Vosje – Edward van de Vendel & Marije Tolman

Vosje holt achter twee vlinders aan, want ze zijn paars.

Korte inhoud
Als een jong vosje per ongeluk in een kuil valt, begint er een droom zoals hij nog nooit heeft gehad. Hij beleeft zijn hele vossenleven opnieuw. Vanaf het moment dat hij heel klein was, zo klein als een appeltje. Opnieuw gaat hij voor het eerst naar buiten, het hol uit, midden in de nacht. Hij speelt weer met zijn vossenbroer en -zusjes in het bos en de duinen. Hij ontmoet weer het ree en ook de mensenjongen. Dan is daar de KLAP en belandt Vosje in een diepe kuil… Maar gelukkig is de redding nabij! 

Opeens is er geen grond meer onder Vosjes pootjes…

Auteur & illustrator
Edward van de Vendel (Leerdam, 1964) is een veel gelezen en vaak gelauwerd kinderboekschrijver en -dichter. Hij is bekend van onder andere Superguppie, en schreef in 2005 het Kinderboekenweekgeschenk Wat rijmt er op puree?

Marije Tolman (Beuningen, 1976) studeerde grafisch en typografisch ontwerpen aan de Koninklijke Academie in Den Haag en Illustration & Design aan het Edinburgh College of Art, in Schotland. Ze liep stage in Italië bij Fabrica, de studio van Oliviero Toscani. Inmiddels woont ze in Den Haag met haar man en twee kinderen en werkt ze in haar atelier in de oude binnenstad.”

En dan…
dan begint zijn droom.

Mijn mening
Je ziet het niet goed op de foto’s, het komt gewoon niet over, maar Vosje is knaloranje!  Hij spat van de pagina’s af, geweldig mooi…

Vosje jaagt in de duinen achter vlinders aan en valt in een kuil… Dan begint hij te dromen. Hij droomt fijne dingen, maar ook nare dingen. Hij doorloopt in zijn droom zijn hele leven vanaf toen hij een piepklein Vosje was, tot aan de KLAP. Zal zijn droom goed aflopen en zal hij weer wakker worden?

Niet alleen het korte maar krachtige verhaal in dit boek is mooi en lief (vertederend!), ook de geweldige illustraties zijn dat! Het zijn hele bijzondere illustraties met groenige foto’s op de achtergrond, de natuur, en daarop alle dieren en het jongetje ‘geschilderd’ – volgens het persbericht: fotografie, risoprint en pentekening gecombineerd. Er zitten veel pagina’s tussen waar geen tekst op staat, maar waar de illustraties op zich het verhaal vertellen. Echt een onwijs mooi en uniek geheel. Het zijn stuk voor stuk kunstwerkjes die je zo zou willen inlijsten! 
Ik ben helemaal weg van dit prentenboek!

Hij is weer klein, zo klein als een appeltje.

Vosje
ISBN 9789021414348 – Uitgever: Querido – 88 pagina’s – Verschenen: september 2018 – Illustraties: Marije Tolman – Leeftijd: 4+

[bol_product_links block_id=”bol_5c6d8ef57f291_selected-products” products=”9200000092910444″ name=”Vosje” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Vosje – Edward van de Vendel & Marije Tolman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.