Beloofd! – David McPhail #boekenweek

‘Wat betekent “beloofd”?’ vroeg Babybeer toen ze in de zon zaten op te drogen.

Korte inhoud
Als Mamabeer tegen Babybeer zegt: ‘Later, berelief. Beloofd!’ ontspint zich een gesprek over wat ‘beloven’ eigenlijk is. En hoe je een belofte kunt breken. Een vertederend verhaal dat zich het beste laat voorlezen terwijl je je kleine een berenknuffel geeft.

‘Als je iets belooft, zeg je dat je iets zult doen,’ antwoordde Mamabeer. ‘En dan doe je heel erg je best om dat ook echt te doen.’ 

Auteur & illustrator
“DAVID MCPHAIL studeerde aan de academie van het Museum of Fine Arts in Boston, waar hij zich bekwaamde in illustreren. Inmiddels heeft hij meer dan tweehonderd kinderboeken geïllustreerd, waarvan vele zijn bekroond. Eerder verscheen bij Lemniscaat Het verhaaltjesboek van Babybeer.”

‘Ik beloof dat ik een lief beertje zal zijn…’ zei Babybeer. ‘Meestal.’
‘Meestal is helemaal goed.’ zei Mamabeer.

Mijn mening
Wat een lieverd om te zien, hè? Vanbinnen en vanbuiten!

Mamabeer belooft Babybeer om later op de dag een liedje voor hem te zingen en Babybeer vraagt zich af wat dat betekent, “Beloofd!”. Mamabeer legt het hem uit en ook dat je een belofte breekt als je hem niet nakomt. En Babybeer vraagt haar vervolgens wat ze hem allemaal nog meer belooft. Nou; samen wolken kijken, naar hem luisteren, hem dingen leren en nog veel meer…

Niet alleen de illustraties in dit prentenboek zijn ontzettend warm en vertederend, ook het verhaaltje is onwijs lief! Er wordt op een leuke manier aan je kleine uitgelegd wat een belofte doen inhoudt, maar daarnaast draait het verhaal absoluut ook om moederliefde (ouderliefde). Een Mamabeer die haar Babybeer belooft om heel goed voor hem te zorgen en hem zoveel mogelijk te leren en te beschermen, maar: ook Mamaberen kunnen niet álles!
Inderdaad een boek waarbij je niet anders kunt dan tijdens en na het lezen berenknuffels uit te delen aan je kleine.

Beloofd!
ISBN 9789047711063 – Uitgever: Lemniscaat – Verschenen: februari 2019 – Originele titel: I Promise – Vertaald door: Jesse Goossens – Leeftijd: 4+

[bol_product_links block_id=”bol_5c9c7dcc6e531_selected-products” products=”9200000103059004″ name=”beloofd” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.