De voordelen van onbeantwoorde liefde – Becky Albertalli

Laat ik dit meteen duidelijk maken: mijn tweelingzus en ik zijn totaal verschillend. We lijken niet eens op elkaar.

Korte inhoud
Molly Peskin-Suso kan 26 jongens opnoemen die ze heel erg leuk vindt (of vond), maar heeft er precies nul gezoend. Haar tweelingzus Cassie zegt dat ‘ze er gewoon voor moet gaan’ en ‘een risico moet nemen’ maar zij heeft makkelijk praten. Cassie kent geen angst, flirt met elk meisje dat ze leuk vindt en is ook nog eens superslank zonder dat ze daar iets voor hoeft te doen. Molly is introvert, verlegen en – volgens haar oma – ‘volslank’. Niet dat het uit zou moeten maken, maar toch…

Als Cassie op een feestje Mina ontmoet, is ze voor het eerst echt verliefd. Molly is blij voor haar zus, maar voelt zich ook eenzamer dan ooit. Cassie en Mina zijn vastbesloten om een einde te maken aan Molly’s reeks van onbeantwoorde liefdes. Ze proberen haar te koppelen aan Will, Mina’s hipsterboy-sidekick. Will is belachelijk knap, flirterig en lijkt Molly ook leuk te vinden. Er is alleen een probleem: stiekem vindt Molly haar nerdy-collega Reid ook best interessant. Hij is een Lord of the Rings-superfan en draagt de witste sneakers die Molly ooit heeft gezien. Maar als ze zou moeten kiezen, dan moet ze natuurlijk gaan voor de knappe hipsterboy in plaats van de übernerd.

Toch?

Molly Peskin-Suso: verloren, introvert type, alleen in de wildernis.

Auteur
“Becky Albertalli is de auteur van het boek Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld. Ze schrijft al sinds ze op de kleuterschool zat (die verhalen gingen voornamelijk over haar huisdieren). Becky is geboren in Atlanta in de Verenigde Staten. Ze las in haar jeugd vooral véél boeken uit de Babysittersclub- en Sweet Valley High-series, tot ze op haar zestiende Harry Potter ontdekte. Ze heeft psychologie gestudeerd in Connecticut en ging voor haar studie naar St. Andrews in Schotland (en dus niet omdat Prins William daar toen was, ahum). Na haar studie verhuisde ze naar Washington, D.C., waar ze een gecertificeerd klinisch psychologe werd. Zeven jaar lang werkte ze met LHBT (lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender) kinderen, tot ze ontslag nam wegens haar zwangerschap én om Simon te schrijven.”

Soms raak ik helemaal verstrikt in mijn eigen gedachtegang.

Mijn mening
Vorig jaar las ik Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld van Becky Albertalli en daar was ik weg van, wat een heerlijk verhaal! Uiteraard was ik dus meteen enthousiast over en benieuwd naar De voordelen… (en daar helpt die geweldige aansprekende cover wel aan mee!)

Cassie en Molly (17) zijn tweelingzusjes, maar ze verschillen enorm. Cassie is slank, extravert en heeft de ene flirt na de andere, Molly is voller, introvert en is al 26 keer verliefd geweest, maar heeft nog nooit een vriendje gehad of gezoend (voordeel is wel dat ze ook nog nooit afgewezen is!). Nu Cassie voor het eerst écht verliefd is, op Mina, zijn de zusjes niet meer zo hecht als voorheen. Molly voelt zich een beetje eenzaam…
Cassie probeert haar te koppelen aan Mina’s hipstervriendje Will, de perfecte jongen mét aandacht voor Molly, maar Molly heeft kriebels voor haar collega Reid, absoluut niet-hipster. Waar gaat ze voor? Cool of nerdy? En waagt ze überhaupt die sprong in het diepe?

Wat een heerlijk boek heeft Becky Albertalli weer geschreven! Ze weet hoofdpersonages neer te zetten die ik meteen in mijn hart sluit en met wie ik me kan identificeren (mijn vroegere ik dan). Er zit zoveel herkenning in dit boek! Ik bleef quotes die me wat deden noteren…
Dit verhaal snijdt het onderwerp tienergevoelens aan, maar ook diversiteit komt flink aan bod met o.a. Cassie die (ook) op meisjes valt en de twee moeders van de meiden, die blank en bruin zijn.
Mooi (ik blijf het zeggen) dat er steeds meer van dit soort diverse personages voorkomen in boeken, want dat geeft gewoon een goede afspiegeling van de diverse wereld waarin we leven!

De voordelen is een onwijs lief verhaal, vol humor, waarbij ik stiekem een beetje verliefd ben geworden op de hoofdpersoon! Een klein verhaal over grootse gevoelens…

Ik moet gewoon even een minuutje uit mezelf stappen. Het is zo druk in mijn hoofd.

De voordelen van onbeantwoorde liefde
ISBN 9789020678888 – Uitgever: Blossom Books – 304 pagina’s – Verschenen: april 2017 – Originele titel: The upside of unrequited – Vertaald door: Astrid Staartjes

2 thoughts on “De voordelen van onbeantwoorde liefde – Becky Albertalli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.