Poes & Snoezie: Stop de tijd! – Marloes Kemming & Belinda Jordens

Poes en Snoezie wonen naast elkaar en zijn beste vrienden.

Korte inhoud
Stop de Tijd!

Stel je voor dat je de tijd stil kon zetten…
De hele wereld bevriezen. Wat zou jij dan doen?

De vriendjes Poes en Snoezie laten in dit verhaal een wel heel bijzonder trucje zien.
En daarna is het tijd voor… KATTENkwaad! 

“Ik kan een trucje,” zegt Poes. “Wil je het zien?”

Auteur & illustrator
Marloes Kemming (1983) studeerde kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Nu werkt ze als communicatieadviseur. Daarnaast schrijft ze (kinder)boeken en artikelen over eten en reizen.
Voor haar manuscript Het kleine leven van Norbert Jones won Marloes de Coffeecompany Book Award 2015, een prijs voor niet eerder gepubliceerde schrijvers. Dat boek verscheen bij Xanders Uitgevers.
Het eerste prentenboek dat Marloes heeft geschreven voor De Vier Windstreken is Kaila de Leeuwentemmer. Het tweede is Poes & Snoezie. Stop de tijd!

Belinda Jordens (1970) was als klein meisje altijd al in de weer met een schetsboek en kleurtjes. Ze heeft een voorliefde voor sprookjes, dieren en mooie gevoelige verhalen met een pakkende boodschap.
Na haar opleiding aan de SintLucas is ze begonnen als Visual Merchandiser bij de V&D. Daarnaast was ze werkzaam als vaste illustrator en vormgever bij  wenskaartenuitgeverij Royal License. In 1999 is Belinda begonnen als zelfstandig creatieveling. Sindsdien heeft ze veel decoratief schilderwerk en stylingwerk gedaan, kleuradviezen gegeven en wenskaarten en illustraties gemaakt.
In 2017 besloot ze om volledig voor het illustratiewerk te gaan. Belinda’s  doel is om de belevingswereld van kinderen een stukje mooier te maken  met lieve, leuke, grappige en kleurrijke illustraties. Ze hoopt er dan ook nog veel te mogen maken en uiteindelijk een compleet eigen prentenboek uit te mogen brengen (waarvan zij ook het verhaal heeft geschreven).
Het prentenboek Poes & Snoezie. Stop de tijd! is haar debuut.”

“Eén… Twee… Drie… Stop de Tijd!” 

“Kom Snoezie, we gaan kattenkwaad uithalen!” 

Mijn mening
Ik ‘kende’ Marloes van haar mooie debuutroman Het kleine leven van Norbert Jones, hoe leuk is het dan om ook een prentenboek van haar hand te mogen lezen?!

Poes (v), een durfal, en Snoezie (m), een mollige goedzak, zijn beste vrienden.
Op een dag laat Poes Snoezie een trucje zien: ze kan de tijd stilzetten. En dat nodigt natuurlijk uit tot een hoop kattenkwaad…
Snoezie moet even inkomen, maar ziet dan ook de lol er wel van in! En hij verricht ook nog een goede daad…

Wat een grappig verhaal! De twee vrienden halen echt een hoop kattenkwaad uit, heel erg lollig! Leuk ook om de verschillen tussen de twee vrienden te zien, de een wat meer lef, de ander wat meer berouw.
En de illustraties zijn ook grappig én echt heel erg kleurrijk, vrolijk en warm! Heel leuk om naar te kijken. Een aantrekkelijk geheel dus!
Wat zou jij doen als je de tijd even kon stopzetten? 

Niemand die hen ziet. De mensen staan stokstijf stil.

Poes & Snoezie: Stop de tijd!
ISBN 9789051166712 – Uitgever: De Vier Windstreken – 32 pagina’s – Verschenen: september 2018 – Illustraties: Belinda Jordens – Leeftijd: 4+

One thought on “Poes & Snoezie: Stop de tijd! – Marloes Kemming & Belinda Jordens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.