor liefde
ISBN 9789082942705 – 264 pagina’s – Verschenen: februari 2019

[bol_product_links block_id=”bol_5cdac9e6230cf_selected-products” products=”9200000102237419″ name=”liefde” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.