Hebzucht – Scott Bergstrom (The Cruelty 2)

Leven als Judita is als elke dag wakker worden in een afgrijselijk saaie aflevering van een afgrijselijk saai vervolgverhaal. Er verandert niets.

Korte inhoud (Let op! Kan spoilers bevatten als je deel 1 nog moet lezen!)
Gwen en haar vader zijn ondergedoken in Uruguay. Het leven is er zwaar: voortdurend over je schouder moeten kijken is killing. Wanneer haar vaders naam op een dodenlijst blijkt te staan, beseft Gwen dat afwachten geen optie meer is. Ze móet proberen hen beiden te redden, maar de tijd dringt.

Met de hulp van haar vriend Terrance, stort een vastberaden Gwen zich in de wereld van geld, spionage en verraad. Daar wachten nieuwe én oude vijanden. En deze keer zijn ze niet van plan haar te laten ontsnappen. 

Maar het was allemaal voor een goed doel, of niet soms? Mijn vader redden. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen, toch? (…) want ik leef nog.

Auteur
“Scott Bergstrom woont in Denver (Amerika) met zijn vrouw en dochters. Voordat hij boeken schreef, maakte hij reclame voor van alles: van pizza’s tot politieke partijen. Hij wilde iets heel anders doen en stortte zich op het schrijven van boeken. Inmiddels is hij wereldberoemd met zijn spannende youngadultserie The Cruelty. Naast schrijven is Scott dol op reizen, fotograferen en het kijken van kattenvideo’s.”

Wat ons was geleerd, was veel agressiever. We werden niet getraind om ons te kunnen verdedigen, maar om aan te vallen.

Mijn mening
Ik vond deel 1 van deze actiethriller-serie, Meedogenloos, echt geweldig! 5* materiaal! En zo gaaf: mijn quote over deel 1 staat op de achterkant van deel 2!! Hoe was dit tweede deel? Voldeed het aan mijn hoge verwachtingen?

(Let op! Onderstaande kan spoilers bevatten, hoe goed ik mijn best ook doe, als je deel 1 nog moet lezen!)

Gwen (nu Judita) en haar vader wonen in Uruguay, waar het leven zwaar is en écht leven doen ze ook niet, want ze moeten altijd op hun hoede zijn…
Na een vrij rustige periode komen ze erachter dat Gwens vader op de dodenlijst van de CIA staat door alles waar hij getuige van is geweest en alles wat hij kan vertellen. Haar gebroken vader berust in zijn lot, maar Gwen accepteert het niet en besluit uit haar schuilplaats te komen en actie te ondernemen om hun levens te redden.
Tegen beter weten in zoekt ze contact met haar vriend uit een vorig leven, Terrance. Kan hij haar helpen? En moet ze hem wel meeslepen haar gewelddadige leven in, waar ze geen seconde veilig zullen zijn?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik echt even moest inkomen in dit boek. Het verhaal is in 5 delen verdeeld en pas vanaf deel 3 kwam er na wat kabbelend te zijn geweest echt weer lekkere actie in het verhaal en begon ik er ook vlotter doorheen te komen. Eenmaal daar aangekomen kon ik het boek ook ineens niet meer wegleggen!

Je hebt steeds het gevoel dat Gwen op het juiste spoor zit en dat er dan misschien eindelijk gerechtigheid gaat komen en een goede afloop, maar in een wereld vol geweld, spionage en hebzucht is natuurlijk niemand te vertrouwen, dus dat is te mooi om waar te zijn! Gave twists en super spannende gebeurtenissen volgen… En komt er dan uiteindelijk tóch een eind goed, al goed?

Eén ding is zeker: er komt duidelijk nog meer in deze serie, en daar ben ik heel blij om! Want ondanks de wat stroeve start vond ik dit toch uiteindelijk weer een hele gave actiethriller, met een geweldig boeiende hoofdpersoon, die me zeker doet verlangen naar meer. De tweede helft van het verhaal heeft zoveel goed gemaakt, dat ik het boek uiteindelijk toch nog een dikke 4* zou geven! En weer geldt: zeker niet alleen een toffe thriller voor de jeugd, maar ook echt voor de ‘plús’ achter de 15!

Dingen, gebeurtenissen, toevalligheden nemen plotseling vaste vorm aan in mijn hoofd, en de paden ertussen worden waarneembaar.

Hebzucht
ISBN 9789026142116 – Uitgever: De Fontein – 416 pagina’s – Verschenen: mei 2018 – Originele titel: The Greed – Vertaald door: Marie-Louise van Dongen – Deel 2 in de The Cruelty-serie – Leeftijd: 15+

[bol_product_links block_id=”bol_5bcedee40ec75_selected-products” products=”9200000072403725,9200000072642995,9200000085930840,9200000085988384″ name=”cruelty” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.