Perfecte moeder – Aimee Molloy #boekenweek

Een avondje weg. Een paar uurtjes maar.
Wat zou er fout kunnen gaan?

Korte inhoud
Een groep jonge moeders komt regelmatig samen om bij te kletsen. Als ze besluiten om een keer wat te gaan drinken zonder de kinderen, vindt iedereen dat een goed idee. Alleen Winnie, de enige alleenstaande moeder van de groep, staat niet te springen. Maar uiteindelijk halen ze haar over en de dames vermaken zich opperbest. Maar dan slaat het noodlot toe: Midas, het zoontje van Winnie, wordt uit zijn wiegje gestolen.

De politie lijkt er vanaf dag 1 een potje van te maken, dus de vrouwen nemen het heft zelf in handen: wat is er gebeurd en waar is de baby? Maar ook de media begint zich te bemoeien met het verdwenen kind en vooral met moeder Winnie.

De vragen stapelen zich op.  Wie zijn de vrouwen van deze vriendinnenclub?  Welke geheimen houden ze achter? Kennen ze elkaar eigenlijk wel goed genoeg? En is de moeder wel zo onschuldig?

Het is niet mijn schuld. Het is hún schuld.
Het komt door hén dat Midas verdween en ik alles verloor.

Auteur
Aimee Molloy schreef eerder non-fictie, waaronder de bestseller However long the night. Ze was ook co-auteur voor diverse boeken, waaronder Rosewater over een Iraanse journalist die onlangs werd verfilmd door Jon Stewart. Aimee Molloy woont in Brooklyn met haar gezin.

Ik heb zo mijn best gedaan een goede moeder te zijn. Ik heb mijn best gedaan. Eerlijk waar.
Mijn god. Wat heb ik gedaan?

Mijn mening
Ik had deze thriller al een tijdje liggen en vond het nu met de Boekenweek een mooi moment om hem eindelijk te gaan lezen, zo met het thema ‘De Moeder, De Vrouw’.  Wat een mooie cover hè! Ik vind hem gaaf zo met het zwart en de glimmende turquoise letters. Duister…

De Meimoeders noemen ze zich, de mamagroep die elkaar via internet heeft leren kennen en besloot om af en toe samen te komen in het park. Eerst met hun dikke buiken, later met hun in mei geboren baby’s. Een aantal van hen worden vriendinnen en ze gaan een avondje uit. Winnie, de enige alleenstaande moeder, heeft er wat meer moeite mee maar laat zich toch overhalen. Een avondje een oppas voor de baby, dat moet toch kunnen?
Maar dan blijkt haar baby verdwenen te zijn, zomaar uit zijn bedje gelicht…
Wie doet zoiets? De politie maakt er een zooitje van volgens de moeders (Francie, Colette en Nell) dus ze gaan zelf ook maar op onderzoek uit. Maar ze blijken allemaal zo hun geheimen te hebben, ook Winnie. Zo goed kennen ze elkaar dus niet. En wie zegt dan dat de baby wel écht ontvoerd is?

We volgen de gebeurtenissen vanaf de plannen voor het avondje uit tot de noodlottige avond zelf en vervolgens de dagen die erop volgen. We lezen het gebeuren vanuit het perspectief van Francie, Colette en Nell, afgewisseld met hoofdstukken van de moeder met duidelijk psychische problemen. Zelf begin je net als de drie vriendinnen te twijfelen aan wat er nou echt gebeurd is en wie er te vertrouwen is…

Dit boek viel me helaas tegen. Allereerst: bijna ieder hoofdstuk begint met een mail met de tip van de dag wat betreft de ontwikkeling van de baby, dat vond ik eerlijk gezegd helemaal niets toevoegen. En daarnaast duurde het heel erg lang voordat het verhaal me echt greep en het echt spannend werd. Ik was wel nét geïntrigeerd genoeg om door te lezen, want ik was toch wel benieuwd wat het plot nou uiteindelijk zou zijn. Op de tweede helft werd het verhaal wel beklemmender en spannender en toen kwam het eind me toch met een knal! Ik had het niet zien aankomen… Dat maakte dus toch wel weer wat goed! Blij dat ik hem heb uitgelezen, maar of ik hem echt zou aanraden? …

Perfecte moeder
ISBN 9789022582404 – Uitgever: Boekerij – 320 pagina’s – Verschenen: augustus 2018 – Originele titel: The Perfect Mother – Vertaald door: Els Franci-Ekeler

[bol_product_links block_id=”bol_5c99d527d9f9e_selected-products” products=”9200000091781690,9200000091613959″ name=”perfecte” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

5 thoughts on “Perfecte moeder – Aimee Molloy #boekenweek

  1. Dank je voor deze blog! Ik twijfel dus ook de heletijd over dit boek.

    Heb je Cody gelezen van Bernice Berkleef? Dat is een aanrader!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.