Enna tegen de verloren draken – Kristen Perrin

Iedereen zegt dat Londen een magische stad is, maar er zijn maar weinig mensen die écht weten wat dat betekent.

Korte inhoud 
“Enna is vastberaden om zich in een nieuw magisch inktavontuur te storten. Het is alleen al maanden geleden dat ze het laatste vonkje muzenmagie voorbij zag flitsen, dus makkelijk wordt dat niet. Maar dan ziet ze een draak. En niet zomaar een draak, maar eentje van stoom. Of was het rook? Of… wacht… gouddraad?!
Al snel blijkt muzenmagie niet de enige soort magie in Londen, en maakt Enna kennis met het enige nog levende lid van de drakenalliantie. Maar die blijkt niet op zoek te zijn naar Enna, maar naar bestie Delia…”

‘Het… Ik denk dat het een draak was. Eerst zag ik hem in de stoom, en toen dook hij in de jas van een jongen en veranderde hij in gouden borduursel. Maar zelfs als geborduurde draak bewoog hij nog steeds. Heb jij ooit zulke magie gezien?’ 

Mijn mening 
Na het fantastische eerste Inkgenootschap-boek, verheugde ik me al meteen op meer! Nu is er dan dit tweede magische verhaal over Enna, waarin ze het tegen draken op moet nemen…

Enna (12) verlangt terug naar het magische Inktgenootschap-avontuur dat ze beleefd heeft, maar aangezien het al een tijdje geleden is dat er een vonkje muzenmagie gezien is, zit zoiets er voorlopig niet in… Totdat ze op een dag een draak denkt te zien! Van stoom? En vervolgens van gouddraad op de jas van een jongen?
Bestaat er ook drakenmagie?? Ze wist helemaal niet dat er ook nog andere soorten magie bestaan! Misschien weet Dante Fabel, de leider van het Inktgenootschap, meer? Misschien kunnen zij en de andere jeugdleden op onderzoek uit gaan? Maar Fabel lijkt niet erg happig…
Dus gaat de eigenwijze Enna maar zelf op onderzoek uit! Wie is die jongen? Wat is de Drakenalliantie? Is drakenmagie gevaarlijk? Wat wil de jongen van Enna’s beste vriendin Delia? Voor ze het weet, beleeft ze toch weer een magisch avontuur…

Ik hoopte wel dat het vorige avontuur weer genoeg bij me terug zou komen, aangezien het een flink aantal boeken geleden was dat ik deel 1 las. Er kwam gelukkig net genoeg terug, maar er had van mij meer mogen worden aangehaald in het verhaal óf een ‘dit ging er vooraf’-stukje voorin mogen staan. Dat is toch net wat fijner starten aan een tweede deel! (en een plattegrond met belangrijke locaties had ik ook wel heel gaaf gevonden, maar is geen must )
Maar: wat is het weer een enorm gaaf magisch avontuur! Ik heb echt van begin tot eind genoten van alles wat Enna en haar vrienden meemaken. De ontdekking van drakenmagie, de zoektocht naar antwoorden, de geschiedenis van de drakenmagie/Drakenalliantie, de strijd tegen bepaalde draken, de samenwerkingen, de muzenmagie die weer een hele belangrijke rol speelt… Echt zó spannend, zó gaaf, zó boeiend, zó leuk!!
Heel af en toe, dat had ik bij deel 1 ook, duizelde het me een beetje van alle info die op me af kwam, dus ik moest mijn hoofd er in het begin even goed bij houden, maar dat doet gelukkig niets af aan hoe fantastisch dit verhaal, deze serie, is! Ik ben meteen weer enorm benieuwd naar wat Enna gaat beleven in een volgend verhaal en zou haar vrienden daarin graag nog weer wat beter leren kennen. (En weer ietsje meer de humoristische Enna terugzien, ze was nu wat serieuzer, maar misschien is dat ook wel gewoon de groei die ze doormaakt…)
Weer een superleuk en superspannend magisch avontuur! Op naar meer!!

Die nacht sliep ik nauwelijks, want ik had een enorme behoefte om met iemand te praten over mijn afschuwelijke gevoel dat er iets gevaarlijks op komst was. Iets magisch, maar duisters.

Enna tegen de verloren draken 
ISBN 9789026158841 – Uitgeverij De Fontein – 288 pagina’s – Verschenen: april 2023 – Vertaald door: Anne Douqué – Deel 2 in de Inktgenootschap-serie – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.