Verpest – Liesbeth van Kempen

Ze is alleen.
Gevangen in een doodskist van plexiglas.
En iets druppelt haar lichaam in.

Korte inhoud
Wanneer coach Barbara in Frankrijk een workshop verzorgt heeft ze al snel in de gaten dat de zeven deelnemers een gedeeld verleden hebben. De onderlinge sfeer is vijandig en ondanks Barbara’s verwoede pogingen komen ze niet nader tot elkaar. Wanneer gedurende de week steeds meer deelnemers verdwijnen wordt duidelijk dat het verleden de zeven in rap tempo en niet zonder gevaar inhaalt. In een race tegen de klok moet de waarheid achterhaald worden.

Niemand heeft moeilijk gedaan over haar uitnodiging: een workshop van vier dagen, helemaal in Noord-Frankrijk nota bene, op initiatief van en betaald door iemand die ze niet kennen.

Auteur
“Liesbeth van Kempen werd met haar debuut Gevaarlijk spel genomineerd voor de Hebban-debuutprijs. Zij is mede-oprichter van ‘Moordwijven’, een collectief van thrillerauteurs.”

‘Liever kiezels volgen, dan kiezels eten. Weg zijn Tim en Yvonne.’

Mijn mening
Na het meer dan geslaagde debuut van Liesbeth van Kempen, Gevaarlijk spel, verlangde ik meteen naar meer! En dat is er nu met Verpest, waarin oude bekenden weer een rol spelen.  (wel heel goed los te lezen, niet echt een vervolg)

Rob en Barbara wonen in een oude fabriek in Noord-Frankrijk, waar ze ateliers verhuren en waar Barbara coaching-workshops geeft. De workshop van vier dagen die ze nu moet geven is meer dan vreemd te noemen; de opdrachtgever heeft alles betaald voor acht personen, maar wenst anoniem te blijven (en komt last minute niet opdagen) en de zeven gasten blijken elkaar te kennen, maar staan duidelijk niet op goede voet met elkaar. En het lijkt ook niet echt alsof ze daar wel willen zijn.
Waarom zijn ze dan komen opdagen?
Waarom vertrekken ze een voor een zonder het te melden?
En wat betekenen de poppetjes die er na ieders vertrek worden gevonden?
Barbara wordt het recalcitrante en mysterieuze groepje een beetje zat en schoonzus Louise, die samen met haar partner Suzan in hun vakantiehuisje vlakbij de fabriek verblijft, gaat voor haar op onderzoek uit…

Mooi hoe wij als lezer al meer weten dan de hoofdrolspelers in dit verhaal. Zij denken dat de deelnemers vertrokken zijn, wij weten al gauw (en door de korte inhoud en pakkende proloog spoiler ik niet ) dat ze door iemand ontvoerd zijn en ergens vastgehouden worden. Dat heeft duidelijk met het gedeelde verleden van het groepje te maken, maar wie erachter zit en wat zijn/haar beweegredenen precies zijn, dat wordt pas langzaamaan duidelijk.

Wat ontzettend leuk dat Louise en Suzan uit Liesbeths vorige boek ook hier weer een belangrijke rol spelen, al draait het verhaal hier net wat meer om Barbara en Rob (Louises broer) en de deelnemers. Ik vond hen in het vorige verhaal al hele sympathieke personages, dus het was fijn weer in hun gezelschap te verkeren!

Het verhaal is heerlijk spannend van begin tot eind, leest lekker vlot – ik kon het écht niet wegleggen – en ik vond het gewoon heel erg jammer dat ik het boek uit had en dat ik weer afscheid moest nemen van deze fijne personages! Ik had nog wel veel meer over hen willen lezen. Wie weet komen ze nog een keer terug voor een nieuw avontuur?  Maar sowieso kijk ik alweer uit naar een volgend boek van Liesbeth!

Verpest
ISBN 9789026146749 – Uitgever: De Fontein – 304 pagina’s – Verschenen: januari 2019

[bol_product_links block_id=”bol_5c84cedab249a_selected-products” products=”9200000095274433,9200000095310803,9200000046508413,9200000040681639″ name=”kempen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.