Top 5 mooiste jeugdboeken 2018


Het einde van het jaar nadert, dus het is lijstjes-tijd! 
Het leek me leuk om jullie te laten zien wat ik de toppers van 2018 vond. Vandaag vertel ik wat mijn favoriete jeugdboeken zijn… 


De top 5 mooiste jeugdboeken die ik las dit jaar en besprak op mijn blog, in willekeurige volgorde (beperken tot maar 5 was moeilijk! ):

 • Anne van het Groene Huis – L.M. Montgomery
  ‘Deze verhalen hebben zó’n fijn sfeertje. (Het gaf me een beetje het Heidi-gevoel.) Ze zijn zo liefdevol en warm, zo mooi en ontroerend én grappig! Ik heb Anne Shirley echt in mijn hart gesloten, ze heeft me compleet betoverd!’
  Ik hoop dat er bij Uitgeverij Karmijn nog meer delen naast de eerste twee gaan verschijnen, ik wil wel meer Anne! (Kopen dus, deel 1 en 2!)
 • Woordnerd – Susin Nielsen
  ‘Wat een hartverwarmend verhaal heeft Susin Nielsen weer geschreven! Het ontroert én maakt je aan het lachen. Er zit lekker veel humor in het verhaal, ik heb zelfs een keer de slappe lach gehad en dat gebeurt me niet vaak tijdens het lezen!’
  Ik heb nog twee boeken van Nielsen liggen en kan me daar erg op verheugen. 
 • Bestemming onbekend – Paul Mosier
  ‘Wat is dit een ontroerend en onwijs mooi verhaal! Ik zat op het eind echt met tranen in mijn ogen. Het mag dan wel een jeugdboek zijn, maar het is zeker voor volwassenen ook de moeite waard om te lezen. Mooi, mooi, mooi!!’
  Hoef ik niets meer aan toe te voegen, toch?!
 • Kinderen van de eindeloze vlakte – Ellen van Velzen
  ‘Ik had het niet verwacht, maar ik zat meteen in het verhaal! Het had me te pakken en liet me niet meer los. Wat een prachtige en boeiende cultuur wordt hier beschreven. Wat is dit een bijzonder mooi verhaal! Ik ben er helemaal weg van en ben flink onder de indruk… In één woord: WOW!’
  Hoe een boek dat je in eerste instantie liet liggen je toch enorm weet te verrassen… 
 • Ik ben Vincent en ik ben niet bang – Enne Koens
  ‘Ik had gewoon buikpijn van dit verhaal, het raakte me zó ontzettend! Het heeft echt heel veel indruk op me gemaakt. Naast verdrietig is het verhaal ook gewoon erg mooi en lief en zelfs een beetje grappig.’
  Een heel belangrijk verhaal over over pesten, vriendschap en overleven in de wildernis die school heet.


En eigenlijk hoort Lampje van Annet Schaap ook thuis in dit rijtje! Wat een indrukwekkend jeugdboek! Maar: ik schreef er geen recensie over, dus ‘mocht’ ik hem van mezelf niet meetellen. 

Ken jij deze boeken al? Welke zou je willen lezen? 
-X- Judith

One thought on “Top 5 mooiste jeugdboeken 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.