Vakantielezen #3


Ik las 13 boeken in mijn Curacao-vakantie in december, die ga ik in een paar ‘Vakantielezen’-blogposts met jullie delen!  Als derde deel ik de drie romans die ik las met jullie: 

Wat dacht je ervan hierheen te komen? Alles achter te laten waar je niets aan hebt! Neem alles mee wat er nog toe doet en betrek een kamer in Vale nei Kat, het Huis van Kat!

Korte inhoud
“Vlak voor hun pensioengerechtigde leeftijd besluiten Sina, Lisbeth, Ingrid en Maya Noorwegen te verlaten en bij hun vriendin Kat, die recent weduwe is geworden, op Fiji te gaan wonen.
De vrouwen hebben ieder hun eigen problemen en geheimen, maar samen vinden ze een nieuw doel: het maken van chocolade – bitterzoete roomzachte momenten van geluk.”

‘Met het beeld dat mensen thuis van Fiji voor ogen hebben – pure, ruwe grondstoffen, kristalhelder water – kunnen we chocolade in de markt zetten als… momenten van puur geluk!’

Mijn mening
Wat een prachtcover hè?! Het boek was echt zo perfect om in het tropische zonnetje te lezen! 
Je leest het verhaal vanuit de verschillende perspectieven van de vrouwen; oude vriendinnen Kat, Sina, Ingrid, Maya en Lisbeth, en Kats huishoudster Ateca die over hen waakt. Zo leer je al hun karakters goed kennen en kom je erachter dat de vrouwen allemaal hun eigen bagage en geheimen met zich meedragen en hun eigen motieven hebben om op Kats uitnodiging om op Fiji te komen wonen in te gaan. Als ze daar besluiten om samen chocola, puur geluk, te gaan maken, blijken ze verborgen talenten te bezitten.

Je wordt helemaal meegenomen de wereld van die groep vrouwen in, die zo andere wereld daar op Fiji. De cultuur, de natuur en de vrouwen komen helemaal tot leven in dit prachtige en ontzettend warme en liefdevolle verhaal over vriendschap en ouder worden. Ietwat traag en een tikje vaag af en toe, maar eigenlijk past dat wel heel goed bij de sfeer van het verhaal en dus vond ik het niet storend.

… een groep bazelende oude vrouwen met levervlekken, in een huis ver van hun geboorteland, een heel leven aan bagage met zich mee zeulend. Wat heb ik in gang gezet? Bestaat er een kans dat dit een succes wordt?

Hunter’s Moon is het perfecte droomhuis.
Maar dromen, zo weten we, komen niet altijd uit.

Korte inhoud
“Hunter’s Moon is het perfecte huis in de meest schilderachtige omgeving die iemand zich maar zou kunnen wensen: in een dal naast een riviertje in de mooie, heuvelachtige streek de Cotswolds. Vijftig jaar lang werd het bewoond door de familie Willoughby, maar door onvoorziene omstandigheden moeten er nu nieuwe eigenaren voor worden gezocht.

Belinda Baxter, de makelaar die het voormalige jachthuis onder haar hoede heeft, voelt zich tot diep in haar ziel aangetrokken tot het prachtige gebouw, en ze wil er heel graag het perfecte gezin voor vinden. Maar als door de verkoop oude geheimen aan het licht komen en Belinda wordt geconfronteerd met een dramatische geschiedenis over een familie die verscheurd wordt door meningsverschillen, zal ze ook eindelijk haar eigen verleden en haar gebroken hart onder ogen moeten zien…”

Haar hart sloeg een slag over. Als ze het perfecte huis moest beschrijven, dan zou dit het zijn!

