Dubbel! onder water & in de tuin

Kleurige krabben op het strand
klik-klik-klakken in het zand.
Ze krabbelen heen en krabbelen weer.
Daar gaan ze… Tot de volgende keer!

Korte inhoud
Duik in de wereld waar water schittert,
schelpen flonkeren en strandzand glittert.
Til de flapjes op en zoek
alle dubbelen in dit boek!
Ga onder water mee op zoek naar alle dubbele paren.

Ontdek een wereld van planten en bloemen,
waar vlinders fladderen en bijen zoemen.
Til de flapjes op en zoek
alle dubbele in dit boek!

Ga in de tuin mee op zoek naar alle dubbele paren. 

Vrolijke vissen in knallende kleuren
kunnen de hele zee opfleuren.
Ze flonkeren en flitsen door het wier
en hebben duidelijk veel plezier.

Auteur & illustrator
Smriti Prasadam-Halls werd geboren in India, maar verhuisde als peuter naar Engeland. Ze studeerde geschiedenis en Engels in Liverpool, woonde in Hong Kong en werkte voor de BBC als schrijver van kinderprogramma’s. In 2012 begon ze boeken te schrijven, en inmiddels zijn die al in vijfentwintig talen verschenen.

Lorna Scobie is illustrator en hoofdvormgever bij MacMillan Children’s Books. Om opdrachten zit ze nooit verlegen: ze illustreerde onder meer voor Stella McCartney, Hermès en The Loop. Volgend voorjaar komt haar eerste eigen prentenboek uit – ook bij Lemniscaat.”

Op een zonnige zomerdag
zeggen bijen iedere bloem gedag.
Nectar krijgen ze als beloning
en daarvan maken ze heerlijke honing.

Mijn mening
Wat een aansprekende kartonboekjes, hè? Ze sprankelen je tegemoet met hun vrolijke kleurige dieren en planten!

In deze twee boekjes vol flapjes en zoekplaatjes is zo ontzettend veel te zien! Op iedere dubbele pagina staat een lieve rijmende tekst over de dieren in de tuin of onder water en kun je op zoek naar de betreffende dubbele water- en tuindieren onder de flapjes. En daarnaast word je ook nog gevraagd of je bepaalde dingen wilt tellen op de pagina’s; ‘Zie jij de vier vlinders?’, ‘Zie jij de elf gestreepte stenen?’. En iedere keer ontdek je wel weer wat nieuws in de prachtige illustraties.

Wat een genot voor het oog zijn deze kleurrijke prentenboekjes! Super leuk om keer op keer interactief bezig te zijn met je peuter, en zelfs kleuter, want die van mij blijft flapjes, zoeken en tellen ook geweldig vinden!

Op gekleurde vleugels van papier
fladderen de vlinders hier:
op de wind die zachtjes zucht
kleuren ze de hele lucht.

Dubbel! onder water & in de tuin
ISBN 9789047710882 & 9789047710875 – Uitgever: Lemniscaat – 12 pagina’s – Verschenen: oktober 2018 – Vertaald door: Jesse Goossens – Leeftijd: 2+

[bol_product_links block_id=”bol_5be3f8a8d68ac_selected-products” products=”9200000095605102,9200000095605050″ name=”dubbel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.