Blogtour: Gefaald – Ellen Lina

Ik wend me nog een laatste keer tot Stijn. ‘Jij weet meer, dat voel ik aan alles. Wat mij betreft heb jij bloed aan je handen.’ 

Korte inhoud
De dertigjarige Vesper runt met haar ouders een bungalowpark op Texel, wanneer ze de charmante Stijn Daalhuizen en diens puberzoon Nick ontmoet. Na het overlijden van zijn moeder heeft Nick het moeilijk, en dat hij een goede band weet op te bouwen met Vesper is voor Stijn meer dan belangrijk.

Door de jaren heen is het voornamelijk Vesper die zich bezighoudt met Nick, Stijn is druk met zijn groeiende bedrijf. Ondanks de zorg en aandacht van Vesper, ontwikkelt Nick zich tot een problematische achttienjarige. Hij wordt van school gestuurd en zijn leven bestaat uit drugs, foute vrienden en feesten. Net wanneer hij Vesper beterschap heeft beloofd, dient zich een klus aan die hij niet kan laten liggen. Die nacht loopt het compleet uit de hand en de gevolgen voor het hele gezin zijn vanaf dat moment niet meer te overzien. Stijn en Vesper krijgen te maken met een groep levensgevaarlijke criminelen die nietsontziend hun leven binnendringen. Het drama is compleet wanneer Vesper wordt herkend door één van hen. Haar verleden komt bovendrijven en dat blijkt heel anders te zijn dan Stijn en Nick hadden verwacht.

Weten Stijn en Vesper Nick te beschermen? Lukt het hen om elkaar te vertrouwen? Pas wanneer ze denken dat de rust is wedergekeerd ontvouwt zich een afschuwelijk scenario, dat alle relaties op scherp zet.

Ik wil dit niet voor hen verpesten. Vesper moet blijven. Voor mij.

Auteur
“Ellen Lina werd in 1983 geboren in Arnhem. Na 3 jaar op Curacao gewoond te hebben, woont ze sinds 2016 weer in Huissen, Nederland.”
Gefaald is haar zesde boek en haar eerste thriller.
(Ellen heeft sinds kort een prachtige website: ellenlina.nl )

Het is warm binnen, het zou bijna gezellig kunnen zijn, maar ik heb me nooit onveiliger gevoeld dan nu. Wie weet wat ons boven het hoofd hangt.

Mijn mening
Na het al heel erg spannende Koningslaan, een ‘spannende liefdesroman’, is er dan nu gewoon een heuse thriller van Ellen Lina! Nou ben ik weg van al haar boeken (zie maar) dus ik was totaal niet bang voor dit ‘nieuwe’ genre.

Vier jaar geleden ontmoette Vesper Stijn en zijn zoon Nick (toen 14). De aantrekkingskracht tussen Vesper en Stijn was er meteen en het klikte ook wonderbaarlijk goed met de erg problematische puber Nick. Vader en zoon waren voor het eerst sinds jaren weer gelukkig.
Vesper en Stijn trouwen en de band tussen haar en Nick is sterk, maar toch blijven de zorgen om welke kant het opgaat met Nick. De nu 18-jarige heeft foute vrienden, handelt in drugs en is van school getrapt. Nadat het op een avond uit de hand loopt met zijn vader belooft Nick Vesper zijn leven te beteren, maar eerst nog één avondje feesten. Die avond raakt hij ergens in verwikkeld en het loopt compleet uit de hand. Nick, maar zeker ook Stijn en Vesper zijn hun leven niet meer zeker. En dan blijkt er ook nog een verband te bestaan met het geheime verleden van Vesper…

Het verhaal begint met een proloog die je meteen bij de keel grijpt en doet afvragen wat er in hemelsnaam allemaal gebeurd is. Vanaf dat moment kun je het boek meteen al niet meer wegleggen! En de heerlijk vlotte schrijfstijl van Ellen helpt daar ook aan mee, je vliegt door het boek heen en voordat je het doorhebt heb je hem uit…
Na de proloog ga je drie weken terug in de tijd en ontvouwt zich langzaam wat voor drama er zich heeft afgespeeld. Daarnaast lees je ook hoofdstukken die zich afspelen in een verder verleden, waardoor je de relatie tussen Stijn, Vesper en Nick zich ziet ontwikkelen en je een nog beter plaatje krijgt. En dan toch zitten er nog een aantal fijne verrassende wendingen in het verhaal!

Mooi hoe de titel op allerlei facetten van het verhaal slaat, heel raak gekozen! En wat is dit gewoon weer een fantastisch verhaal! Echt weer op zijn Ellens: een achtbaan aan emoties en personages die je, ondanks hun tekortkomingen, in je hart sluit en waar je onwijs mee meeleeft. En daarnaast echt onwijs spannend! Een hele geslaagde thriller wat mij betreft. Het smaakt zeker naar meer!

Mijn recensie maakt deel uit van de blogtour rond ‘Gefaald’, dit zijn alle deelnemers op een rijtje:

Gefaald
ISBN 9789086603664 – Uitgever: Ellessy – 374 pagina’s – Verschenen: december 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.