Chaotische Goden 1: De ontsnapping van Thanatos – Maz Evans

Vreemde dingen gebeuren vaak op een vrijdag, ook nu weer. En deze vrijdag werd uiteindelijk nog vreemder dan de meeste andere, ook al was hij heel gewoon begonnen.

Korte inhoud
Elliot zit in de problemen: zijn moeder doet de laatste tijd zo vreemd en hij haalt slechte cijfers op school. Maar dan stort er een vallende ster neer op aarde die hem komt redden! De ster is Virgo – een jonge Astrologievriendin met een missie. Wanneer het stel per ongeluk Thanatos ontketent, een gemene demon die onder Stonehenge gevangen zit, moeten ze zich wenden tot de oude Griekse goden voor hulp. Zijn Zeus en zijn trawanten klaar om de wereld te redden na eeuwen van doodsaai pensioen – en ook nog om Elliots problemen op te lossen?

De achterdeur stond op een kier. Zijn hart leek een duikeling te maken.
Het was weer gebeurd. Zijn moeder was verdwenen.

Auteur
“Maz’s debut children’s novel Who Let the Gods Out (Chaotische Goden 1) was published in February 2017 and was selected as the Waterstone’s Children’s Book of the Month. It entered the bestseller charts on its first week on sale, has sold to 17 countries worldwide and has received over 20 award nominations. The sequel, Simply the Quest was published in August 2017, Beyond the Odyssey in April 2018 and Book 4 will publish in 2019.”
(Website: Maz. World)
In Nederland nog 3 delen te gaan dus!  Deel 2 verschijnt van de zomer…

Onsterfelijkheid was een geschenk, een wonder, een zegen. Alleen kwam er maar geen eind aan.

Mijn mening
Toen ik gevraagd werd dit boek te lezen was ik meteen enthousiast; over Griekse Goden en mythologie lees ik graag! En dan het feit dat ze sterveling Elliot in het heden komen helpen, dat moest wel een leuk resultaat geven! De proefpagina’s die ik kreeg zaten in ieder geval meteen al vol humor…

‘Stervelingen zijn erg gecompliceerd en geen enkel toonaangevende studie heeft kunnen uitwijzen waar ze goed voor zijn.’ 

Elliot Hopper (12) woont al zijn hele leven met zijn moeder op de boerderij van zijn grootouders (die overleden zijn). Het is niet veel meer, maar het is hun thuis en ze willen er voor geen goud weg. Alleen zitten ze wel met geldproblemen en is er die gemene buurvrouw, een projectontwikkelaar, die op hun grond aast. Daarnaast doet Elliots moeder de laatste tijd ook nog heel vreemd, dus Elliot heeft grote zorgen en dat is merkbaar aan zijn schoolresultaten.
Op een dag landt Virgo, lid van de DierenriemRaad in Elysium, in Elliots koeienstal. De onsterfelijke Virgo moet iets afleveren bij een demon die gevangen zit onder Stonehenge, wat vlakbij Elliots huis is. Het loopt allemaal anders dan de bedoeling is en per ongeluk laten Elliot en Virgo de demon, Thanatos, vrij. Met behulp van de gepensioneerde Griekse God Zeus en zijn familie zullen ze het probleem op moeten lossen. Kunnen de goden misschien ook Elliots problemen helpen oplossen?

Wat heb ik zitten gniffelen tijdens het lezen van dit avontuurlijke verhaal! Virgo die denkt dat koeienpoep iets speciaals is, Hermes die niet alleen de boodschappergod is maar ook de modegod en wordt neergezet als een soort Fred van Leer, Zeus in zijn bermuda, de verwaande Pegasus…
En niet alleen zij zijn heerlijke personages, ook Elliot is dat. Je leeft ontzettend met hem mee; zo’n jonge jongen met zoveel zorgen. Je hoopt echt dat de goden zijn leven iets makkelijker kunnen maken en misschien zelfs de problemen kunnen oplossen. En daarnaast is het hele verhaal gewoon één groot magisch avontuur! Geweldig! Ik heb zo zitten genieten.

Een boottochtje op de Styx, een ritje op de vliegende Pegasus… De klassieke mythologie komt op een grappige en moderne manier tot leven in dit verhaal! Echt heel erg leuk. Ik ben blij dat er nog drie delen komen en ben onwijs benieuwd wat voor avonturen Elliot daarin nog gaat beleven en hoe het met hem en zijn moeder verdergaat.

P.S.: Wel denk ik dat het verhaal nog leuker is als je net als ik al een beetje afweet van de Griekse Goden, ik weet niet of 10+-jarigen die voorkennis hebben. Misschien was een lijst met de goden die in het verhaal voorkomen en wie ze zijn nog wel leuk en handig geweest!

‘Ik ga zorgen dat ik mijn Chaosstenen terugkrijg, wraak nemen op Zeus, de stervelingen onderwerpen en over de hele wereld heersen,’ zei Thanatos.

Chaotische Goden 1
ISBN 9789030504092 – Uitgever: Billy Bones – 384 pagina’s – Verschenen: februari 2019 – Originele titel: Who Let the Gods Out – Vertaald door: Nan Lenders – Deel 1 in de Chaotische Goden-serie – Leeftijd: 10+

[bol_product_links block_id=”bol_5c9b2b14f2bdf_selected-products” products=”9200000095691945,9200000107384294″ name=”goden” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.