Blogtour: Gangsterschool – Kate Wiseman

We zouden een goed team zijn, vooral omdat we allebei hetzelfde geheim hebben. Hij weet nog helemaal niet zo zeker of hij een hacker wil worden en misschien wil ik ook wel helemaal geen vervalser worden. En ook geen ander soort boef, als ik eerlijk moet zijn.

Korte inhoud
Gangsterschool gaat over Milly en Charlie. Hun beide ouders zijn beroemd & berucht en het kan niet anders of hun kinderen zullen nog betere boeven worden dan zijzelf. Daarom worden ze naar het Rabauw College gestuurd – de enige school ter wereld waar toekomstige helden en schurken de kneepjes van het boevenvak kunnen leren. Maar Milly en Charlie zien daar niets in. Zij dromen van heel andere dingen… 

‘(…) je had even de neiging de waarheid te zeggen, of niet? Die neiging moet je de nek omdraaien. De waarheid is je vijand.’ 

Auteur
“Kate Wiseman begon als schrijfster van humoristische gedichten en verhalen. De teksten werden echter steeds langer en haar ideeën steeds onuitputterlijker. Toen wist ze dat het tijd was om een boek te gaan schrijven. En met succes! Gangsterschool werd meteen in het Duits vertaald en kreeg in Duitsland al nominaties verschillende prijzen.

Kate woont en werkt in Engeland. Naast schrijven geeft ze ook les, het leukste vindt ze het om haar leerlingen het plezier van lezen te laten ontdekken.”

‘Als ik jou was zou ik maar eens heel snel beginnen mijn brutale mond open te doen!’ 

Mijn mening
De korte inhoud van dit jeugdboek sprak me meteen aan (een school voor boeven!), evenals de kleurrijke omslag! Ik deed dus heel graag mee aan de blogtour…

Milly en Charlie beginnen aan hun eerste schooljaar op het Rabauw College, een heuse gangsterschool, waar veel beruchte boeven vandaan komen. Om hun ouders niet teleur te stellen en te zorgen dat ze niet van school gestuurd worden (dat zou een ramp zijn, want dan moet je naar het vreselijke Kruimeling College en dan kan je net zo goed dood zijn) moeten de twee doen alsof ze graag slechteriken willen worden. Maar eigenlijk willen ze helemaal geen boef zijn. Vanaf dag één vinden ze elkaar, maar weten ze ook vijanden te maken. Ze zullen hun krachten moeten bundelen om het schooljaar heelhuids door te komen…

Wat leuk zo’n omgekeerde wereld!! Stil zijn mág niet in de schoolbibliotheek, liegen en brutaal zijn moet je goed kunnen, schattige dingen zijn verboden en iets heel duurs en belangrijks stelen móét wil je op school blijven…
Er zit heerlijk veel humor in dit verhaal en het wordt ook steeds spannender en spannender naarmate het verhaal vordert, want de slimme Milly en handige Charlie moeten het gaan opnemen tegen een gevaarlijke vijand!

Gangsterschool is echt een super leuk en origineel verhaal over vriendschap, je talenten ontdekken en trouw aan jezelf blijven. Ik heb nu al zin in deel 2 en ben heel benieuwd wat de twee leuke hoofdpersonen daarin gaan beleven en hoe ze zich verder zullen ontwikkelen!

Mijn recensie maakt deel uit van de blogtour rond Gangsterschool. Dit zijn de andere deelnemende bloggers:

Gangsterschool
ISBN 9789025114039 – Uitgever: Uitgeverij Holland – 256 pagina’s – Verschenen: september 2018 – Originele titel: Gangster School – Vertaald door: Thijs Goverde – Deel 1 in de serie – Leeftijd: 10+

[bol_product_links block_id=”bol_5ba0f1e858fce_selected-products” products=”9200000090425288,9200000096236969″ name=”gangsterschool” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Blogtour: Gangsterschool – Kate Wiseman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.