Echte liefde vind je in de boekhandel – Veronica Henry

Het was hem een raadsel waarom zo’n leuk stadje geen boekwinkel had.
Immers: een plaats zonder boekwinkel was een plaats zonder hart.

Korte inhoud
Nightingale Books, aan de hoofdstraat van een Engels stadje, is een droom voor de echte boekenliefhebber. Emilia Nightingale heeft het echter moeilijk en de verleiding om de winkel te verkopen is groot. Maar ze heeft haar pas overleden en zeer geliefde vader beloofd dat ze zijn werk zou voortzetten. Ook de klanten willen graag dat de boekhandel blijft. Sarah Basildon, de eigenaresse van Landgoed Peasebrook, kwam vaak haar hart uitstorten. Of had zij ook een andere reden om langs te komen? Gelukkig heeft Emilia naast beste vriendin Andrea en collega Dave ook heel veel aan Marlowe, een goede vriend van haar vader – die een stuk jonger blijkt te zijn dan ze dacht…

Het was alsof de boeken haar om nieuws vroegen. Hij is er niet meer, wilde ze zeggen.

Auteur
“Veronica Henry werkte als scriptschrijver voordat ze romans ging schrijven. Ze won onder andere de RNA Best Novel of the Year in 2014.”

Er is voor iedereen een boek, ook al denken ze zelf vaak van niet. Een boek dat je vanbinnen raakt en je bij je ziel grijpt.

Mijn mening
Wat was ik verrast toen ik een pakketje ontving waarin dit mooie boek zat, mét een bijpassend t-shirt! Ik had het boek al voorbij zien komen op social media en was meteen verliefd op de cover, de titel en de korte inhoud.

Emilia’s vader Julius overlijdt en zij heeft hem beloofd zijn boekwinkel over te nemen en niet te sluiten. De boekwinkel in het Engelse stadje Peasebrook is een plek waar mensen graag komen, rondsnuffelen en een praatje maken. Julius heeft door de jaren heen vele vrienden gemaakt en er zijn veel vaste klanten. Hij had alleen weinig oog voor de financiën en daar komt Emilia na zijn dood achter. Er zal hard gewerkt moeten worden en nieuwe manieren bedacht moeten worden om de winkel open te kunnen houden. Gelukkig zijn daar al die lieve mensen die een warm hart voor Julius en de boekwinkel hebben…

Je leert niet alleen Julius en Emilia kennen, maar ook de vaste klanten van Nightingale Boeken, die stuk voor stuk een band met Julius hadden. Iedereen heeft zo zijn eigen verhaal, maar alles hangt uiteindelijk samen met de boekwinkel. Er ontstaan liefdes, mensen ontplooien zichzelf, oude liefdes leven op… Het verhaal is enorm romantisch en ook de plek waar het zich afspeelt helpt daaraan mee.

Dit boek had me vanaf de eerste bladzijde in zijn greep. Het verhaal raakt je vanaf het begin en je kunt niet anders dan maar doorlezen. Het boek staat vol mooie woorden die weergeven hoe diep de liefde voor boeken gaat bij de hoofdpersonen. Woorden waarin ik me als mede-boekenliefhebber helemaal kon wentelen. Wat een genot! Ik heb een heleboel quotes genoteerd in mijn aantekeningenboekje, ik wou dat ik ze hier allemaal met jullie kon delen! (maar lees het boek gewoon zelf maar!)

Echte liefde vind je in de boekhandel is een hartverwarmend verhaal. Het zit zo vol liefde! Ik heb echt intens zitten genieten. Ik heb er een nieuw lievelingsboek bij!

Oké, ik geef het toe. Ik heb een hele stapel lievelingsboeken. Dat is het probleem met boeken. Je hebt nooit maar één favoriet. Het hangt af van je stemming.

Echte liefde vind je in de boekhandel
ISBN 9789022579190 – Uitgever: Boekerij – 336 pagina’s – Verschenen: januari 2017 – Originele titel: How to find love in a bookshop – Vertaald door: Willeke Lempens

[bol_product_links block_id=”bol_58cba3d4c1cdb_selected-products” products=”9200000066191760,9200000060212468″ name=”echte liefde” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

4 thoughts on “Echte liefde vind je in de boekhandel – Veronica Henry

  1. Ik heb het boek en T-shirt gewonnen bij hebban na een liefdesbrief te schrijven aan mijn boekhandel. Echter ben ik pas bij het begin van het verhaal omdat het mij dus nog niet zo pakt, binnenkort weer echt oppakken en nog een keer proberen!

  2. Dat klinkt leuk! Ik ga hem meteen op mijn nog te lezen lijstje schrijven. Aangezien ik nog een hoop boeken heb liggen die ik ook nog wil lezen haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.