Wild – Mel Wallis de Vries

Het is al zo lang geleden. Toch denk ik nog vaak aan ze. Hoe ze daar lagen, in hun graf van rotsen, water en bladeren. Zo eenvoudig en zo puur. Ik deed wat ik moest doen.

Korte inhoud
Eindexamenreis naar Spanje. Het lijkt een droom die uitkomt voor een groep van zes jongeren. Samen besluiten ze om een nachtje te gaan kamperen in een onherbergzaam natuurgebied. Al snel verandert de droom in een nachtmerrie. Om te overleven, zijn ze op elkaar aangewezen. Naarmate de dagen verstrijken, maken frustratie en angst zich meester van de groep… 

Een paar weken geleden vroeg Rosalie opeens of ik mee wilde op vakantie naar Zuid-Spanje. Ze noemde alle namen op van de mensen die meegingen: Eva, Jack, Fabian, Liv.

Auteur
“De boeken van Mel Wallis de Vries zijn razend populair. De verhalen zijn vlot, realistisch, en altijd spannend tot aan de allerlaatste bladzijde. De jeugdthrillers van Mel worden in diverse landen uitgegeven.”

Ik haat Rosalie. Maar ik haat mezelf en Liv ook…

Mijn mening
Ik ben gek op de jeugd-/YA-thrillers van Mel Wallis de Vries, stuk voor stuk super spannende verhalen. En ze zien er altijd zo geweldig mooi uit! Zo ook deze weer, met knalroze ‘Warning! Danger!’ lint en knalgroen op snede. 

Zes tieners (16/17/18) gaan samen op vakantie naar een villa in Zuid-Spanje, om te vieren dat ze hun eindexamens gedaan hebben.
Britt wordt meegevraagd door haar nichtje Rosalie, ook al kent ze verder niemand. Ze waren altijd twee handen op één buik, maar Rosalie trekt tegenwoordig meer naar Liv. Liv is mee, met haar vriendje Fabian, zijn vriend Jack en haar beste vriendin Eva. Ook Eva heeft het er moeilijk mee dat Liv zoveel met Rosalie optrekt. En Britt en Eva zijn niet zulke feestbeesten als de rest, dus er zijn meteen best wat onderlinge spanningen.
De boel escaleert als ze besluiten te gaan wildkamperen in het ruige natuurgebied vlakbij de villa en verdwalen. Hoeveel van hen zullen deze rampzalige tocht overleven? Iemand lijkt ze één voor één weg te willen vagen daar in de wildernis…

Er zitten groene fragmenten in dit boek, waarin je de gedachten leest van iemand die getuige was van alle gebeurtenissen. De dader? Er staan tussendoor steeds nieuwsberichten over de verdwijning van de tieners en over het noodweer in Zuid-Spanje, wat het extra aangrijpend maakt. Er staan fragmenten in uit de vlog van Britt én je leest hoofdstukken vanuit de perspectieven van alle zes de tieners, waardoor de onderlinge verhoudingen én spanningen langzaam duidelijk worden. Zo krijg je een heel compleet, boeiend en beangstigend beeld van alle gebeurtenissen. En toch weet Mel Wallis de Vries me dan weer enorm te verrassen met een twist die ik niet zag aankomen! Geweldig! 

Wat een superthriller weer! Een geweldig sfeertje, beangstigend en beklemmend, een gave twist en de vraag die bij je opkomt: hoe ver ga je? Eenmaal begonnen met lezen, wil je niet meer stoppen…
Mel heeft het weer geflikt! 

Wild
ISBN 9789026147036 – Uitgever: De Fontein – 248 pagina’s – Verschenen: november 2018 – Leeftijd: 15+

2 thoughts on “Wild – Mel Wallis de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.