Boekpresentatie: Koning in het noorden – Femke Roobol


Afgelopen vrijdagavond was de intieme boekpresentatie van Femke Roobols nieuwste boek Koning in het noorden (lees hier waar het boek over gaat) bij Boekhandel Stumpel in Hoorn, en ik mocht erbij zijn.  Hierbij een kleine sfeerimpressie van deze gezellige avond: 


Nadat iedereen binnen was en voorzien was van een drankje in de knusse koffiebar van Stumpel, Boek & Boon, begon het officiële gedeelte. Jan van Uitgeverij Prometheus vertelde hoe trots de uitgeverij is om Femke’s boek uit te mogen geven (dit is haar zesde boek, maar de eerste bij Prometheus) en overhandigde haar het allereerste exemplaar. Femke vertelde meteen al dat ze dat eerste exemplaar niet zelf zou houden, maar dat het wel in de familie zou blijven. 


Na nog wat verteld te hebben over het ontstaan van deze historische roman – ze kreeg een boek van Mariëlle Hageman, Amsterdam in de wereld, cadeau voor haar verjaardag van Simone van der Vlugt, en daarin las ze iets wat het idee voor deze roman deed ontspruiten – overhandigde Femke haar eerste exemplaar aan haar man Lars Roobol; “omdat zonder hem mijn fascinatie voor Scandinavië nooit zo groot was geweest”.


Lars vertelde ons ook nog wat over het boek en de boeiende periode waar het over gaat, en vertelde dat hij Femke een hoop (politieke) verhalen/ideeën had aangedragen, maar dat daar maar bar weinig van was overgebleven in het uiteindelijke verhaal.  (Wat kunnen Femke én Lars heerlijk gepassioneerd over geschiedenis vertellen!)

Een boekhandel na sluitingstijd: de hemel!

Daarna was er tijd om het boek te kopen en te laten signeren en om gezellig wat te kletsen. Er waren ook collega-auteurs aanwezig zoals Simone van der Vlugt, Jacobine van den Hoek, Mariëlle Hageman en Brenda Meuleman. Erg leuk om ze te zien en met Mariëlle en Brenda, die ik alleen kende via social media, nu écht kennis te maken!
Simone’s nieuwe (non-fictie)boek Wij zijn de Bickers! verschijnt in februari, Jacobine’s historische debuutroman Zondebok verschijnt ook in 2019, Mariëlle’s non-fictie boek De geschiedenis volgens Bicker verschijnt 30 november en Brenda is ook hard bezig met een nieuwe roman…
Ik kijk er vast naar uit! 

Ik heb door deze gezellige avond erg veel zin gekregen om Koning in het noorden te gaan lezen binnenkort! En: Femke vertelde dat ze op haar website ook nog wat gaat doen met de duizenden foto’s die ze gemaakt hebben tijdens de duizenden kilometers durende reis door Scandinavië om onderzoek te doen voor dit boek, dus daar verheug ik me ook vast op!

Bedankt dat ik erbij mocht zijn Femke en Prometheus!
-X- Judith

[bol_product_links block_id=”bol_5be950774166d_selected-products” products=”9200000095225155,9200000101450123″ name=”koning” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Boekpresentatie: Koning in het noorden – Femke Roobol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.