Mijn mening
Ik heb intens genoten van Echte liefde vind je in de boekhandel, het vorige boek van Veronica Henry, wat zich ook in Peasebrook afspeelt (Nightingale Boeken komt ook voor in dit boek!), dus ik had hoge verwachtingen van dit boek!
Ook dit verhaal was gelukkig meeslepend van begin tot eind, hartverwarmend en ontroerend! Hunter’s Moon is echt een droomhuis en de verhaallijnen van makelaar Belinda, die binnenkort eindelijk weer een eigen huis hoopt te kunnen kopen, en de bewoners van het huis, inclusief hun geschiedenis met het huis, zorgen ervoor dat je alles helemaal voor je ziet en mee-droomt en meeleeft met de fijne personages. 
Wat een heerlijk verhaal weer, zo vol warmte en liefde! Ik heb ontzettend zitten genieten! Eenmaal begonnen is er geen stoppen meer aan.

Ze was nu al betoverd door Hunter’s Moon. Het huis sprak haar bijna letterlijk toe. Het voelde alsof het haar naar binnen wenkte, haar vertelde dat ze thuis was.

Ik ben eigenlijk je plaatselijke Rory Gilmore, maar dan dik en van Zwadderich.

Korte inhoud
“Leah Burke is drummer in een girlband, koningin van de droge humor, de beste vriendin van Simon Spier en vreselijk onzeker. Nu het laatste jaar op haar middelbare school ten einde loopt, maakt ze zich niet alleen druk om haar – vindt ze zelf – middelmatige tekeningen, maar ook om:

  • Haar vriendengroep die uit elkaar begint te vallen;
  • Het feit dat ze biseksueel is, en dat ze dat aan niemand durft te vertellen;
  • Haar hopeloze verliefdheid op een goede vriendin, die al een vriend heeft.

En alsof dat nog niet genoeg is, komt de prom steeds dichterbij, en het moment waarop Leah en haar vrienden allemaal naar verschillende universiteiten gaan ook. Leah probeert op alle mogelijke manieren iedereen bij elkaar te houden, maar ze zal misschien meer voor zichzelf moeten kiezen – en voor de liefde.”

… mijn favoriete bro, verslinder van Oero’s: Simon Spier.

Mijn mening
Na de Young Adults Simon vs. over Simon die uit de kast komt en De voordelen… waarin diversiteit ook een grote rol speelt, is er nu dit verhaal over de biseksuele Leah die in het geheim verliefd is op een heteroseksuele vriendin. Daarnaast lijkt haar vriendengroep ook nog eens uit elkaar te gaan vallen wanneer ze allemaal naar verschillende universiteiten gaan na dit schooljaar. Een verwarrende periode voor haar…
En: met wie moet ze naar het eindbal gaan??

Er zitten veel personages en dus namen in dit boek en daar moest ik even aan wennen (het was ook lang geleden dat ik Simon vs. las, waarvan dit een soort vervolg is). Maar eenmaal in het verhaal kon ik dan ook niet meer stoppen met lezen! Dit verhaal over tieners, vriendschap en diversiteit (geaardheid, huidskleur, lichaamsbouw) is vrolijk, hartverwarmend en zit vol humor. Ik ben zelf helemaal verliefd geworden op Leah en Abby! Wat een fijne personages!  Weer een prachtboek van Becky Albertalli dus.

En natuurlijk heb ik mijn moeder verteld dat ik biseksueel ben, ook al weet niemand van mijn vrienden dat.

Momenten van geluk
ISBN 9789492086549 – Uitgever: Uitgeverij Orlando – 320 pagina’s – Verschenen: mei 2018 – Originele titel: Biter av lykke – Vertaald uit het Engels door: Monique Eggermont

Het huis van je dromen
ISBN 9789022582947 – Uitgever: Boekerij – 352 pagina’s – Verschenen: februari 2018 – Originele titel: The Forever House – Vertaald door: Willeke Lempens

De eigenzinnigheden van Leah Burke
ISBN 9789463491235 – Uitgever: Blossom Books – 224 pagina’s – Verschenen: mei 2018 – Originele titel: Leah on the offbeat – Vertaald door: Margot Reesink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.