Pages & Co: Matilda en de boekdwalers – Anna James

Pages & Co was Matilda’s meest favoriete plek ter wereld. (…) De winkel bestond uit vijf verdiepingen vol hoekjes en knusse plekjes, banken en zachte leunstoelen en een doolhof aan boekenkasten waar je ook keek.

Korte inhoud
“Sinds haar moeder kort na haar geboorte verdween, woont de elfjarige Matilda boven Pages & Co, de boekwinkel van haar grootouders. Wanneer er in de winkel mysterieuze figuren verschijnen, die wel heel erg lijken op de personages uit bekende boeken, ontdekt Matilda de magie van ‘boekdwalen’. Dapper stapt ze in een onbekende wereld, vastberaden het raadsel op te lossen van de verdwijning van haar moeder. Al snel ontdekt ze dat er een duistere kant zit aan het dwalen door boeken… ”

‘Ik heb mezelf niet eens voorgesteld. Mijn naam is Anne. Met een “e”.’ 

Auteur
“Anna James is een auteur en journalist uit Londen. Ze werkte onder meer voor The Bookseller, Elle UK, en de LA Times. Ook maakt ze op Youtube filmpjes over boeken. Haar werk werd genomineerd voor verschillende prijzen, waaronder de London Book Fair Trailblazers Award in 2016.”
www.veltman-uitgevers.nl

‘Je lijkt niet erg zeker van je zaak,’ zei het meisje terwijl ze naar Matilda tuurde. ‘Maar laat maar, want mijn naam is ook Alice. Wat bijzonder.’ 

Mijn mening
Toen ik alleen al de omslag van dit boek zag, waar je twee van mijn favoriete personages – Anne Shirley en Alice in Wonderland – op ziet staan, wist ik al dat ik dit een geweldig boek zou vinden. En toen ik de korte inhoud las al helemaal! Verdwijnen in de verhalen die je zo geweldig vindt… Wie wil dat nou niet?

‘Ah! Ik zat al op je te wachten,’ zei Alice terwijl ze opstond. ‘Heb je zin om mee te gaan naar een theepartijtje?’ 

Matilda Pages (11) woont al van kleins af aan bij haar grootouders achter hun boekwinkel, Pages & Co, ze groeide dus letterlijk op tussen de boeken en is gek op lezen en verdwijnen in verhalen.
Matilda’s moeder verdween vlak na haar geboorte, haar familie achterlatend met een heleboel vragen. Waar is ze gebleven? Waarom liet ze haar baby achter?
Als Matilda er in de schoolvakantie achterkomt dat de personages uit haar geliefde boeken tot leven kunnen komen en haar kunnen bezoeken (Anne en Alice ) en zij ook in hun verhalen kan verdwijnen, wordt het tijd voor opa en oma om haar te vertellen dat ze een boekdwaler is, net als zij twee en haar moeder.
Heeft haar moeders verdwijning te maken met het boekdwalen? Matilda gaat samen met haar vriend Oskar op onderzoek uit. En dan blijkt dat boekdwalen niet alleen leuk is, maar ook gevaarlijk kan zijn…

‘Waar zijn we?’
‘In Avonlea, natuurlijk!’ zei Anne. ‘Kom, anders zijn we nog te laat op school.’

Wat is dit een onwijs heerlijk boek!! Ik bleef maar quotes noteren en zat de hele tijd met een enorme gelukzalige grijns op mijn gezicht te lezen!
Het is een lekker spannend avontuur vol fantasie en echt een droom die op papier uitkomt. Tijdens het lezen bedacht ik allerlei verhalen waarin ikzelf zou willen verdwijnen en personages die ik graag zou willen ontmoeten. En hoe perfect is het dan dat Matilda kennismaakt met twee van je eigen favorieten?
Geweldig bedacht dit verhaal en geweldig neergezet. De Anne en Alice in het verhaal zijn zo herkenbaar! Knap gedaan. Alles wat ik wilde was door, door, door en meer, meer, meer. Wat een fijn verhaal en wat een fijne personages. Ik verdween zelf gewoon helemaal ín dit boek…  En de illustraties van Paola Escobar lieten het verhaal zelfs nog meer tot leven komen!
Ik heb echt zo ontzettend zitten genieten! Dit boek komt hoog op mijn favorietenlijst terecht én ik verlang nu al naar de volgende delen in deze serie.

‘Boekdwalen is de gave van het rondreizen in boeken.’ 

Matilda en de boekdwalers
ISBN 9789048317219 – Uitgever: Veltman Uitgevers – 384 pagina’s – Verschenen: februari 2019 – Originele titel: Pages & Co: Tilly and the Bookwanderers – Vertaald door: Sandra C. Hessels/Vitataal – Illustraties: Paola Escobar – Deel 1 in de Pages & Co-serie – Leeftijd: 10+

5 thoughts on “Pages & Co: Matilda en de boekdwalers – Anna James

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.