Gangsterschool 2: Broederschap van het Kwaad – Kate Wiseman

Juffrouw Geselkat wist dat Milly en Charlie Geheime Betrouwbaren waren – eerlijke lui, zonder misdadige neigingen – en ze deed heel erg haar best hen op een minder betrouwbaar pad te krijgen.

Korte inhoud
Een nieuw verhaal over de beruchtste school ter wereld, waar toekomstige boeven en schurken worden opgeleid en de kneepjes van het boevenvak leren.

Charlie en Milly hebben heel andere toekomstplannen, ze voelen niet zoveel voor het slechte boevenpad. Maar ze willen ook niet van school gestuurd worden, want dan moeten ze verplicht naar het duistere Kruimeling College – erger dan dat kan het niet worden. Ze maken er dus het beste van. Maar als ze horen dat de school in gevaar is door een vijandige overname van een heel foute boevenclub, beseffen ze dat het tijd is voor een megaslim reddingsplan! 

Ik ben hier pas een paar maanden, maar het voelt als thuis. (…) Het is hier gek en waanzinnig en dat moet zo blijven.

Auteur
“Kate Wiseman begon als schrijfster van humoristische gedichten en verhalen. De teksten werden echter steeds langer en haar ideeën steeds onuitputterlijker. Toen wist ze dat het tijd was om een boek te gaan schrijven. En met succes! Gangsterschool werd meteen in het Duits vertaald en kreeg in Duitsland al nominaties verschillende prijzen.
Kate woont en werkt in Engeland. Naast schrijven geeft ze ook les, het leukste vindt ze het om haar leerlingen het plezier van lezen te laten ontdekken.”

‘We hebben Heer Bertrands Brein, dus we kunnen het Rabauw vernietigen en Griselda Geselkat doden wanneer we willen.’ 

Mijn mening
Deel 1 van deze serie, Gangsterschool, vond ik echt super leuk en origineel, dus ik was heel benieuwd naar dit tweede deel!

Milly en Charlie zitten nog steeds in hun eerste jaar op het Rabauw College, waar ze opgeleid worden tot crimineel. Dat zij twee eigenlijk liever ‘Betrouwbaren’ zijn, zullen ze voor zichzelf moeten houden.
Toch voelen ze zich steeds meer thuis op deze gangsterschool, waar ze les krijgen in o.a. Vermomming en Bedrog (er is iets met de nieuwe leraar…), Verraad, Beroving en Vervalsen. Milly blijkt erg goed in inbreken en plannetjes bedenken en Charlie blijkt een goede hacker en goed met elektronica. Dat komt ze nog heel goed van pas als ze erachter komen dat er een Broederschap met duistere plannen bijeenkomt op het schoolterrein én hun vriend Wolfie in gevaar komt…

Leuk om weer terug te zijn bij Milly en Charlie op het bijzondere Rabauw! Een soort omgekeerde wereld waar je leert brutaal te zijn en ongein uit te halen. Een wereld waarin Instagram Gangstagram heet.  Natuurlijk moeten Milly en Charlie, de twee goeieriken op deze school, weer in actie komen om de school te redden van de ondergang, waarbij ze hun ‘slechte’ kanten goed gebruiken. Echt heel erg vermakelijk weer! 
Het verhaal leest lekker vlot en zit de hele tijd vol spanning en humor, waardoor het geen moment verveelt. En na het uitlezen had ik meteen alweer zin in het volgende deel, nieuwsgierig naar wat de twee vrienden daar weer gaan beleven! 

Gangsterschool: Broederschap van het Kwaad
ISBN 9789025114183 – Uitgever: Uitgeverij Holland – 256 pagina’s – Verschenen: november 2018 – Originele titel: Gangster School: The Brotherhood of Brimstone – Vertaald door: Leny van Grootel – Deel 2 in de Gangsterschool-serie – Leeftijd: 10+

[bol_product_links block_id=”bol_5c6cf9710ff02_selected-products” products=”9200000090425288,9200000096236969″ name=”gangster” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.