De Trip – Nathalie Pagie

In de afgelopen weken waren de rookwolken boven de Mauna Loa met de dag donkerder gaan kleuren en al een paar keer was uit het hart van de berg een dreigend gerommel opgestegen.

Korte inhoud
“Journalisten Tara Linders en Diego Martinez zijn op Hawaï voor de tv-opnames van het extreme adventure-programma De Trip. Tara doet verslag voor dagblad De Dageraad en Diego werkt er als redacteur. Als een van de kandidaten gewond uitvalt, grijpt Diego zijn kans en springt in. Terwijl hij zich aan de levensgevaarlijke challenges waagt, komt Tara op het spoor van een commune, met aan het hoofd de excentrieke Cassandra. De communeleden zijn volledig in de ban van deze vrouw en als zij meer lijkt te weten over Tara’s pijnlijke verleden, wordt ook Tara’s nieuwsgierigheid gewekt.

Plots dreigt de Mauna Loa-vulkaan, de grootste ter wereld, eerder tot uitbarsting te komen dan werd voorspeld en moet iedereen het eiland verlaten. Maar juist dan wordt een van de communeleden dood aangetroffen en blijkt Cassandra spoorloos. Wat heeft zij te verbergen? Tara en Diego blijven op het eiland om in een race tegen de klok en met gevaar voor eigen leven de waarheid te achterhalen.”

‘Dan val ik toch in?’ Diego hoorde het zichzelf zeggen en was minstens zo verbaasd als Thierry en Tara, die haar telefoon op slag liet zakken.

Auteur
“Nathalie Pagie (1974) debuteerde in 2013 met De toneelclub; daarna verschenen De campusParadijsvogels (Tara & Diego 1) de bestsellers Casa Familia (Tara & Diego 2) en Rio Grande (Tara & Diego 3) en Ijsengel. Nathalie woont met haar man en kinderen in Breda.”
www.boekerij.nl

De eenzaamheid putte haar uit, ze kon het niet langer alleen, ze had mensen nodig.

Mijn mening
Ik kijk altijd enorm uit naar een nieuw boek van Nathalie Pagie! Dit keer is het weer een deel in de fijne Tara & Diego-reeks, deel 4 alweer… En zoals gewoonlijk had ik hem weer véél te snel uit!

Journalisten Tara Linders en Diego Martinez zijn samen op Hawaï, Diego als medewerker van survival-programma De Trip en Tara als vlogger/journalist om verslag te doen voor De Dageraad Online.
Diego is druk met het programma en gaat zelfs meedoen als er een Nederlandse kandidaat uitvalt om te zorgen dat het programma gewoon kan doorgaan. Ondertussen is Tara minder druk met wat ze eigenlijk hoort te doen, omdat ze op het vliegveld een vreemde ontmoeting had met een vrouw. Ze zoekt die Cassandra, een natuurgenezeres en regressietherapeute, op en komt erachter dat ze iets te verbergen heeft. Tara’s journalisteninstinct vertelt haar dat hier een verhaal in zit… Diezelfde Cassandra kan haar ook helpen antwoorden te vinden op vragen over haar verleden. Maar is ze wel te vertrouwen?
Terwijl de vulkaan op Big Island op uitbarsten staat komen Tara en Diego in een levensgevaarlijke en explosieve paar uren achter de waarheid…

Doordat Diego in het begin terugdenkt aan de gebeurtenissen in het vorige deel wordt je geheugen weer even opgefrist, dat is altijd erg fijn! Maar ook zonder het lezen van de vorige delen kun je dit boek heel goed lezen.

Wat was het heerlijk om weer in het gezelschap van de eigenzinnige Tara en stoere Diego te verkeren en om weer een kijkje in hun ziel te krijgen. Tara voelt zich in dit deel eenzamer dan ooit en je hoopt echt dat ze wat antwoorden krijgt en dat zij en Diego misschien wat nader tot elkaar komen. En Diego vecht nog steeds tegen de gebeurtenissen van een tijdje terug en is nog niet de oude, al zal hij dat niet snel toegeven. Maar daarnaast zijn ze ook weer wel gewoon de personen die je kent, die niet loslaten tot ze de waarheid boven tafel hebben. Ik leefde tijdens het lezen weer ontzettend met deze twee fijne personages mee!

Nathalie weet niet alleen de personages, maar ook de prachtige locatie van het verhaal helemaal tot leven te brengen. (Het is wel duidelijk dat ze er ook echt geweest is!) Ik kon het allemaal zo voor me zien.
De Trip is ontzettend spannend, boeiend en meeslepend van begin tot eind. Ik kon het boek gewoon echt weer niet wegleggen, zo heerlijk vlot leest het en zo erg zat ik in het verhaal. Ik ben nog lang niet klaar met dit nog altijd intrigerende duo!

Het was helder dat er iets aan haar kleefde en dat had de journalist in Tara wakker geschud. Nu ze beethad zou ze niet loslaten voor ze wist war Cassandra verborg, maar ze moest voorzichtig te werk gaan.

De Trip
ISBN 9789022584989 – Uitgever: Boekerij – 304 pagina’s – Verschenen: 16 april 2019 – Deel 4 in de Tara & Diego-reeks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.