Proudly imperfect – Sabina van Roest

We zijn niet op aarde gekomen om ons ware zelf te verbergen en ongelukkig te zijn door het nastreven van perfectie. We zijn er om onszelf te zijn, te bloeien en te genieten. Laten we met elkaar de moed tonen om het mooiste te worden wat we kunnen zijn: Proudly Imperfect je ware zelf.

Korte inhoud
In een wereld waarin we continu getriggerd worden perfect te zijn en keer op keer te presteren, is het een uitdaging om jezelf te kunnen, maar vooral te durven zijn. Veel vrouwen gaan daarom soms heel ver in het streven naar het ‘Miss Perfect’-ideaalbeeld en onderdrukken wie ze echt zijn. Ook Sabina van Roest leefde jarenlang met een masker op, gebaseerd op de ‘eisen’ van de buitenwereld in plaats vanuit haar ware zelf. Wat in eerste instantie een worsteling was en tot een bijna-burn-out en een auto-immuunziekte leidde, bleek later een mooi geschenk; een leven vol imperfecties, maar met meer zelfvertrouwen, zelfliefde en eigenwaarde. 

Je overtuigingen en gedachten leggen je beperkingen op of geven je juist mogelijkheden. Het ligt er maar net aan welke gedachten je gelooft.

In dit boek vertelt ze als ‘herstellend perfectionist’ open en eerlijk over haar eigen worsteling met Miss Perfect. Met behulp van verhalen, inzichten en interviews met bekende en minder bekende vrouwen word je gemotiveerd en geïnspireerd om de weg naar jezelf terug te vinden in een maatschappij waarin we voortdurend beïnvloed worden door trends, hypes en perfecte plaatjes. Daarnaast vind je tips op het gebied van mind, body en soul hoe je Miss Perfect kunt loslaten en Proudly Imperfect kunt leven voor meer geluk, succes en vervulling. Dit boek geeft je de moed om het mooiste te worden wat je kunt zijn: Proudly Imperfect je ware zelf.

Liefde voor jezelf en je lichaam hervinden is de grootste heler die er is en daarmee het grootste geschenk dat je je lichaam en jezelf kunt geven.

Auteur
“Sabina van Roest (1986) werkt als freelance creative storyteller en conceptontwikkelaar. In alle concepten die zij opzet wil ze mensen motiveren het beste uit zichzelf en uit hun leven te halen. Naast haar freelance werk inspireert ze op haar blog www.proudlyimperfect.nl vrouwen om Proudly Imperfect zichzelf te zijn en het leven te creëren waar ze werkelijk naar verlangen.”

Vaak denken we dat stress vooral veroorzaakt wordt door de dingen die buiten ons gebeuren, maar een van de grootste veroorzakers van stress zijn wij zelf.

… imperfectie hoort erbij en is niet iets waar je je voor hoeft te schamen of wat je krampachtig moet verbergen. Imperfectie toont karakter, kracht en laat een moedig verhaal zien waar je juist trots op mag zijn.

Mijn mening
Zoals jullie inmiddels wel weten zit ik even in een dip, waardoor onder andere lezen en bloggen niet echt goed lukt. Ik hoopte dat dit boek, waarin je leert meer van je imperfecte zelf te houden en dichter bij je ware zelf te komen, me een beetje zou helpen me beter te voelen over mezelf in deze wat grijze periode… 

Sabina van Roest neemt je in dit prachtig vormgegeven boek, zachtroze georiënteerd en vol sfeervolle foto’s en inspirerende quotes, mee op haar reis van perfectionist naar Proudly Imperfect. Ze vertelt openhartig over haar eigen ervaringen en eye-openers, er komen achterin het boek wat andere mensen aan het woord in inspirerende en openhartige interviews, en ze deelt vooral heel veel kennis, tips en inspiratie over hoe je van ‘Miss Perfect naar je ware zelf’ kunt komen. Dit laatste doet ze in drie delen/thema’s: Mind(set), Body(love) en Soul(food). Het geheel is heel overzichtelijk omdat bijvoorbeeld ‘Wist je dat’- en ‘Tip’-fragmenten staan uitgelicht in blokken.

Sabina leert je onder andere over verschillende soorten perfectionisme, positief (kwaliteit leveren) en negatief (onhaalbare idealen, te ver gaan), de prestatiegerichte Miss Perfect (lat hoog, controle), de vermijdende Miss Perfect (klein houden, veilig, niet falen) en dat de basis van een Proudly Imperfect leven zelfliefde en zelfvertrouwen zijn. Ze geeft stappenplannen om bijvoorbeeld uit je piekergedachten te stappen, om anders te leren denken of om bewuster te leren voelen wat je echt nodig hebt. En zo kan ik nog wel even doorgaan… Maar dan moet je het boek gewoon zelf maar lezen! 

Ik vond de uitstraling van dit boek al heel rustgevend en inspirerend, de binnenkant bleek dat ook te zijn. Door de looks én door wat er allemaal uit het boek te halen valt. Ik heb een heleboel onderdelen tijdens het lezen met post-its gemarkeerd, zoveel raakte me, interesseerde me, triggerde me…
Ik vind dit een heel fijn zelfhulpboek, waarin ik veel (h)erkenning heb gevonden en wat me zeker weer een klein duwtje in de rug heeft gegeven om dichter bij mijn ware zelf te blijven, mijn perfectionisme wat meer los te laten en mezelf meer te accepteren zoals ik ben. En dat is zéker niet perfect! 

Ik hoop dat het jou ook mag brengen wat het mij heeft gebracht: een Proudly Imperfect-leven, dichter bij je ware zelf, met meer (zelf)vertrouwen, zelfliefde en moed.

Sabina heeft ook een heel inspirerend Instagram-account  zeker de moeite om te volgen:

https://www.instagram.com/p/BmnRE8Kn48t/

Proudly imperfect
ISBN 9789463190893 – Uitgever: Scriptum – 248 pagina’s – Verschenen: juli 2018

[bol_product_links block_id=”bol_5be96f315d059_selected-products” products=”9200000085089644,9200000099668470″ name=”imperfect” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Proudly imperfect – Sabina van Roest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.